کمپانی سونی در سال های اخیر بی وقفه اقدام به عرضه گوشی های پرچمدار قدرتمندی کرده که در نوع خود بی نظیر هستند. این کمپانی گوشی سازی را در سال گذشته می توان جزو قدرتمندترین تولیدکنندگان رده بالا جای داد و امسال نیز در نمایشگاه MWC بار دیگر شاهد بروزرسانی سری پرچمداران سال گذشته این برند بودیم. دو گوشی Xperia XZ Premium و Xperia XZs پرچمدران جدید سونی هستند که به اندازه کافی و لازم مورد بازبینی و بروزرسانی قرار گرفته اند.

نقد و بررسی گوشی سونی اکسپریا Sony Xperia XZs - XZs

نقد و بررسی گوشی سونی اکسپریا Sony Xperia XZs – XZs

در ادامه به نقد و بررسی مدل Xperia XZs پرداخته شده، دستگاهی که از نظر سخت افزاری تفاوت هایی جزئی با مدل XZ داشته و طراحی بدنه آنها نیز تقریبا مشابه یکدیگر است. با وجود تمام این مشابهت ها، تفاوت های قابل توجهی نیز بین آنها وجود دارد.

طراحی

گوشی Xperia XZs دارای ظاهری دقیقا مشابه XZ بوده و تنها تفاوت آن در برآمدگی بیشتر دوربین اصلی آن در بدنه پشتی است.

البته لازم به ذکر است که این مسئله و مشابهت نوع طراحی این دو مدل ذاتا جنبه منفی ندارد و در نهایت ظاهر و حس دریافت شده از این گوشی، تداعی کننده «Xperia» است و این خود به معنای طراحی خوش استیل، شیک، زیبا و تمیز این دستگاه است. این گوشی همچنان دارای ویژگی های طراحی «لوپ» بوده که سال گذشته از طرف سونی معرفی شد. مطابق این نوع طراحی ارگونومیک جدید سونی، در دست گرفتن گوشی های بزرگ تا حدودی راحت تر بوده که دلیل آن نیز طراحی تا حدودی منحنی شکل و گرد شده لبه های دستگاه است.

مواد اولیه بکاربرده برای تولید این گوشی نیز نسبت به سال گذشته تغییری نداشته، از شیشه در بدنه جلویی، از فلز در بدنه پشتی و از پلاستیک در سایر قسمت های بدنه از جمله یک قسمت نواری شکل که بخش کوچکی از پنل پشتی را تشکیل می دهد، استفاده شده است. اجزا پلاستیکی این دستگاه هنوز ظاهر زیبا و چشم نواز خود را حفظ کرده اند و نمی توان هیچ اعتراضی به آنها کرد.

ایراداتی که به طراحی این دستگاه وارد است از زمانی شروع می شود که به لبه کناری سمت راست آن نگاه می کنید. در کناره سمت راست دکمه پاور به همراه اسکنر اثر انگشت قرار گرفته – البته در مدل های اینترنشنال – و دکمه های تنظیم صدای دستگاه نیز به طرزی نازیبا در قسمت پایین تر این لبه طراحی شده اند.

در لبه پایینی دستگاه نیز پورت USB نوع سی و در لبه بالایی جک هدفون ۳٫۵ میلی متری قرار داده شده اند.

گوشی  Xperia XZs در رنگ های مشکی، نقره ای و آبی یخی عرضه خواهد شد که هر سه رنگ در نوع خود بسیار زیبا و بی نظیر هستند. برخلاف تصاویر فاش شده قبلی از این دستگاه که ظاهر چندان جذابی را از XZs به نمایش نمی گذاشت، در نسخه رسمی این گوشی، با ظاهری بسیار خیره کننده روبرو هستیم.

نمایشگر

صفحه نمایشی ۵٫۲ اینچی که کار خود را به خوبی انجام می دهد

پنل LCD گوشی Xperia XZs با رنگ هایی همراه است که شاید تا شاید دقت لازم را نداشته باشند اما هنوز هم راضی کننده بوده و در محیط های باز که با نور شدید خورشید همراه است، عملکرد بسیار عالی را داراست. زاویه های دید در این نمایشگر به خوبیِ سایر ویژگی های این پنل نبوده اما باز هم کار خود را به خوبی انجام می دهند.

رزولوشن این نمایشگر ۱۰۸۰ x 1920 پیکسل بوده که برای داشتن یک صفحه نمایش شفاف که تماشای تصاویر و خواندن متون در آن کار راحتی باشد، بسیار مناسب است.

رابط کاربری و عملکرد

با وجود اینکه بر روی گوشی اکسپریا XZs سونی اندورید نسخه ۷٫۱٫۱ اجرا می شود، اما رابط کاربری آن همچنان آشنا به نظر می رسد و مشابه رابط کاربری گوشی های پیشین این برند است. اگر کاربری پیش از این نیز از یک گوشی سونی استفاده می کرده است، هیچ مشکلی در مواجه اولیه با گوشی جدید XZs نخواهد داشت و همه چیز برای او آشنا خواهد بود.

در مورد تم های استانداری از پیش نصب شده بر روی این دستگاه نیز باید گفت که کاملا مشابه تم های Xperia XZ بوده و دارای برخی اشکال به صورت بیضوی است که در زیر تاچ های کاربر حرکت می کند.

متاسفانه مشابهت ها تنها به اینجا ختم نشده و سونی تصمیم به ادامه این روند با استفاده از کیبورد SwiftKey خود کرده است. لی اوت بکار برده شده نیز تا حدودی گیج کننده بوده و جای سوال دارد.

همینطور در خصوص استفاده از پیش بینی کلمات به هنگام تایپ، متاسفانه این گزینه را نمی توان غیر فعال کرد و همیشه نواری در بالای کیبورد به آن اختصاص دارد.

پردازنده و حافظه

در این دستگاه نیز همانند مدل نسل پیشین آن، از چیپست اسنپدراگون ۸۲۰ به همراه پردازنده گرافیکی Adreno 530 استفاده شده است. با وجود اینکه این نوع تراشه جزو بهترین ها محسوب نمی شود، اما عملکرد آن هنوز هم رضایت بخش است. با این حال انتظار بیشتری از مدلی که لقب آپگرید شده ی مدل قبلی را به خود گرفته می رفت. در مورد حافظه RAM اما، با حافظه ای با ظرفیت بالا و ۴ گیگابیایت روبرو هستیم.

سایر مشخصات سخت افزاری این گوشی مشابه با مدل نسل پیشین بوده و آپگریدی در خصوص آنها صورت نگرفته بطوریکه با حافظه ذخیره سازی داخلی ۳۲ گیگابایتی همراه است که دارای قابلیت ارتقا از طریق کارت های حافظه microSD نیز هست، باتری بکار برده شده در آن نیز دارای ظرفیت ۲۹۰۰ میلی آمپری است.

اینترنت و اتصالات

خوشبختانه مرورگر وب پیش فرض در Xperia XZ هنوز گوگل کروم بوده و بنابراین کاربران می توانند بهترین سازگاری ممکن با اندروید را تجربه کنند.

این گوشی همچنین از تمای باندهای استاندارد پشتیبانی می کند و در ضمن از تمام گزینه های اتصال استاندارد شامل آخرین استانداردهای وای فای، Bluetooth 4.2، NFC، GPS و سایر گزینه ها پشتیبانی می کند.

دوربین

عملکردی عالی و خیره کنند در دوربین اصلی ولی تنها در محیط هایی با شرایط نوری مناسب

عمده ترین آپگریدی که این گوشی نسبت به مدل پیشین یعنی XZ به خود دیده شامل دوربین می شود. سونی سنسور دوربین جدیدترین اسمارت فون خود را با حافظه DRAM یک گیگابایتی خود همراه کرده است. با وجود این حافظه می توان ویدیوهایی با سرعت ۹۶۰ فریم در ثانیه را در حالت فوق اسلوموشن  فیلمبرداری کرد که بسیار جالب توجه است.

دو حالت فوق اسلوموشن به نام های regular و one-shot وجود دارد. با کمک حالت اول می توان ویدیوهایی نرمال را فیلمبرداری کرده و برای داشتن صحنه ای اسلوموشن می توان با یک کلیک به آن دست یافت؛ حالت دوم منجر به فیلمبرداری ویدیویی کوتاه با سرعت ۹۶۰ فریم در ثانیه خواهد شد که از هنگام کلیک بر روی دکمه ضبط تا برداشتن انگشت از روی آن طول خواهد کشید. قسمت سخت ماجرا در فیلمبرداری چنین کلیگ های اسلوموشنی تشخیص لحظه درست برای کلیک است.

متاسفانه اپلیکیشن دوربین این گوشی دقیقا به سنگینی نسخه ای است که سال گذشته عرضه شده بود و به همان اندازه مایه زحمت است. گرفتن یک عکس جزو کارهای عادی و روزمره محسوب می شود، اما از چند سال پیش، این کار روتین با گوشی های سونی به کاری پر زحمت تبدیل شده است.

دوربین اصلی گوشی Xperia XZ تصاویری با جزئیات کامل را ایجاد می کند که نویزهای بسیار کم و ناچیزی را شامل می شود که هر دو این قابلیت ها چه در محیط های بیرونی و چه در محیط های داخلی صدق می کند، البته در شرایطی که در این محیط ها نور کافی در دسترس باشد.

به هنگام عکسبرداری در محیط های کم نور، عملکرد دوربین این گوشی ضعیف تر از عملکرد دوربین اکثر پرچمداران سال های اخیر است. اگر از تنظیمات اتوماتیک استفاده کنید، ویژگی HDR در زمان مناسب خود قادر به فعال شدن نمی باشد.

کیفیت دوربین سلفی آن نیز چه در محیط های داخلی و چه بیرونی در صورتی که شرایط نوری مناسبی وجود داشته باشد، تصاویر سلفی با کیفیتی را ثبت می کند.

این دوربین همچنین قادر به فیلمبرداری ویدیوهایی با کیفیت ۱۰۸۰p با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه است که دارای کیفیت قابل قبولی است. ویژگی اتوفوکوس این دستگاه نیز عملکردی خوبی دارد، با این حال در مقایسه با سایر دستگاه های این رده، تا حدودی ضعیف عمل می کند.

مالتی مدیا

گوشی Xperia XZs مشابه مدل نسل پیشین خود، مجهز به دو اسپیکر در بدنه جلویی است. صدای خروجی این دو بلندگو بصورتی رضایت بخش بلند بوده که برای این کار از کیفیت آن به هیج عنوان کاسته نمی شود.

باتری

باتری ۲۹۰۰ میلی آمپری بکاربرده شده در این گوشی، برای استفاده های معمولی مناسب بوده و کاربر را بی نیاز از شارژ دوباره در طول روز می کند. در تست باتری صورت گرفته، مدت زمان شارژدهی این مدل حدود یک ساعت کمتر از نسل پیشین خود بوده و توانسته برای ۵ ساعت و ۵۵ دقیقه دوام بیاورد که البته به هیچ عنوان نتیجه بدی نیست، اما نتیجه آنچنان خوب و عالی ای نیز محسوب نمی شود.

بطوریکه اگر کاربری بازی های سنگین را بر روی گوشی خود اجرا کند، نیاز به شارژ دوباره در طول روز پیدا خواهد کرد.

 

vitrino

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *