مک لارن سنا (McLaren Senna) ابرخودرویی برای سال 2019 میلادی

مک لارن سنا (McLaren Senna) آخرین ابرخودروی تولیدی این شرکت بریتانیایی است که بر اساس نام راننده افسانه‌ای مسابقات فرمول یک، آیرتون سنا (Ayrton Senna) نامگذاری شده است.

مدتی بود که خبرهایی از ساخت یک ابرخودروی جدید با کد مک لارن P15 شنیده می‌شد. بر اساس اخبار منتشر شده، این خودرو که یک نمونه سبک وزن با قدرت تولیدی بسیار بالا بود، عملکردی خیره کننده داشته و توانایی‌ها و قابلیت‌های حرکتی بالاتری نسبت به مک لارن P1 داشت. در نهایت انتظار برای مشاهده این ابرخودروی جدید به پایان رسید و روز گذشته مک لارن P15 با نام رسمی مک لارن سنا به معرض نمایش عموم درآمد.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

مک لارن سنا

ساختار کلی مک لارن سنا مانند سایر تولیدات و ابرخودروهای این شرکت بوده و به دلیل استفاده از الیاف فیبر کربن در ساخت شاسی و اجزای بدنه وزن بسیار پایینی دارد. موتور قدرتمند ۸ سیلندر خورجینی مجهز به سیستم توربوشارژر دوگانه نیز در مرکز خودرو قرار گرفته که نیروی تولیدی خود را به چرخ‌های عقبی (RWD) منتقل می‌کند. سیستم تعلیق و فنربندی نیز برگرفته از مدل‌های مسابقه‌ای بوده و ترکیبی از عملکرد بالا و تعادل را برای این ابر خودرو رقم می‌زند. سیستم الکتروهیدرولیک فرمان نیز عملکرد بسیار دقیقی داشته و تمامی فرامین راننده را به دقت به چرخ‌ها منتقل می‌کند. دو صندلی موجود در مک لارن سنا ۲۰۱۹ نیز اسپرت بوده که تمرکز اصلی بر روی صندلی راننده قرار داده شده است.

ساختار کلی و شاسی

الیاف فیبر کربن Monocage III استفاده شده در ساخت شاسی این ابر خودرو ، هسته اصلی این خودرو را شکل داده و نمونه‌ای پیشرفته و بهینه‌سازی شده از تکنولوژی موجود در مک لارن ۷۲۰S به حساب می آید. این ساختار، قدرتمندترین شاسی یکپارچه‌ای است که در یک خودروی خیابانی به کار گرفته شده است و به دلیل استفاده از الیاف فیبر کربن، مک لارن سنا با وزنی در حدود ۱.۲ تن، سبک‌ وزن‌ترین نمونه ساخت مک لارن با مجوز تردد در خیابان پس از مدل افسانه‌ای مک لارن F1 به حساب می آید. با توانایی تولید نیرویی در حدود ۷۸۹ اسب بخار، این ابر خودرو از نسبت قدرت ۶۵۹ اسب بخار در هر تن سود می برد. این اعداد و ارقام به سرعت مک لارن سنا تازه وارد را در زمره ابرخودروهای نسل جدید این شرکت و سری مک لارن P1 قرار می‌دهد و آن را بهترین نمونه مخصوص پیست و جاده تبدیل می‌کند.

مایک فلوویت (Mike Flewitt) از مدیران ارشد این شرکت درباره مک لارن سنا می‌گوید:

مک لارن سنا خودرویی است خاص و متمایز که نمونه مشابهی در جهان ندارد. شخصیت و خصوصیات ابرخودروهای مک لارن برای حرکت در جاده‌های استاندارد و عادی تغییر یافته اما هنوز مک لارن سنا آماده تاخت و تاز در پیست‌های مسابقه و ثبت رکوردهای جدید است. تمامی اجزای این عضو جدید خانواده ابر خودروهای مک لارن به گونه‌ای طراحی شده اند که ناب‌ترین ارتباط مابین راننده و ماشین را پدید آورده و بالاترین حد تجربه و لذت رانندگی را به بهترین نحو ممکن -که تنها در توان مک لارن است- در اختیار وی قرار می‌دهد.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

برونو سنا (Bruno Senna) راننده مسابقه‌ای و نماینده مک لارن در خصوص مک لارن سنا و نحوه نامگذاری آن، توضیح می‌دهد:

خانواده ما از نامگذاری این ابر خودروی جدید شرکت مک لارن بسیار مفتخر بوده و این اولین پروژه‌ای است که به طور مستقیم به روح جنگنده آیرتون سنا مرتبط شده است. مک لارن سنا با توجه به هدف ساخت برای نمایش بهترین عملکرد ممکن در پیست ساخته شده و با فراهم کردن موقعیت نمایش بهترین عملکرد ممکن از سوی راننده، به درستی مایه افتخار عموی من خواهد شد.

طراحی ظاهری

در نمای خارجی مک لارن سنا ظاهری بسیار شوکه کننده داشته و در اولین نگاه، نمایی از یک خودروی جسور و جنگنده و بی رحم را با استفاده از خطوط و زبان طراحی خاص خود به نمایش گذاشته که هدفی جز نمایش بالاترین عملکرد ممکن ندارد! از نمای بالایی، مک لارن سنا فرمی بسیار طبیعی با بالاترین بازدهی ممکن داشته و شبیه به یک قطره آب طراحی شده است.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

کابین در داخل بدنه جای گرفته و با استفاده از قطعات بریده شده و توخالی و ورودی‌ها و خروجی‌ها هوای متعدد، علاوه بر کاهش وزن، اصول علم آئرودینامیک نیز به بهترین وجه ممکن رعایت شده اند.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

این ابر خودرو با استفاده از بالاترین سطح آئرودینامیک در دو بخش جلویی و عقبی، فصل جدیدی را در طراحی رقم زده است و با بهره‌گیری از تمامی پتانسیل‌های قطعات بدنه موجود، بالاترین کارایی را از خود به نمایش می گذارد. تمامی قطعات از ورودی‌های هوا در بخش جلویی تا دیفیوزر دوبل یک تکه ساخته شده از فیبر کربن عقبی به بهترین شکل ممکن طراحی شده تا بالاترین عملکرد ممکن و نیروی عمودی (Down force) را تولید کرده و تعادل خودرو را در سرعت‌های بالا و در هنگام عبور از پیچ‌های تند حفظ نماید. باله عظیم الجثه عقبی نیز با ارتفاعی در حدود ۱.۲ متر از سطح زمین، کمک شایانی به حفظ تعادل این ابر خودرو می نماید. رنگ بندی بسیار زیبا که شامل یک نمونه آبی مات مایل به خاکستری و نارنجی خاص شده و اجزایی مانند کالیپرهای ترمز و تکه دوزی‌های صندلی‌های اسپرت را در بر می‌گیرد، بر جذابیت ظاهری مک لارن سنا می افزاید.

یکی دیگر از جذاب‌ترین بخش‌های مک لارن سنا درهای این ابر خودرو است که به سمت بالا باز می شوند. این درها که به طور کامل از الیاف سبک وزن فیبر کربن ساخته شده‌اند، از دو بخش شیشه‌ای استفاده می‌کنند که قسمت پایینی، تا کف کابین ادامه داشته و نمایی از داخل خودرو را به نمایش می‌گذارد و این خودرو را به نمونه‌ای منحصر به فرد تبدیل می‌کند. چراغ‌های عقبی و جلویی نیز بسیار باریک و کشیده بوده و از لامپ‌های LED بهره می برند.

موتور و پیشرانه

برای به حرکت درآوردن و عملکرد نمایش حیرت انگیز مک لارن سنا از یک موتور ۸ سیلندر خورجینی ۴.۰ لیتری با کد M840TR مجهز به سیستم توربوشارژر دوبل استفاده شده است. این پیشرانه توانایی تولید نیرویی در حدود ۷۸۹ اسب بخار را داشته و با مهیا کردن حداکثر گشتاوری در حدود ۵۹۰ پاوند بر فوت (معادل ۸۰۰ نیوتون متر)، قدتمندترین پیشرانه‌ احتراق داخلی است که توسط شرکت مک لارن ساخته شده است. نیروی تولید شده توسط این پیشرانه نیز توسط یک جعبه دنده دو کلاچه اتوماتیک ۷ سرعته به چرخ‌های عقبی منتقل می ‌گردد.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

شاید در ابتدا این اعداد و ارقام در مقایسه با نیروی تولیدی بالای ۱.۰۰۰ اسب بخاری ابرخودروهای اسپرتی مانند بوگاتی شیرون (Bugatti Chiron)، کوئنیگ زگ (Koenigsegg) و یا هنسی ونوم (Hennessy Venom) کم به نظر آید؛ اما با توجه به وزن بسیار پایین ۱.۱۹۸ کیلوگرمی مک لارن سنا که حتی در حدود ۸۵ کیلوگرم از مک لارن ۷۲۰S نیز سبک تر است، عملکرد اصلی خودرو رنگ دیگری به خود خواهد گرفت. این پیشرانه با قدرت و بازدهی بالا مک لارن سنا را در زمانی کمتر از ۲.۸ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت و در زمانی در حدود ۶.۸ ثانیه به سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت و در ۱۶.۵ ثانیه به سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت رسانده و مسیر یک چهارم مایل را در زمانی در حدود ۹.۸ ثانیه و با سرعت ۲۴۸ کیلومتر در ساعت به پایان می رساند.این نمونه توانایی رسیدن به حداکثر سرعتی در حدود ۲۱۷ مایل در ساعت (معادل ۳۵۰ کیلومتر در ساعت)‌ را داشته که گواهی بر عملکرد فوق العاده این ابرخودروی فوق سبک خواهد بود.

کابین

کابین مک لارن سنا یک محفظه مجهز و بسیار مدرن بوده که با استفاده از یک غربیلک فرمان سه شاخه چرمی با بخش پایینی تخت و بدون هیچ دکمه و کلید کنترلی به همراه یک صفحه پشت آمپر بزرگ رنگی و بهره گیری از صندلی های چرمی اسپرت با کیفیت فوق العاده، نوید هیجان انگیزترین سواری ممکن را به راننده می دهد.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

یک صفحه نمایش با آرایش عمودی بزرگ لمسی رنگی نیز در بخش میانی داشبورد نصب شده و سه کنترلر مدور در بخش پایینی آن تعبیه شده که برای کنترل سیستم‌های مختلف این ابر خودرو به کار می روند. کل این بخش متمایل به سمت راننده بوده و ساده ترین دسترسی ممکن را برای وی رقم می زنند.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

قیمت مک لارن سنا در بازارهای جهانی و زمان عرضه

هنوز هیچ خبر رسمی در خصوص قیمت نهایی و زمان عرضه مک لارن سنا ارائه نشده است. اما به احتمال زیاد عرضه این خودرو که تنها ۵۰۰ دستگاه از آن تولید خواهد شد از اواسط سال ۲۰۱۸ میلادی آغاز شده و علاقمندان ابرخودروهای اسپرت ملزم به پرداخت حداقل مبلغی در حدود ۹۰۰.۰۰۰ دلار (معادل ۳ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تومان با احتساب دلار ۴.۲۰۰ تومانی در زمان نگارش) برای تهیه این هایپرکار (Hypercar) خواهند بود.

مک لارن سنا (McLaren Senna)

نکته جالب در خصوص فروش مک لارن سنا این است که تمامی ۵۰۰ نمونه موجود این خودرو در همان روز اول به فروش رفتند!

رقبای مک لارن سنا در بازارهای جهانی ابرخودروهای اسپرت

از رقبای شاخص مک لارن سنا در بازارهای جهانی می‌توان به نمونه‌های فهرست زیر اشاره کرد:

  • لیکان سوپر اسپرت (Lykan Super Sport) با قیمت پایه ای در حدود ۳.۵۰۰.۰۰۰ دلار (معادل ۱۴.۷ میلیارد تومان)
  • بوگاتی شیرون با قیمت پایه‌ ای در حدود ۳.۰۰۰.۰۰۰ دلار (معادل ۱۲.۶ میلیارد تومان)
  • پاگانی هوایرا (Pagani Huayra) با قیمت پایه ای در حدود ۲.۵۰۰.۰۰۰ دلار (معادل ۱۰.۵ میلیارد تومان)
  • کوئنیگ زگ رگرا (Koenigsegg Regera) با قیمت پایه ای در حدود ۱.۹۰۰.۰۰۰ دلار (معادل ۸ میلیارد تومان)
  • فراری لا فراری (Ferrari LaFerrari) با قیمت پایه ای در حدود ۱.۴۰۰.۰۰۰ دلار (معادل ۵.۹ میلیارد تومان)
  • پورشه ۹۱۸ اسپایدر (Porsche 918 Spyder) با قیمت پایه ای در حدود ۸۵۰.۰۰۰ دلار (معادل ۳.۶ میلیارد تومان)

مشخصات فنی مک لارن سنا در یک نگاه

حجم موتور (لیتر) ۴.۰ تویین توربو
تعداد سیلندر ۸ خورجینی
قدرت موتور (اسب بخار) ۷۸۹
گشتاور (نیوتون. متر.) ۸۰۰
تعداد سوپاپ ۳۲
گیربکس ۷ اتوماتیک دو کلاچه
سیستم انتقال قدرت چرخ‌های عقبی
مصرف سوخت  (شهر)
مصرف سوخت (بزرگراه)
مصرف سوخت (ترکیبی)
تولید CO2 در هرکیلومتر (گرم.)
ظرفیت باک (لیتر.)
شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت ۲.۸
حداکثر سرعت (کیلومتر در ساعت) ۳۵۰
طول ﴿میلیمتر﴾
پهنا ﴿میلیمتر﴾
ارتفاع ﴿میلیمتر﴾
فاصله دو محور ﴿میلیمتر﴾
ارتفاع از زمین ﴿میلیمتر﴾
وزن ﴿کیلوگرم﴾ ۱.۰۸۱
سایز تایر Pirelli P Zero Trofeo R
حجم محفظه بار (لیتر.)
قیمت پایه (میلیارد تومان) ۳.۸

گالری تصاویر مک لارن سنا مدل سال ۲۰۱۹ میلادی

تانی کال

برگرفته از Top Gear

تکراتو

برچسب‌ها
insta-tanikal

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *