سال های زیادی از روزهای خوش کاپیتان جک اسپارو (جانی دپ) می گذرد و او خود را گرفتار رنجیره ای از مشکلات می بیند. او و خدمه اش برای سرقت بانکی، راهی جنوب می شوند و به سود چندانی دست پیدا نمی کنند، جک به زندان می افتد و به نظر می رسد اوضاع برای اسپارو و روزگار سخت و الکلی اش بد پیش می رود. شاید این روزها نهایت سختی برای جک باشد، ولی وقتی که یکی از دشمنان قدیمی او یعنی کاپیتان سالازار (خاویر باردم) دوباره در مثلث شیطان دیده می شود و قصد دارد تا بخاطر نفرینی که اسپارو موجب آن شده است، از او انتقام بگیرد، شرایط برای جک بدتر نیز خواهد شد. افراد گروه سالازار بسیار بی رحم هستند و از هر قایق و کشتی که به آن حمله می کنند تنها یک نفر را زنده می گذارند تا داستان خود را برای دیگران تعریف کند.

در همین حال، یکی از اعضای نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا به نام هنری (برنتون توایتس) که به افسانه ها و داستان ها علاقه زیادی دارد، دوست دارد تا خودش نیز ماجراجویی دریایی را تجربه کند. استفاده از اسپارو می تواند کمک خوبی برای او باشد، به همین منظور نیز، هنری، اسپارو را از زندان آزاد کرده و با کمک یک اخترشناس به نام کارینا اسمیت (کایا اسکودلاریو) راهی ماجراجویی برای یافتن نیزه سه شاخه خدای دریا می شود، شی ای که می تواند تمام نفرین های دریا را از بین ببرد و همچنین پایانی بر حکومت کاپیتان سالازار باشد.

فیلم Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (دزدان دریایی کارائیب: مردگان قصه نمی گویند) – جانی دپ

فیلم Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (دزدان دریایی کارائیب: مردگان قصه نمی گویند) پنجمین فیلم از سری فیلم پرهزینه دزدان دریایی کارائیب محصول کمپانی دیزنی می باشد که تولید آن از سال ۲۰۰۳ شروع شده است. اولین فیلم یعنی نفرین مروارید سیاه عنوان عالی و شوکه کننده ای بود، اما دنباله آن نتوانست موفقیت و محبوبیت اولین فیلم را به دست بیاورد. از این عنوان جدید دزدان دریایی کارائیب که بخاطر مسائل مختلفی با تغییر تاریخ اکران همراه بود، امید زیادی می رفت تا بتواند شکوه گذشته این عنوان پرطرفدار را دوباره زنده کند، اما متاسفانه فیلم دزدان دریایی کارائیب ۵ به هیچ وجه انتظارات را برآورده نکرده است و می توان آن را یک دنباله ناموفق نامید.

مانند دنباله های قبلی فیلم دزدان دریایی کارائیب، فیلم مردگان قصه نمی گویند نیز از فیلمنامه (نوشته ی جف ناتانسون) چندان جالبی برخوردار نیست و این فیلمنامه هرگز نتوانسته است به جذابیت فیلم کمکی داشته باشد. مسائلی که در فیلم وجود دارند، برای دنبال کردن پیچیده نیستند، اما مشکل بزرگ فیلم با کاراکترهای خود است و نمی توان هیچ یک از کاراکترها را به طور محسوسی سرگرم کننده نامید. شخصیت های هنری و کارینا به نظر جالب می رسند، اما ضعف فیلمنامه باعث شده است تا توایتس و اسکودلاریو نیز در این نقش ها چندان به چشم نیایند. این ضعف ها روی هم رفته باعث می شود تا محصول نهایی طولانی تر از آن چه که هست به نظر بیاید و همین مشکلات، در نهایت فیلم مردگان قصه نمی گویند که کوتاه ترین فیلم در بین پنج فیلم موجود است را برای مخاطبان به عنوان کسل کننده ای تبدیل کرده است.

فیلم Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (دزدان دریایی کارائیب: مردگان قصه نمی گویند) – برنتون توایتس و جانی دپ

از لحاظ اجرا، جانی دپ همان کاپیتان جک اسپاروی همیشگی بوده است که طرفداران به آن نیاز داشته اند، او همچنان شوخی ها و زمینه های کمدی خود را حفظ کرده است و باید دپ را به عنوان سرگرم کننده ترین بازیگر فیلم معرفی کرد. برنتون توایتس و کایا اسکودلاریو نیز به خوبی در نقش های خود و ماجراجویی در کنار کاپیتان اسپارو حاضر شده اند و می توان نقش این دو را حالتی مثل نقش های ویل ترنر و الیزابت سوان در فیلم های قبلی دزدان دریایی کارائیب نامید، با این تفاوت که فیلم مردگان قصه نمی گویند تلاش داشته تا به جای راهی موثر، به زور رابطه ای رمانتیک بین این دو برقرار کند.

بازیگران مکمل فیلم نیز قانع کننده ظاهر شده اند، اما برنده جایزه ی اسکار خاویر باردم در نقش خود یعنی کاپیتان سالازار حضور قابل توجهی دارد و شخصیت او آن قدر جذاب و ترسناک بوده که باعث ترس تمامی دزدان دریایی شود و نقش منفی او را می توان بالاتر از فیلمنامه این فیلم دانست. جفری راش نیز در نقش کاپیتان هکتور بابوسا دوباره به فیلم برگشته است و باز هم بر خلاف فیلمنامه نه چندان جالب، با هنر خود باعث جذابیت نقش همیشگی اش شده است.

فیلم Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (دزدان دریایی کارائیب: مردگان قصه نمی گویند) – جفری راش

خواکیم رونینگ و اسپن سندبرگ (Kon-Tiki)، کارگردانان این عنوان از فیلم دزدان دریایی کارائیب بوده اند و از لحاظ کارگردانی، آن ها کار خود را به خوبی انجام و محصول نهایی را تحویل استودیو داده اند. در فیلم صحنه های اکشن خوبی جای داده شده اند که بخشی از هنر این فیلمسازان می باشد. متاسفانه به هر قسمت از فیلم که توجه شود، ضعف فیلمنامه آن محسوس است، تا جایی که مخاطب به جای ارتباط برقرار کردن با داستان فیلم باید خود را با صحنه های جادویی و کامپیوتری آن سرگرم کند، مسئله ای که باعث کاهش نشاط و هیجان فیلم شده است.

در پایان نیز باید گفت، فیلم دزدان دریایی کارائیب ۵ بر خلاف انتظارهای زیادی که از آن می رفت، عنوان موفقی در سری فیلم های دزدادن دریایی کارائیب به شمار نمی آید و می توان گفت که فیلم فقط بخاطر دو کاراکتر ارزش دیدن را دارد، یکی کاپیتان جک اسپارو و دیگری نیز نقش منفی کاپیتان سالازار و به جز این دو باید فیلم را عنوانی خسته کننده و طولانی نامید.

bia2mag

  • The French Dispatch

    واکنش منتقدان به فیلم The French Dispatch – گزارش فرانسوی

    واکنش منتقدان به فیلم The French Dispatch – گزارش فرانسوی سیرشا رونان، فرانسیس مک‌دو…
  • The Tomorrow War

    نقد فیلم The Tomorrow War

    نقد فیلم The Tomorrow War در هالیوود امروز کم پیش می‌آید که فیلم بلاک‌باستری اورجینالی بدو…
  • Black Widow

    نقد فیلم Black Widow

    نقد فیلم Black Widow دنیای سینمایی مارول پس از تعطیلی اجباری یک ساله‌اش در پی شیوعِ کرونا،…
  • Roman Holiday

    نقد فیلم Roman Holiday

    نقد فیلم Roman Holiday پرنسس آنایِ (با بازی آدری هپبورن) فیلم تعطیلات رمی، پرنسسی از کشور …
  • Infinite

    نقد فیلم Infinite

    نقد فیلم Infinite آنتوان فوکوآ تهیه‌کننده کارگردان و بازیگر آمریکایی است که از سال ۱۹۹۹ در…
  • A Quiet Place Part II

    نقد فیلم A Quiet Place Part II

    نقد فیلم A Quiet Place Part II بزرگ‌ترین راز دنیای یک مکان ساکت (A Quiet Place) این نیست ک…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *