کشف تازه محققان و اینترنت با سرعت نور
برای اولین بار در تاریخ، دانشمندان دانشگاه سیدنی موفق شدند راه جدیدی را برای ذخیره نور در قالب صوت کشف کنند. به‌کمک این یافته، شاید در آینده‌ای نه‌چندان دور شاهد سرعت‌های اینترنتی باشیم که به‌اندازه نور سریع است.

شاید عجیب به‌نظر برسد، ولی نحوه کار آن به‌این شکل است: از حالا، اطلاعات می‌توانند با سرعت نور در طول کابل‌های فیبر نوری حرکت کنند. اما، یک مشکل بزرگ در این بین وجود دارد. چیپ کامپیوترها توان بازیابی و پردازش اطلاعاتی را که با این سرعت حرکت می‌کنند ندارد.

در عوض، شرکت‌هایی مانند آی‌بی‌ام، اینتل، اچ‌پی و … میلیاردها دلار هزینه کرده‌اند تا بتوانند چیپ “اپتوالکتریک” را طراحی و تولید کنند. این چیپ هم‌چنان محاسبات را به‌صورت الکترونیکی انجام می‌دهد اما برای انتقال اطلاعات از نور استفاده می‌کند. در آخر، تیم طراحی شانس چندان زیادی نداشت. به‌همین دلیل، محققان استرالیایی تصمیم گرفتند به‌جای تغییر چیپ، اطلاعات را تغییر دهند.

«موریز مرکلین»، یکی از اعضای تیم تحقیقات، در بیانیه‌ای که توسط دانشگاه منتشر شد می‌گوید: “برای این‌که کامپیوترهای مبتنی بر نور تبدیل به یک واقعیت تجاری شوند، فوتونیک‌های دیتایی که روی چیپ قرار دارد باید آهسته شود تا امکان پردازش، مسیردهی، ذخیره‌سازی و دسترسی‌پذیری آن بهبود یابد.

پس، به‌کمک فناوری جدید، کامپیوترهای امروزی قادر به‌پردازش دیتا در قالب فوتون‌ها هستند. یعنی دیگر از الکترون‌ها استفاده نمی‌شود. سفر دیتا به‌این شکل است که به‌جای حرکت در سرعت نور، سرعت را به‌حدی پایین می‌آورد که به‌اندازه سرعت صوت می‌رسد. این دیتا توسط چیپ کامپیوتر خوانده و پردازش می‌شود و دوباره به‌سرعت نور تبدیل می‌شود. در این سیستم، به‌دیتا اجازه داده می‌شود تا به‌عنوان یک پالس نور فوتونیک وارد چیپ شود و با دیگر پالس‌های امواج صوتی به‌منظور ذخیره دیتا در تعامل باشد. یک پالس دیگر نور به داده‌های صوت دسترسی پیدا می‌کند و آن‌را دوباره به‌نور تبدیل می‌کند.

وقتی این فناوری به‌نقطه‌ای برسد که بتوان از آن در تحقق اهداف واقعی تجاری استفاده کرد، کامپیوترها از تحویل دیتا با سرعت نور بیشترین استفاده را خواهند برد. علاوه بر این، کامپیوترهای اشاره شده بر خلاف مدل‌های امروزی نه گرما تولید می‌کنند و نه انرژی مصرفی آن‌ها بیش از اندازه است. هم‌چنین، سرعت آن‌ها به‌قدری کند است که چیپ‌های امروزی قادر به خواندن اطلاعات آن‌ها هستند.

* توضیح عکس بالا: پرتو اشعه لیزر بالای شهر لیون فرانسه، در سپتامبر 2015، برای محاسبه تغییرات سرعت نور در اتمسفر زمین.

تانی کال

شبکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *