اوایل حضور پیامرسانها در ایران بود، اگر یادتان باشد اوایل که تلگرام بعد از لاین و وایبر و واتساپ آمده بود، خیلی سریع به غولی تبدیل شد که توانست علاوه بر تبدیل کردن پاوول دووروف به یکی از 300 تاجر ثروتمند روسیه، چهل میلیون نفر را با سندرمهای مختلف از جمله سندرم last seen و سندرم دبل چک گرفتار کند!
چرا؟ ما هم نمیدانیم!
آن روزهای شیرین ورود تلگرام به غیر از چک کردن پیامها و تصاویر پروفایل، یک سرگرمی دیگر هم داشتیم، چک کردن آخرین باری که دوستانمان تلگرام خود را چک کرده بودند یا همان last seen دوستان؛ که بعد از مدتی با اقدامی خودجوش تبدیل به last seen recently شد!
سندرم last seen و سندرم دَبل چک و فرشتهای به نام last seen recently!
بسیاری به این تغییر وضعیت اعتراض کردند چون باعث مسدود شدن بسیاری از کانالهای نفوذی شد! چک کردن ساعات خواب و بیداری دیگران یکی از کوچکترین مزایای حضور این ویژگی بود! شاید نسبت افراد با همدیگر به چک کردن last seen آنها خلاصه شده بود.
روزهایی که last seen recently هنوز باب نشده بود، چک کردن دائم آنلاین بودن افراد و مرض الان داره چیکار میکنه همه را مبتلا کرده بود. ?
چک کردن دائم آخرین باری که شخص پیامهای خود را چک کرده بود علاوه بر عصبی کردن افراد، باعث افزایش ضربان قلب آنها، شکلگیری خطوط عمودی بین ابروهای آنها میشد.
سندرم last seen شکل گرفت
این سندرم بسیاری از نوجوانان و بزرگسالان جوانی که دائما مشغول استفاده از پیام رسانهایی از جمله تلگرام بودند را تحت تاثیر خود قرار داده بود.
زنان نیز بیش از مردان در معرض ابتلا به سندرم last seen قرار داشتند. درآمیختن سندرم دبل چک و سندرم last seen recently نیز به بحرانیتر شدن اوضاع و وخیمتر شدن حال فرد منجر گردید!
تیکهای سبز رنگ پایین پیامها هم این روزها خیلی مشکلساز شدهاند. اگر تیک سبز رنگ دو تا شد و پاسخ نیامد غوغایی به خواهد شد که بیا و ببین!!!
تیک سبز، تیک خاکستری، تک تیک، دو تیک یا همان دبل چک هر کدام حالات روانی مختلفی را رقم خواهند زد.
سندرم دبل چک به تازگی همهگیر شده است
جالب اینجاست که طبق تحقیقات اخیر، سندرم دبل چک نیز به تازگی افراد زیادی را در ایران گرفتار کرده است. تصور اشتباه این افراد این است که اگر پیام دبل چک شد طرف مقابل حتما آن را خوانده است و احتمالا به مرض جواب ندادن دچار است که در دهم ثانیه پاسخ نداده!!!
ممکن است پیام دبل چک شده باشد اما شخص مورد نظر آن را نخوانده باشد، کوتاه بیایید لطفا!
ارتباط به شیوه پیامرسانهای امروزی به قدری عمیق شده است که اگر دو شخص هر پانزده دقیقه یک بار برای همدیگر پیام نفرستند تصور اینکه همدیگر را فراموش کردهاند به سراغشان خواهد آمد!
بیکاری، تنهایی، خستگی، خودشیفتگی و ارتباطات محدود با سایر افراد نیز از عوامل دچار شدن به این سندرمها هستند.
علائم اعتیاد به پیام رسانها
دردهای مفصلی ناشی از خم شدن بر روی گوشی و آرنج درد و انگشت درد را هم که فاکتور بگیریم، بیتوجهی به سیل و زلزلههای محیط اطراف و علاقه شدید به خوابیدن روی تخت و تکان نخوردن از روی مبل و خلاصه شدن پاسخهایتان به صحبتهای دیگران در حد هان.. هیم..خب!!
کلماتی که خودتان بهتری میدانید و بیشتر نشان میدهند ناشنوا شدهاید و هیچ علاقهای به پاسخ دادن به صحبتهای اطرافیان ندارید را نیز باید به پیامدهای اعتیاد به پیامرسانها اضافه کنیم!
شروع به تایپ میکنید، پاک میکنید، فکر میکنید، اپلیکیشن پیامرسان خود را میبندید، دوباره باز میکنید، نگاهی به پیامهای قبلی میاندازید؛ بعد در اقدامی ناگهانی تصمیم میگیرید نت را قطع کنید یا اگر نشانههای سندرم حادتر شده باشد ده دقیقه گوشی را خاموش میکنید!!!
همانطور که هندزفری به گوش و گوشی به دست هستید غذا میخورید، مسواک میزنید، تلویزیون میبینید و احتمالا درس هم میخوانید!
این داستان همچنان ادامه دارد…
سیر تکاملی که از لاین و وایبر و واتساپ شروع و سرانجام به غول تلگرام منتهی شد…!
به هیچ وجه مخالف استفاده کردن از پیام رسانها نیستیم اما سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و برای کارهای سازندهتر بیشتر وقت بگذارید.
نظر شما در مورد سندرم last seen و سندرم دبل چک چیست؟ نگاهی به اطرافیان خود بیندازید تا مطمئن شوید به این سندرمهای مزمن دچار نشده باشند!!!