برخی از مزایای شگفت انگیز چاودار در برگیرنده توانایی آن برای کمک به کاهش وزن، افزایش بهره وری و کارایی سیستم گوارش، کمک به پیشگیری از سنگ کیسه صفرا، کاهش خطر ابتلا به دیابت، کاهش فشار خون، محافظت از سلامت قلب، پیشگیری از انواع مختلف سرطان و حتی کاهش خطر توسعه آسم در دوران کودکی است. چاودار یکی از مهم ترین غلات در دنیاست و به طور وسیعی در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. نام علمی آن Secale cereal است. از لحاظ کشاورزی، چاودار بسیار شبیه جو و گندم است و کاربردهای مشابهی دارد. شما می توانید آن را در غذاهای مختلف به کار ببرید. حتی امروزه نیز اکثریت قریب به اتفاق چاودار در اروپای شرقی کشت می شود اما می توان آن را در آمریکای شمالی، چین و آمریکای جنوبی نیز پیدا کرد. یکی از خطرناک ترین مواردی که در مورد تکیه به چاودار به عنوان نیاز کشاوری وجود دارد ، استعداد بالای آن برای پوسیدگی است. این موضوع می تواند کشت چاودار را با مشکل روبرو کند. با اینحال مزایای زیادی در مورد این ماده وجود دارد که کشت و بهره برداری از آن را مهم می سازد.

ارزش تغذیه ای چاودار:

تمامی مزایای ناشی از اضافه کردن چاودار به رژیم غذایی به خاطر مواد مغذی، مواد معدنی، ویتامین ها و ترکیبات آلی است که در آن یافت می شود. برخی از این ترکیبات کلیدی شامل منگنز، مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B کمپلکس، فیبر غذایی و آنتی اکسیدان های فنولی است.

خواص گیاه چاودار برای سلامتی:

کاهش وزن:

چاودار اغلب به عنوان یک ماده عالی برای کاهش وزن در نظر گرفته می شود. نوع فیبری که در این ماده وجود دارد منحصر به فرد است. این نوع فیبر با مولکول های آب پیوند برقرار می کند و این موضوع بدین معنی است که به سرعت شما را سیر می سازد. مشکلی که افراد به هنگام رژیم گرفتن با آن مواجه می شوند گرسنه شدن است. با حذف احساس گرسنگی و ایجاد حس سیری می توانید به تلاش های کاهش وزن خود سرعت ببخشید. اینکار را با خوردن چاودار انجام دهید.

مشکلات مرتبط با سنگ های کیسه صفرا:

تحقیقات اخیر عنصر مهمی را در چاودار پیدا کرده اند که می تواند شدت سنگ های کیسه صفرا را کاهش دهد. این موضوع به تاثیر فیبر بر روی فرایند گوارش مرتبط است. فیبر به خصوص ترکیبی از فیبر محلول و نامحلول می تواند به کاهش مقدار اسیدهای صفراوی تشکیل شده کمک کند و همین امر از توسعه سنگ های کیسه صفرا جلوگیری می نماید.

کمک به بهبود دیابت:

زمانی که صحبت از قند خون به میان می آید، افراد دیابتی باید همیشه نگران باشند و مراقب غذاهایی که می خورند باشند. افت یا افزایش شدید قند خون می تواند خطرناک باشد. گندم می تواند باعث افزایش سطح انسولین گردد زیرا از مولکول های کوچک تری تشکیل شده است که به سرعت و به راحتی در بدن به قند ساده تجزیه می شود. همین امر باعث افزایش انسولین در بدن می گردد. با اینحال چاودار که از مولکول های بزرگ تشکیل شده است به سرعت تجزیه نمی شود و تاثیر کمتری بر روی قند خون دارد.

گوارش و هضم:

همانطور که در بخش کاهش وزن بیان کردیم، چگالی فیبر غذایی در چاودار بسیار خوب است و همین امر به افرادی که از یبوست رنج می برند یا افرادی که مشکلاتی در روده خود دارند کمک می کند. استفاده از چاودار می تواند گاز اضافی را کاهش دهد، دردها و گرفتگی های شکمی را تکسین ببخشد و از بروز شرایط حادی همچون زخم معده، سنگ های کیسه صفرا و حتی سرطان کولون پیشگیری نماید.

عملکرد متابولیکی:

تحقیقات انجام شده در دانشگاه کوپیو نشان داده است که چاودار می تواند منجر به down-regulating ژن ها شود به خصوص اگر آن ها مضر و اسیب رسان باشند. در مقایسه با سایر غلاتی که در همین خانواده قرار دارند، این ماده در بهینه سازی عملکرد متابولیکی سلول ها حتی در مراحل اولیه توسعه ژن ها بهترین است.

فشار خون:

همانند سایر غلات، چاودار نیز به خاطر مزایایی که برای سلامت قلب دارد مشهور و شناخته شده است. اگر از فشار خون بالا یا آترواسکلروز رنج می برید، اضافه کردن چاودار به رژیم غذایی می تواند بسیار مفید باشد. این اثر نتیجه مواد متعددی همچون فیبر، ویتامین و مواد معدنی است.

پیشگیری از سرطان:

اگرچه به نظر می رسد هر چیزی منجر به سرطان یا پیشگیری از آن شود اما پیشرفت تحقیقات بر روی فعالیت های آنتی اکسیدان ها در غلاتی همچون چاودار بسیار امیدوار کننده است. آنتی اکسیدان های فنولی مشابه آنتی اکسیدان هایی که در بیشتر غذاها یافت می شود نیستند. این آنتی اکسیدان ها اثر خوبی بر روی بدن دارند و می توانند از بروز سرطان و بیماری های مزمن جلوگیری کنند. در حقیقت، چاودار به کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، سرطان کولون و سرطان پروستات مرتبط است.

سلامت دستگاه تنفسی:

اگرچه آسم در دوران کودکی اغلب نادیده گرفته می شود اما چنین شرایطی بسیار مهم است و باید درمان شود. چاودار می تواند خطر ابتلا به اسم در دوران کودکی را به طور قابل توجهی کاهش دهد. تحقیقات انجام شده در برخی از مدارس نشان می دهد کودکانی که به طور منظم از غلاتی همچون چاودار در رژیم غذایی خود استفاده می کنند، کمتر به اسم مبتلا می شوند.

هشدارها:

اینکه چاودار گندم نیست دلیل نمی شود که آن را در طبقه بندی غلات گلوتن دار قرار ندهید. اگرچه گندم و چاودار به شیوه های مختلفی بر روی بدن اثر می گذارند اما اگر از بیماری سلیاک رنج می برید یا بر این باور هستید که ممکن است چنین شرایطی داشته باشید بهتر است مصرف مواد گلوتن دار را کمتر نمایید.

مجله سلامت

  • موز

    خواص درمانی موز

    خواص درمانی موز موز یکی از میوه های بسیار خوشمزه است که سرشار از فیبر می باشد. این میوه دا…
  • گوشت بوقلمون

    خواص گوشت بوقلمون

    خواص گوشت بوقلمون از آنجایی که بوقلمون در مهمانی ها و تعطیلات سرو می شود بیشتر افراد دوست …
  • سویا

    خواص سویا

    خواص سویا پروتئین ها از عناصر بسیار مهم برای سلامتی محسوب می شوند. پروتئین انواع مختلف دار…
  • چای بابونه

    خواص چای بابونه

    خواص چای بابونه چای بابونه یکی از محبوب ترین گزینه های جایگزین برای چای معمولی محسوب می شو…
  • oranges

    خواص پرتقال

    خواص پرتقال حتما شما هم شنیده اید که می گویند خوردن یک عدد سیب در روز شما را از پزشک بی نی…
  • Lettuce

    خواص کاهو

    خواص کاهو کاهو یک سبزی خوشمزه و پر کاربرد است که بیشتر در تهیه سالا استفاده می شود اما این…
  • ice-water

    خوردن یخ برای سلامتی مضر است؟

    خوردن یخ برای سلامتی مضر است؟ هیچ چیزی همانند خوردن یک تکه یخ تازه در روزهای گرم تابستان ن…
  • قبل و بعد از ورزش چه بخوریم؟

    قبل و بعد از ورزش چه بخوریم؟ آیا تا به حال با شکم خالی در باشگاه ورزش کرده‌اید؟ تغذیه شما،…
  • heartburn

    علت سوزش سر دل

    علت سوزش سر دل گاهی اوقات سوزش و ناراحتی قفسه سینه و گلو هیچ گونه ارتباطی به قلب شما نداره…
  • سیب زمینی

    چه قسمتی از سیب زمینی را نباید مصرف کنیم

    چه قسمتی از سیب زمینی را نباید مصرف کنیم سیب زمینی یکی از غذاهای محبوب و مورد استفاده مردم…
  • موز

    خواص درمانی موز

    خواص درمانی موز موز یکی از میوه های بسیار خوشمزه است که سرشار از فیبر می باشد. این میوه دا…
  • شکم

    رژیم غذایی مناسب برای درمان ورم معده

    رژیم غذایی مناسب برای درمان ورم معده خیلی از افرادی که با گاستریت یا ورم معده دست و پنجه ن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *