سبک‌های موسیقی برای افزایش تمرکز و کارایی

یک موسیقی می‌تواند تاثیرات مختلفی روی هر یک از ما داشته باشد، گاهی با یک موسیقی شاد و سرزنده می‌شویم و گاهی آرام.  تاثیر موسیقی تا اندازه‌ای است که می‌تواند وضعیت روحی‌مان را کاملا زیر و رو کند. ولی آیا هنگام کار یا درس خواندن که نیاز به تمرکز داریم هم موسیقی می‌تواند اثر مثبتی داشته باشد؟

طبق تحقیقاتی در دانشگاه میامی، افرادی که هنگام کار موسیقی گوش می‌دهند، سریع‌تر کار را به پایان می‌رسانند و حتی ایده‌های بهتری به ذهنشان می‌رسد.

شاید شما هم تجربه چنین اثر مثبتی را داشته‌اید و لیستی از موسیقی‌ها و آلبوم‌های خاص دارید که هنگام نیاز به تمرکز به آن گوش می‌دهید. موسیقی می‌تواند راه فراری از عوامل حواس پرت کننده باشد یا وظایف خسته کننده را کمی قابل تحمل کند. اما این اثر مثبت به موقعیت و سبک موسیقی بستگی دارد.

موسیقی کلاسیک

احتمالا با شنیدن نام موسیقی کلاسیک افرادی مانند موزارت، باخ و ویوالدی اولین اسم‌هایی هستند که به یاد می‌آوریم. اما شاید هیچ وقت به طور خاص آثار این آهنگسازان بزرگ را گوش نداده‌ایم، مطالعه‌ای نشان می‌دهد 7 نفر از 8 رادیولوژیست به این نتیجه رسیده‌اند که سبک خاصی از موسیقی کلاسیک به نامموسیقی باروک، حوصله،تمرکز و کارایی را بالا می‌برد.

برای شروع می‌توانید “چهار فصل” ویوالدی را امتحان کنید.

موسیقی طبیعت

گوش دادن به صدای طبیعت می‌تواند قدرت یادگیری و تمرکز را افزایش دهد. صداهای ملایم مثل بارش باران، جریان آب و خش خش برگ می‌توانند تاثیر زیادی روی کارایی داشته باشند. در مقابل صداهای پر تحرک‌تر مثل صدای پرندگان یا حیوانات ممکن است موجب حواس پرتی شوند.

موسیقی حماسی

آیا شما هم هنگام گوش دادن به موسیقی حماسی احساس می‌کنید قرار است دنیا را عوض کنید و تاثیر خاصی روی آن بگذارید؟ این سبک از موسیقی به شما روحیه و قدرت می‌بخشد. پس اگر خسته یا بی انگیزه‌اید، برای انرژی گرفتن موسیقی حماسی را امتحان کنید.

موسیقی بازی‌های ویدئویی

موسیقی بازی هم انتخاب خوبی برای افزایش تمرکز است چرا که هدف آهنگ‌سازان آن ادامه مراحل بازی به دست آوردن امتیازات بیشتر است. هرچه باشد گذر از مراحل سخت بازی‌ و درگیری با کاراکتر دشمن به تمرکز بالایی نیاز دارد. پس به هنگام کار هم از این موسیقی‌های مفید غافل نشوید.

موسیقی آمبینت

این سبک نوعی از موسیقی است که بیشتر از ترانه سرایی و آهنگسازی، بر عنصر تکرار و یکپارچگی بافت‌های صدا تاکید دارد و به کمک ابزار الکترونیکی ساخته می‌شود. اگر هنگام کار استرس دارید، موسیقی امبینت را امتحان کنید. یکی از پیشگامان این سبک، در مورد این نوع موسیقی می‌گوید:

“موسیقی امبینت باید بتواند سطوح مختلف شنوایی را درگیر کند، بدون اینکه سطح خاصی را هدف بگیرد. باید در عین جالب بودن، توجه زیادی نیز جلب نکند.”

سایر سبک‌های مناسب

سبک‌های دیگری نیز هستند که می‌توانید هنگام کار گوش دهید. مثل موسیقی مراقبه و مدیتیشن. یا جاز و بلوز. اگر تنها هدفتان از گوش دادن به موسیقی هنگام کار، کم کردن اثر صداهای بیرونی است، آواهای موسوم به “نویز سفید” (White Noise) هم انتخاب مناسبی هستند.

سبک‌های نامناسب و حواس پرت کننده

در کنار تمام فواید موسیقی، سبک‌هایی هم هستند که کارایی شما را کاهش می‌دهند. تحقیقات فراوانی نشان می‌دهد که موسیقی عامه پسند، فرآیند درک مطلب و پردازش اطلاعات را با مشکل مواجه می‌کند. ممکن است بعضی شرایط نیز مناسب موسیقی گوش دادن نباشند. چند حالت که ممکن است موجب حواس پرتی شوند را باهم بررسی می‌کنیم:

موسیقی با کلام

ترانه با کلام به راحتی حواس را پرت می‌کند. چرا که شما بیشتر روی پیام ترانه تمرکز می‌کنید و این سر رشته افکار شما را بهم می‌ریزد.

عادت‌های شنیداری

تاثیر مثبت موسیقی یک اصل مسلم نیست. اگر شما عادت به کار همزمان با موسیقی داشته باشید، به احتمال بیشتری برای شما مفید واقع خواهد شد. تا اینکه تا به حال این کار را انجام نداده باشید و به یک باره سعی کنید با موسیقی روی کار خود تمرکز کنید.

دشواری کار

اگر کاری نیاز به فکر کردن و تمرکز بالا داشته باشد یا برای شما تازگی داشته باشد، موسیقی ممکن است از کارایی شما کم کند.

قدرت کنترل

اگر موسیقی خاصی بر شما تحمیل شود، به احتمال بالا باعث حواس پرتی می‌شود تا اینکه خودتان اختیار داشته باشید انتخاب کنید یا هرگاه مایل بودید موسیقی را قطع کنید.

موسیقی با ساختار پیچیده

موسیقی‌های پیچیده  که شامل سازهای مختلف هستند، نسبت به موسیقی‌های ساده‌ و ملایم‌تر می‌توانند بیشتر موجب حواس پرتی شوند. پس سعی کنید این سبک‌ها را به زمان‌های استراحت خود اختصاص دهید!

موسیقی مناسب هر شخص می‌تواند متفاوت باشد. موسیقی ملایم می‌تواند تمرکز شما را بالا ببرد و از طرفی موسیقی پر تحرک می‌تواند انرژی و انگیزه شما را زیاد کند. با این وجود گاهی سکوت محض بهترین موسیقی کار و فعالیت است.

تانی کال

برگرفته از MEDIUM

سبکتو

  • هوش هیجانی

    طرز فکر افراد موفق

    طرز فکر افراد موفق خیلی از افراد همیشه به دنبال راهی برای دست یابی به موفقیت هستند. گاهی ب…
  • social

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی شاید بارها پیش آمده باشد که از خودتان بپرسید چگونه می‌توان …
  • Man success

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم فیونا گرینوالد، مشاور متخصص اجتماعی ، سخنر…
  • چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

    چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ خیلی از ما ها خوب میدانیم بعضی صحبت ها در در جهت استتار ضعف…
  • استرس

    درمان استرس

    درمان استرس استرس اصولا مانع عملکرد صحیح بسیاری از فعالیت های فیزیکی و روحی افراد میشود. ا…
  • عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی

    عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی تا کنون حتما برایتان پیش آمده که موبایل خود را بر رو…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *