تفاوت موشک جدید ناسا با فالکون هوی

در حال حاضر وقتی بحث از موشک‌های هیجان‌انگیز و قدرتمند می شود، «فالکون هوی» متعلق به شرکت اسپیس ایکس در صدر توجهات قرار دارد، اما ناسا هم در حال ساخت موشک قدرتمند خودش می باشد که به «سیستم پرتاب فضایی» یا به اختصار «SLS» معروف است.

این موشک حتی قدرتمندتر از فالکون هوی خواهد بود. با موفقیت اخیر پرتاب فالکون هوی، اسپیس ایکس در حال حاضر رهبر فعلی صنعت فضایی شناخته می شود. با این حال، اگرچه شرکت هوافضای ایلان ماسک تازه و هیجان‌انگیز است، اما ناسا هم به کار خود در جابجا کردن مرزهای پروازها و کاوش‌های فضایی پایان نداده است.

در سال ۲۰۱۰، ناسا شروع به توسعه سیستم پرتاب فضایی کرد. این سیستم در صورت اِتمام به قدرتمندترین موشک در تاریخ تبدیل خواهد شد (حتی قوی‌تر از فالکون هوی). ناسا در حال تعمیر موتورهای RS-25 شاتل فضایی از کار افتاده است تا نیروی این موشک را تامین کند. در بیست و یکم فوریه ۲۰۱۸، این آژانس فضایی یکی از آن موتورها را آزمایش کرد و به میزان نیروی پیشران ۱۱۳ درصدی رسید! این بدان معناست که موتور تقویت شده RS-25 از محدودیت مطلق بازده گذر کرد؛ ناسا این موتور را چند دهه پیش با نیروی پیشران ۱۳ درصد ساخته بود.

بر اساس گزارش ناسا، کنترل کنندۀ پرواز RS-25 و یک جزء موتور پرینت سه بعدی هم مورد آزمایش قرار گرفت. محققان ناسا پس از آزمایش موفقیت‌آمیز گفتند: «هر آزمایش RS-25 سازمان ناسا را به بازگشت به کاوش‌های فضایی ژرف نزدیک و نزدیک‌تر می کند؛ مقاصدی نظیر ماه و مریخ می توانند در آینده به میزان بیشتری کاوش بشوند. اما این سیستم تنها امید اینگونه عملیات نیست.» فالکون هویِ اسپیس ایکس هم در این زمینه پرچمدار است و هم اکنون می تواند مقاصد یاد شده را درنوردد. سیستم SLS بلندتر خواهد بود: ۹۷ متر. در حالی که فالکون هوی ۷۰ متر ارتفاع دارد.

همان طور که ایلان ماسک در کنفرانس خبریِ پس از پرتاب فالکون هوی اظهار داشت، ساخت این موشک حدودا ۵۰۰ میلیون دلار هزینه در پی داشت. بر اساس گزارش منتشر شده از سوی ناسا در آوریل ۲۰۱۷، این سازمان تا پایان سال تقریبا ۲۳ میلیارد دلار بر روی سیستم SLS هزینه خواهد کرد. فالکون هوی قابل استفاده است، ولی SLS این گونه نیست. این عامل بر هزینه‌های پرتاب آتی تاثیر خواهد گذاشت. ناسا برای حمایت از سیستم پرتاب SLS، در حال ایجاد تغییراتی در یک برج پرتاب است که برای موشک دیگری طراحی شده است.

ساخت این برج تقریبا یک میلیارد دلار برای ناسا آب خورده است و شاید در آینده به بهبود بیشتری نیاز داشته باشد. شاید فقط برای یکبار مورد استفاده قرار بگیرد. لذا ناسا نیاز دارد برای پرتاب‌های بعدی در برج دیگری سرمایه‌گذاری کند. ناسا به طور پیوسته تاریخ پرتاب SLS را عقب انداخته است، اما اظهار امیدواری کرده که تا سال ۲۰۲۰ این عملیات را انجام دهد. ماه، مریخ و مقاصدی فراتر از آنها در دستور کار ناسا قرار دارد. البته شاید تاریخ پرتاب (۲۰۲۰ میلادی) هم بنا به دلایل بودجه تغییر کند. اما در صورتی که این پرتاب به انجام برسد، عصر تازه‌ای در پروازهای فضایی رقم خواهد خورد و جایگاه ناسا به عنوان یک شرکت هوافضای آینده تثبیت خواهد شد.

تانی کال

برگرفته از futurism

بیگ بنگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *