چگونه بین اعضای تیم اعتماد ایجاد کنیم؟

در این مقاله به مراحلی که به ایجاد اعتماد در یک تیم کمک می کند می پردازیم. ایجاد اعتماد به ظاهر ساده می رسد اما در عمل به این سادگی نیست بخصوص وقتی پای تیم کاری تان در میان باشد. بله ایجاد محیطی که اعضای تیم شما به یکدیگر و به شما اعتماد کنند، اهمیت دارد. اما چه اتفاقی می افتد وقتی به تیم خود اعتماد ندارید؟

به عنوان رهبر تیم، داشتن اعتماد به تیم خود جهت دستیابی به نتایج مؤثر و مفید حیاتی است. غالبا وقتی جمله”به تیم خود اعتماد ندارم” به گوش مشاوران کسب و کارمی رسد سه دلیل معمول را مطرح می کنند.

رهبر در برابر مسائل تخصصی

این حالت زمانی اتفاق می افتد که شما در مورد موضوعی خبره هستید و عضو تیم شما هم اکنون در آن خبره شده است. این موقعیت مسائل و مشکلات داخلی را سبب می شود؛ آیا می توانید به تیم خود اعتماد کنید که به اندازه ی شما متخصص خوبی باشند یا نه. به صلاحیت و شایستگی افراد اعتماد نمی کنید و شما را ترک می کنند و درنتیجه در سطح یک متخصص باقی می مانید تا یک رهبر.

متخصص نیستید

اگر در زمینه خاصی تخصص ندارید خوب پس چگونه می توانید به افراد تیم اعتماد کنید که آیا کار را به درستی انجام می دهند یا تصمیمات درستی اتخاذ می کنند؟ این مسئله از آنجا ناشی می شود که نمی دانید چگونه به تیم خود بر اساس تخصص آنها اعتماد کنید و آیا آنها تصمیمات درستی می گیرند که به اهداف موردنظر شما برسند یا خیر.

تعهد یا شایستگی فردی

به افراد اعتماد نمی کنید که به تعهدات خود عمل کنند چون ممکن است تعهد خود نسبت به نقش شان یا تیم را نشان نداده باشند.

اگر بنابه هر دلیلی به تیم تان اعتماد ندارید می توانید به واسطه گامهای زیر این اعتماد را ایجاد کنید:

  1. در ابتدای امر دریابید که چرا به آنها اعتماد ندارید

با پرسش از خود شروع کنید، چرا به تیم خود اعتماد ندارید. هسته و منشاء این بی اعتمادی از چه می باشد؟ برای مثال چون در گذشته به تعهدات خود عمل نکرده اند، اعتماد شما را نسبت به خود از بین برده اند؟

یک ابزارعالی که با استفاده از آن می توانید به روشنی به دلیل بی اعتمادی خود پی ببیرید، مدل بِرِیوینگ (BRAVING Model) از بِرنی بِراون می باشد. دلیل ریشه ای بی اعتمادی خود را شناسایی کنید:

محدودیت ها(Boundaries): آیا به طور عمدی یا غیر عمدی از مرزهای تعیین شده تجاوز کرده اند؟

اطمینان (Reliability): آیا غیر قابل اطمینان هستند؟ آیا کاری را که می گویند انجام می دهند را عمل می کنند؟

جوابگویی (Accountability): آیا نسبت به فعالیت های خود جوابگو هستند و به اشتباهات خود گردن می نهند و به دنبال جبران هستند؟

رازداری (Vault): آیا اطلاعات محرمانه ای را انتشار داده اند که می پنداشتند محرمانه نیست؟

درستی (Integrity): آیا به جای اینکه فقط ادعا داشته باشند، به ارزشهای خود عمل می کنند؟

 قضاوتی نبودن (Non-judgment): آیا در گذشته دیدگاه قضاوتی داشته اند یا با دیدگاه باز نسبت به مسائل نگاه کرده اند؟

سخاوتمندی (Generosity): آیا افراد تیم از نظر شما با تمام تلاش خود کار کرده اند یا با قصد خیر عمل کرده اند؟

پاسخوگی به این سوالات نقطه شروعی است برای شناسایی دلیلی که  سبب شده به تیمتان اعتماد نداشته باشید. وقتی ریشه این بی اعتمادی را پیدا کنید می توانید استراتژی مناسبی برای ساخت اعتماد به کار بندید.

  1. گام بعدی شناختن تیمتان است

آیا تا کنون وقت گذاشته اید تا افراد تیم خود را بشناسید؟ چگونه می توانید به کسانی اعتماد کنید که نمی دانید چه چیزی سبب کارکرد درستشان می شود؟

نمی گوییم که رازهای نهفته  و نقاط کور شخصیتی آنها را بفهمید اما براحتی می توانید بفهمید که در در داخل و خارج از فضای کاری چه شخصیتی دارند. این کار به شما کمک می کند تا آنها را درک کرده و به گونه ای متفاوت به آنها بنگرید و به دنبال آن، ارزش ها و منافعی که می توانند برای تیم به همراه داشته باشند را شناسایی خواهید نمود. می توانید درک بهتری از این داشته باشید که تخصص و دانش آنها از کجا بدست آمده، چگونه اطلاعات را پردازش می کنند و چگونه امور را اولویت بندی می کنند.

همچنین شناختی در مورد تعهد و شایستگی هایشان با توجه به نقشی که در تیم شما دارند، بدست می آورید. این نشانه ای است که بدانید آیا قابل هدایت هستند یا خیر. شما همواره می توانید مهارت ها را آموزش دهید اما نمی توانید تعهد را نیزبه آنها بیاموزید.

شناختن افراد ورای محیط تیمیشان، می تواند سبب ایجاد اعتماد طولانی مدت شود.

  1. و در آخر  حول ارزش ها بر اعتماد تمرکز کنید

طبیعی است که همه افراد تیم ارزش یکسانی برای رهبر نداشته باشند. موضوعی که اینجا اهمیت دارد این است ارزش های هدایت کننده خود و آنها را بفهمید. سپس می توانید صادقانه با آنها در مورد اینکه چه چیزی و چرا برای شما مهم است صحبت کنید و به آنها فرصت دهید تا متقابلا همین کار را انجام دهند. بسته به ویژگی های پروژه ای که بر روی آن کار می کنید اگر بتوانید اولویت بندی ارزش هایی مورد نیاز برای انجام وظیفه خاصی را بیان کنید، تیم بهتر می تواند پروژه را پیش ببرد.

زمان صرف کنید و چیزی که از تیم خود می خواهید را شناسایی کنید، برای مثال استانداردهای کلیدی و مراحل مهم پروژه. سپس این موارد را با افراد خود به اشتراک بگذارید. اگر همچین کاری نکنید سبب شکست افراد خود در انجام وظایف تیمی می شوید چرا که آنها نمی دانند شما چه چیزی را و چرا آنها را می خواهید.

لازم به یادآوری است که اگر می خواهید به دیگران اعتماد کنید بایستی خود نیز قابل اعتماد باشید. با داشتن چنین مدل رفتاری در ایجاد اعتماد حول ارزش ها، نه تنها اعتمادی که از تیمتان انتظار دارید را بدست می آورید بلکه به طور مشابه آنها نیز به شما اعتماد خواهند کرد.

اعتماد یک شبه بدست نمی آید. چیزی که مهم است این است که خود برای ایجاد اعتماد به تیم چه چیزی دارید نه اینکه انتظار داشته باشید افراد تیم خود اعتماد شما را به تیم ایجاد کنند. منتظر این نباشید که اعضای تیم تان قابل اعتماد شوند، از خود شروع کنید. چه کارهایی در حمایت از تیم خود می توانید انجام دهید تا آن اعتمادی که انتظارش را دارید را بدست آورید؟

تانی کال

برگرفته از forbes

اسکیل ما

برچسب‌ها
insta-tanikal

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *