چرا در حال مقایسه خود با دیگران هستیم؟

مقایسه خود با دیگران تا رفتاری تقریبا غیر ارادی است. این احساس در دوران کودکی وجود ندارد و یک کودک خیلی راحت با دیگرن ارتباط برقرار کرده و بدون کوچکترین مقایسه‌ای همه را دوست دارد. اما وقتی کمی بزرگ‌تر می‌شویم، جامعه و به خصوص خانواده به ما یاد می‌دهند که باید در مقایسه با دیگر بهتر باشیم. زمانی که وارد مدرسه می‌شویم دائما با دوستانمان از نظر درسی و انضباطی مقایسه شده و در نهایت یاد می‌گیریم که باید همیشه در حال مقایسه خود با دیگران باشیم. کم‌کم یاد می‌گیریم که برای بهتر بودن از آنها باید بیشتر تلاش کنیم و دائم خود را با دیگران مقایسه کنیم.

اما واقعا چنین چیزی ممکن است؟ اینکه همه بهتر از بقیه باشند؟ حداقل در این دنیا کاملا رد شده است. اما حس رقابت و مقایسه خود با دیگران اگر به دلیل تکرار نهادینه شود. بخشی از رفتارهای ما می‌شود و به مرور زمان اگر پیشرفتمان از دیگران کمتر باشد باعث افسردگی و سرخوردگی شده و روابط اجتماعی‌مان را محدود خواهد کرد. چرا که با دیدن هر شخصی سعی در مقایسه او با خودمان و تلاش برای بهتر نشان دادن خودمان خواهیم کرد.

البته همان قدر که می تواند یک عادت بد و خطناک باشد، از طرفی هم می‌تواند به بهتر شدن زندگی و رسیدن به اهدافمان به ما کمک کند. در این مقاله با سبکتو همراه باشید تا روش‌های تبدیل مقایسه خود با دیگران به عنوان عادت خوب را با هم بررسی کنیم:

۱. به برتری‌های خودتان نسبت به دیگران فکر کنید

وقتی ذهن به سمت مقایسه خود با دیگران می‌رود بهترین کار این است که جلوی آن را نگیریم و نترسیم. بلکه باید هواسمان را به سمت نکات مثبت خودمان متمرکز کنیم. شاید طرف مقابل شما استعداد خوبی در کاری که شما انجام می‌دهید داشته باشد اما کمی به خودتان دقت کنید، شما روابط عمومی خیلی بهتری از او دارید و شاید او حسرت داشتن چنین ویژگی را داشته باشد. وقتی شما به برتری‌های خودتان فکر می‌کنید ناخودآگاه اعتماد به نفستان بالاتر می‌رود و حتی در کاری که مشغول به انجام آن هستید هم بهتر ظاهر می‌شوید.

۲. یاد بگیرید

موفق ترین افراد دنیا زمانی پیشرفت کرده اند که در کنار فردی که از خودشان بهتر بوده است کار کرده‌اند. یادتان باشد که اگر یک رقیب خوب و حرفه‌ای نداشته باشید، انگیزه‌ای هم برای پیشرفت نخواهید داشت. پس اگر با کسی آشنا شدید که از شما بهتر بود، قبل از هر چیز او را یک معلم در نظر بگیرید و سعی کنید از او یاد بگیرید بعد او را به چشم یک رقییب حرفه‌ای ببینید که برای رسیدن به او باید تلاش زیادی کنید و چیزهای جدیدی یاد بگیرید. مهم نیست در نهایت چه کسی بهتر از دیگری است چون این روش به شما کمک می‌کند که علاوه بر سرکوب احساسات منفی از مقایسه خود با دیگران ، همیشه در حال پیشرفت باشید و خیلی سریع پله‌های موفقیت را بپیمایید.

۳. به برتری‌های آنها احترام بگذارید

انتقاد و بزرگ کردن ضعف کسانی که از شما بهترند نه تنها شما را بالاتر نمی‌برد بلکه رفتاری کاملا ناپسند و مخصوص بازنده هاست. به جای آنکه برای ضعیف نشان دادن او تلاش کنید برای بزرگتر نشان دادن برتری‌های خودتان تلاش کنید. با این کار علاوه بر اینکه از نظر اخلاقی در بین افراد از احترام ویژ‌ه‌ای برخوردار می‌شوید، از دیدن این افراد هم ناراحت نمی‌شوید و دائم در حال پیشرفت خواهید بود.

یادتان باشد که شما نمی تواند احساس مقایسه خود با دیگران را از بین ببرید اما می‌توانید از آن برای داشتن زندگی بهتر استفاده کنید.

تانی کال

سبکتو

  • هوش هیجانی

    طرز فکر افراد موفق

    طرز فکر افراد موفق خیلی از افراد همیشه به دنبال راهی برای دست یابی به موفقیت هستند. گاهی ب…
  • social

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی شاید بارها پیش آمده باشد که از خودتان بپرسید چگونه می‌توان …
  • Man success

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم فیونا گرینوالد، مشاور متخصص اجتماعی ، سخنر…
  • چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

    چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ خیلی از ما ها خوب میدانیم بعضی صحبت ها در در جهت استتار ضعف…
  • استرس

    درمان استرس

    درمان استرس استرس اصولا مانع عملکرد صحیح بسیاری از فعالیت های فیزیکی و روحی افراد میشود. ا…
  • عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی

    عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی تا کنون حتما برایتان پیش آمده که موبایل خود را بر رو…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *