رونمایی از هدست واقعیت مجازی فیس بوک

هدست واقعیت مجازی برای فیس بوک بیش از اینکه موفقیت به ارمغان بیاورد، باعث شده، تمام خریدهای این کمپانی سود آور نباشد.

هدست واقعیت مجازی فیس بوک، چهارشنبه گذشته به رونمایی شد. نام این دستگاه آکیولس گو که از مجموعه آکیولس است که نیاز به استفاده از کامپیوتر جداگانه برای استفاده از آن نیست. با توجه به این رونمایی جدید، کاربران موبایل بیش از پیش می‌توانند با استفاده از تلفن هوشمند خود از  محصولات آکیولس استفاده کنند.

مدیر و بنیانگذار فیس بوک، مارک زاکربرگ، آکیولس را در سن خوزه رونمایی نمود. زاکربرگ درباره این هدست گفت: “در دسترس ترین هدست واقعیت مجازی که تاکنون ساخته شده.” آکیولس گو تجربه‌ای مشابه هدست واقعیت مجازی گییر (gear vr) به کاربران می‌دهد. در این هدست مجازی امکان چرخش سر وجود دارد اما حرکت کردن در آن محدود شده است. آکیولس گو کنترلر کوچکتری مشابه هدست واقعیت مجازی گییر دارد اما اندازه لنزها به گونه ای است که تصویر نمایش داده عریضی را مشابه آکیولس ریفت مشاهده می کنید. این هدست واقعیت مجازی با داشتن امکاناتی نظیر، فست سوییچ، دابلیو کیو اچ دی ال سی و صدای فضایی، تمامی امکانات هدست واقعیت مجازی جیر را پوشش می‌دهد.

پیش از این، هوگو بارا، سرپرست تولید واقعیت مجازی فیس بوک در مورد این محصول گفته بود، این ساده‌ترین راهی است که می‌توان سازندگان را درگیر ساخت محتوا برای واقعیت مجازی کرد. به گفته بارا، این محصول در هنگام استفاده بسیار راحت است و وزن کمی دارد. آکیولس گو ۱۹۹ دلار قیمت دارد و سال آینده روانه بازار خواهد شد. کیت مخصوص سازندگان در نوامبر عرضه می‌شود.

فیس بوک آینده روشنی را در واقعیت مجازی می‌بینید. سرمایه‌گذاری میلیارد دلاری فیس بوک در این زمینه خود گواه این موضوع است. این کمپانی باور دارد واقعیت مجازی امکانات بالقوه بسیاری در زمینه بازی، ارتباطات و کسب و کار دارد. در سال ۲۰۱۴، این غول شبکه‌های اجتماعی آکیولس را به مبلغ ۲ میلیارد دلار تصاحب کرد. علیرغم سرمایه‌گذاری‌های دیگر فیس بوک، نظیر خرید، واتس اپ و اینستاگرام، آکیولس تاکنون درآم زایی چندانی برای زاکربرگ نداشته است.

به لطف تلفن‌های هوشمند سامسونگ، واقعیت مجازی آکیولس و گییر تا حدی محبوبیت دارد. برخلاف این محصول، پلتفرم آکیولس ریفت با استقبال خوبی مواجه نشد. در سال گذشته این غول شبکه‌های اجتماعی گزارش داد، کمتر از ۴۰۰ هزار عدد از این محصول را فروخته است. به گفته شرکت تحقیقات بازار کانالیز، با توجه به این گزارش میزان محبوبیت آکیولس ریفت بسیار کمتر از هدست‌های واقعیت مجازی اچ تی سی وایو و پلی استیشن است.

به نظر نمی رسد آکیولس گو نیز موفقیت شایانی را نصیب این کمپانی کند. این هدست واقعیت مجازی محدودیت‌های منحصر به فرد خود را نیز دارد. آکیولس گو هیچ سنسور خارجی که حرکات کاربر را در اتاق تشخیص بدهد ندارد. بیش از این، آکیولس گو با توجه به پردازنده اسنپدراگون ۸۲۱ که دارد، از لحاظ پردازش نیز با محدودیت‌هایی مواجه است.

با توجه به یادداشت استریت، هدست واقعیت مجازی فیس بوک، از ال سی دی به جای او ال ای دی استفاده می‌کند. استفاده از ال سی دی در این محصول باعث می‌شود تا حدی از تاری تصویر کاسته شود. هرچند این کمپانی استفاده از ال سی دی در این محصول را به دلیل ایجاد تجربه خوشایندتر برای کاربران ذکر کرده است، به نظر می‌رسد پایین آوردن قیمت نهایی محصول نیز دور از نظر نبوده است. این محصول به همراه یک کنترلر ساده در مقایسه با آکیولس ریفت که دو کنترل حرکتی پیشرفته داشت، به بازار عرضه خواهد شد.

هرچند صنعت واقعیت مجازی هنوز در ابتدای راه است، گزارش کانالایز حاکی از این مطلب است که تا سال ۲۰۲۰، بیست میلیون هدست واقعیت مجازی در بازار وجود خواهد داشت. فیس بوک هنوز فرصت دارد تا نشان بدهد تصاحب آکیولس یک اشتباه نبوده است. این کمپانی برای اثبات این مساله تنها به یک محصول فوق العاده نیاز دارد. هدست واقعیت مجازی سانتا کروز، احتمالا این شانس را برای این کمپانی به ارمغان خواهد آورد. سانتاکروز به همراه کنترلرهای حرکتی پیشرفته، با سنسور داخلی رصد کننده حرکات کاربر، احتمالا از پردازنده مخصوص اس او سی که برای این هدست‌ها تقویت شده، به نام کوالکامز اسنپ دراگون ۸۳۵، بهره می برد.

تانی کال

برگرفته از gearsofbiz

تکراتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *