استیون هاوکینگ در 76 سالگی درگذشت

استیون ویلیام هاوکینگ، فیزیک‌دان نظری و کیهان‌شناس برجسته بریتانیایی، نویسنده شماری از پرفروش‌ترین کتاب‌ها و رساله‌های نظری، که در عین حال در میان عموم مردم نیز چهره‌ای شناخته‌شده بود، در ۷۶ سالگی درگذشت.

در بیانیه‌ای که خانواده آقای هاوکینگ ۲۳ اسفند منتشر کرده‌اند، آمده‌است «با اندوهی عمیق، به اطلاع می‌رسانیم که پدر دوست‌داشتنی ما امروز درگذشت. او پژوهشگری بزرگ و مردی فوق‌العاده بود که آثار و میراثش برای سالیان سال زنده خواهد ماند. شجاعت و مقاومت او در کنار زیرکی و طنازی‌اش، الهام‌بخش مردم بسیاری در سراسر جهان بود».

بسیاری از رسانه‌ها و خبرگزاری‌هایی که خبر درگذشت استیون هاوکینگ را منتشر کرده‌اند، یادآوری کرد‌ه‌اند که او احتمالا اگر نه مشهورترین، دست‌کم یکی از مشهورترین دانشمندان و پژوهشگران عصر ما بود. او نه تنها با نظریات، کتاب‌ها و پژوهش‌هایش شناخته می‌شود، بلکه با محبوبیتش در فرهنگ عامه‌پسند، از فیلم‌ها و سریال‌ها و حتی انیمیشن‌های معروف تا زبان طنزی که داشت؛ آن‌هم با وجود بیماری سخت و «خواب اندام» که سال‌های سال به آن مبتلا بود.

استیون هاوکینگ به مدت ۳۰ سال یعنی از سال ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارنده کرسی ریاضیات لوکاس بود. وی به خاطر فعالیت در زمینهٔ کیهان‌شناسی و گرانش کوانتومی به ویژه در زمینهٔ سیاه‌چاله، شناخته شده‌ است. کتاب “تاریخچه زمان” او که با رکوردی ۲۳۷ هفته‌ای به عنوان پرفروش‌ترین کتاب در بریتانیا باقی‌ماند باعث شهرتش شد. همچنین، کتاب طرح بزرگ او که در اواخر سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید پس از چند روز به یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های سایت آمازون تبدیل شد.

هاوکینگ در سن ۲۱ سالگی مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) شد که نوعی بیماری نورون حرکتی است. این بیماری خیلی ترسناک است – ابتدا باعث ضعف عضلانی، سپس از دست دادن عضله و فلج شدن می شود و در نهایت قدرت تکلم، بلع و حتی تنفس را از بین می برد. پیش‌بینی برای کسانی که مبتلا به این بیماری می شوند مرگ است – ظرف دو تا پنج سال. اما هاوکینگ بیش از ۵۰ سال با این بیماری مبارزه کرد و تحقیقات علمی خود را ادامه داد. یاد و نامش گرامی

تانی کال

برگرفته از theguardian

بیگ بنگ

insta-tanikal

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *