گلکسی نوت ۸، هشتمین ستاره در کهکشان فبلت‌های سامسونگ که آوازه‌ی کره‌ای‌ها در زمینه‌ی ساخت فبلت‌های توانمند را بار دیگر، بر سر زبان‌ها انداخت.

بی‌شک می‌توان یکی از بهترین گوشی‌های سال ۲۰۱۶ را نسل ششم از سری گلکسی نوت سامسونگ دانست که کره‌ای‌ها برای هماهنگی هرچه بهتر این سری با خانواده‌ی گلکسی اس، آن را با نام گلکسی نوت ۷ روانه‌ی بازار کردند؛ اما این فبلت عمر کوتاهی داشت؛ چرا که در طول تنها چند هفته، مشکلاتی مانند آتش‌گرفتن باتری، گریبان‌گیر این محصول شد. این مسئله به‌اندازه‌ای شدت گرفت که در برخی از کشورها (از جمله کشور خودمان)، به‌همراه‌داشتن گلکسی نوت ۷ در هواپیما‌‌ها و فرودگاه‌ها، ممنوع اعلام شد.

تلاش‌های مستمر سامسونگ برای فراخوانی نمونه‌های ابتدایی گلکسی نوت ۷ و رفع مشکل باتری آن‌ها، نتیجه‌ای دربرنداشت و این فبلت‌ها همچنان دچار حریق می‌شدند؛ از این رو کره‌ای‌ها طی تصمیمی قابل پیش‌بینی، تولید نوت ۷ را متوقف کردند. بسیاری در آن زمان باور داشتند که توقف تولید گلکسی نوت ۷، پایانی بر سری به‌یادماندنی و پرفروش گلکسی نوت است و سامسونگ دیگر محصولی از این خانواده معرفی نخواهد کرد.

گلکسی نوت 8  سامسونگ

اکنون پس از گذشت ۱۲ ماه، به‌نظر می‌رسد که سامسونگ فاجعه‌ی سال ۲۰۱۶ را پشت سر گذاشته است؛ گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس تاکنون از بهترین گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۱۷ هستند و فروش بسیار موفقی را تجربه می‌کنند و کره‌ای‌ها حدود دو هفته‌ی پیش از گلکسی نوت ۸، پرچم‌دار مورد انتظار خود نیز رونمایی کردند؛ فبلتی که نادرستی گمانه‌زنی‌های اولیه در مورد پایان‌یافتن حیات خانواده‌ی گلکسی نوت را نشان داد.

حال در شرایطی که مدت کوتاهی از معرفی گلکسی نوت ۸ می‌گذرد با بررسی این فبلت زیبا همراه شما هستیم؛ پیش از آنکه فرایند بررسی گلکسی نوت ۸ را آغاز کنیم، بهتر است نگاهی به مشخصات فنی این فبلت داشته باشیم و آن را با دو نسل گذشته‌ی خانواده‌ی نوت مقایسه کنیم.

مشخصات / گوشی  سامسونگ گلکسی نوت ۸ سامسونگ گلکسی نوت ۷ سامسونگ گلکسی نوت ۵ سامسونگ گلکسی اس ۸ پلاس
تراشه اکسینوس ۸۸۹۵ اکسینوس ۸۸۹۰ اکسینوس ۷۴۲۰ اکسینوس ۸۸۹۵
سیستم‌عامل اندروید ۷.۱ اندروید ۶.۰ اندروید ۵.۱.۱ (قابل ارتقا به اندروید ۷.۰) اندروید ۷.۰
رم ۶ گیگابایت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت ۴ گیگابایت
نمایشگر ۶.۳ اینچی سوپر امولد
رزولوشن ۲۹۶۰×۱۴۴۰ پیکسل
۵.۷ اینچی سوپر امولد
رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیکسل
۵.۷ اینچی سوپر امولد
رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیکسل
۶.۲ اینچی سوپر امولد
رزولوشن ۲۹۶۰×۱۴۴۰ پیکسل
محافظ نمایشگر
گوریلا گلس ۵ گوریلا گلس ۵ گوریلا گلس ۴ گوریلا گلس ۵
تراکم پیکسل نمایشگر
۵۲۲ پیکسل بر اینچ ۵۱۸ پیکسل بر اینچ ۵۱۸ پیکسل بر اینچ ۵۲۹ پیکسل بر اینچ
حافظه ذخیره‌سازی ۶۴/۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت ۶۴ گیگابایت ۳۲/۶۴/۱۲۸ گیگابایت ۶۴ گیگابایت
کارت حافظه
تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت تا حداکثر ۲۵۶ گیگابایت
دوربین اصلی ۲× ۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.7 و f/2.4
۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.7
۱۶ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.9
۱۲ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.7
دوربین سلفی ۸ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.7
۵ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.7
۵ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.9
۸ مگاپیکسل
دیافراگم f/1.7
حسگر اثر انگشت دارد دارد دارد دارد
نوع سیم‌کارت نانوسیم نانوسیم نانوسیم نانوسیم
ظرفیت باتری ۳۳۰۰ میلی‌آمپرساعت ۳۵۰۰ میلی‌آمپرساعت ۳۰۰۰ میلی‌آمپرساعت ۳۵۰۰ میلی‌آمپرساعت
وزن  ۱۹۵ گرم ۱۶۹ گرم ۱۷۱ گرم ۱۷۳ گرم
ابعاد ۸.۵×۷۴.۶×۱۶۲.۵ میلی‌متر ۷.۹×۷۳.۹×۱۵۳.۵ میلی‌متر ۷.۶×۷۶.۱×۱۵۳.۲ میلی‌متر ۸.۱×۷۳.۴×۱۵۹.۵ میلی‌متر

طراحی

همانند پرچم‌داران چند سال اخیر سامسونگ، نوت ۸ همانند قطعه‌ای زیبا و جذاب از جنس فلز و شیشه‌ی خمیده است. در نگاه اول نوت ۸ می‌تواند نظر هر کاربر مشکل‌پسندی را به خود جلب کند؛ اما این موضوع چندان مایه‌ی تعجب نیست، چرا که کره‌ای‌ها در سال‌های گذشته، همواره عملکرد بی‌نقصی در زمینه‌ی طراحی محصولات خود داشته‌اند، شاید این ادعا چندان دور از حقیقت نباشد که بگوییم که در حال حاضر، زیباترین پرچم‌داران گوشی‌های هوشمند به دست سامسونگ تولید می‌شوند.

فرمولی که سامسونگ در طراحی گلکسی اس ۸ و اس ۸ به‌کار گرفت، بسیار کارا و موفق از آب درآمد؛ از این رو چندان مایه‌ی تعجب نیست که گلکسی نوت ۸ به‌لحاظ طراحی و سخت‌افزار تفاوت چندانی با کهکشانی جدید سری اس نداشته باشد. با صرف‌نظر از انحنای کمتر گوشه‌های گرد نمایشگر و گوشه‌های مربعی فریم فلزی گوشی، نوت ۸ تقریبا از همان ترکیب آلومینیوم و شیشه‌‌ی خمیده‌ای (از نوع گوریلا گلس ۵) با نمایشگر بدون حاشیه‌‌ای بهره می‌برد که شش ماه پیش و در گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس با آن آشنا شده بودیم.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

فریم آلومینیومی گوشی، پوششی براق و هم‌رنگ با بدنه‌ی گوشی دارد و به‌لطف لبه‌های خمیده‌ی پنل جلو و عقب، به‌گونه‌ای با آن‌ها پیوند خورده است که گویی گوشی به‌صورت یکپارچه و از یک‌جنس ساخته شده است. درست‌ مانند گلکسی اس ۸، پوشش شیشه‌ای پنل جلو و پشت گوشی از نوع گوریلا گلس ۵ است تا مقاومت گوشی در برابر ضربات و اجسام تیز تا حدودی تضمین‌شده باشد. این پنل‌ها از دو طرف انحنای ملایمی دارند تا بدین ترتیب علاوه‌بر ایجاد لذت مضاعف سوایپ از کناره‌های نمایشگر، استفاده از گوشی را نیز راحت‌تر کنند.

گلکسی نوت ۸ با ابعاد ۸.۶×۷۴.۸×۱۶۲.۵ میلی‌متری خود، حدود ۹ میلی‌متر از بلندتر و ۰.۷ میلی‌متر عریض‌تر از نسل پیشین است؛ با این حال، نمایشگری ۶.۳ اینچی را در بطن خود جای داده که نسبت به نمونه‌ی به‌کاررفته در نوت ۷، حدود ۰.۶ اینچ، قطر بیشتری دارد. نمایشگر Infinity Display گلکسی نوت ۸، به لطف حاشیه‌های باریک خود، نزدیک به ۸۳.۲ درصد از پنل جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است.

سامسونگ گلکسی نوسامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8ت 8 / samsung galaxy note 8
سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

چنانچه کارکردن با گلکسی اس ۸ پلاس برای شما دشوار باشد، به احتمال زیاد در استفاده از گلکسی نوت ۸ نیز با مشکل مواجه خواهید شد؛ چرا که پرچم‌دار جدید کره‌ای‌ها، به‌صورت جزئی بلندتر، عریض‌تر و سنگین‌تر از اس ۸ پلاس است. آیفون ۷ پلاس با نمایشگر ۵.۵ اینچی و حاشیه‌‌های بسیار ضخیم خود، یکی از معدود گوشی‌هایی محسوب می‌شود که ابعادی نزدیک به گلکسی نوت ۸ دارد.

با این همه، بین طراحی و ظاهر گلکسی نوت ۸ و برادرانش تفاوت‌های دیگری نیز وجود دارد؛ یکی از برجسته‌ترین وجوه تمایز فبلت جدید سامسونگ با خانواده‌ی اس ۸، بهره‌مندی آن از قلم استایلوس سامسونگ موسوم به اس‌پن است؛ این قلم که در لبه‌ی پایین گوشی و کنار پورت USB‌ نوع C قرار می‌گیرد، اکنون به ادعای سامسونگ، حساس‌تر از گذشته است و ۴۰۹۶ سطح فشار را تشخیص می‌دهد. با وجود جایگاهی با عمق زیاد برای قلم اس‌پن، نوت ۸ گواهی IP68 را از مؤسسه‌ی IEC دریافت کرده است؛ بنابراین روی کاغذ، مقاومت خوبی در برابر آب و گرد‌وغبار خواهد داشت.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

یکی از موارد نارضایتی کاربران گلکسی اس ۸ و به‌خصوص اس ۸ پلاس، محل نامناسب حسگر اثر انگشت این گوشی‌ها در پنل پشت و کنار دوربین اصلی بود، قرارگیر این حسگر در چنین محلی، علاوه‌بر آنکه باعث لمس تصادفی و گاه‌گُدار دوربین می‌شد، بلکه دسترسی به حسگر را به‌دلیل بلند‌بودن گوشی دشوار می‌کرد.

کره‌ای‌ها این بار نیز استراتژی مشابهی را در خصوص حسگر اثر انگشت نوت ۸ اتخاذ کرده و آن را کنار مجموعه‌ی دوربین قرار داده‌اند، اما اکنون فلش و حسگر ضربان قلب، بین دوربین و حسگر اثر انگشت قرار گرفته‌اند و این موضوع احتمال لمس تصادفی پوشش دوربین را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد؛ اما کماکان مسئله‌ی دسترسی نسبتا دشوار به حسگر اثر انگشت پابرجاست.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

در حالت کلی، گلکسی نوت ۸ محصولی چشم‌نواز است و در دست‌گرفتن آن به واسطه‌ی کیفیت ساخت بالایی که دارد، حس خوبی به کاربر القا می‌کند. بنابراین چنانچه به زبان طراحی گلکسی اس ۸ علاقه‌مند هستید، به احتمال زیاد، گلکسی نوت ۸ نیز به لطف داشتن طراحی مشابه، نمایشگر بزرگ‌تر و ویژگی‌هایی همچون قلم اس‌پن، شما را مجذوب خود خواهد کرد.

نمایشگر

گوشی‌های سامسونگ همواره به لطف نمایشگرهای سوپر امولد خود در بین بهترین‌‌‌های بخش نمایشگر موبایل حضور داشتند. پرچمداران امسال کره‌ای‌ها به وضوح حرکت آن‌ها به سمت عرضه‌ی محصولاتی با نسبت تصویر‌های غیرمتعارف را نشان می‌دهد. پس از ال‌جی جی ۶ و نسبت تصویر ۱۸:۹ آن، ‌سامسونگ پرچمداران سری اس خود را به نمایشگرهای ۱۸.۵:۹ مجهز کرد. اگر از بحث مشکلات این نسبت تصویر غیرمتعارف در گوشی‌های گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس بگذریم، هر دوی این کهکشانی‌ها یکی از بهترین‌ نمایشگرهای دنیای موبایل را در اختیار داشتند.

نوت ۸ به عنوان جایگزین گوشی ناکام این سری یعنی نوت ۷ به مانند پرچمداران سری اس به نمایشگر اینفینیتی دیسپلی با نسبت تصویر ۱۸.۵:۹ مجهز شده است. نمایشگر ۶.۳ اینچی نوت ۸ با رزولوشن ۲۹۶۰ در ۱۴۴۰ خود تراکم پیکسلی ۵۲۱ پیکسل در هر اینچ را به ارمغان می‌آورد. با وجود این که این تراکم پیکسلی نسبت به اس ۸ و اس ۸ پلاس کمتر شده است اما هنوز هم چنین رقمی برای داشتن یک تجربه‌ی بی‌نقص از نمایشگر کافی است. بد نیست بدانید نمایشگر نوت ۸ نسبت به اس ۸ انحنای کمتری در لبه‌های کنار دارد.

در بحث رزولوشن‌ و تراکم پیکسلی بالا می‌بایست تعادلی میان روزولوشن و مصرف انرژی برقرار کرد از این رو با توجه تکنولوژی‌های موجود استفاده از رزولوشن‌های بالا در یک دستگاه موبایل چندان از نظر مصرف انرژی بهینه نیست. سامسونگ به این منظور و برای مصرف کمتر نمایشگر امکان تغییر رزولوشن نمایشگر را در نوت ۸ گنجانده است؛ به صورت پیش‌فرض این رزولوشن روی تمام‌اچ‌دی تنظیم شده است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

از بین نمایشگرهایی ۱۶:۹ و ۱۸.۵:۹ با قطر یکسان،‌ نمونه‌های ۱۶ به ۹ مساحت بیشتری را به کاربر ارائه می‌دهد با این حال به نوت ۸ به لطف افزایش قطر نمایشگر، ۱۴ درصد مساحت بیشتر نسبت به نوت ۵ را ارائه می‌دهد. به نظر می‌رسد با آستانه‌ی قطر یک نمایشگر با این نسبت تصویر روبرو هستیم، طول نوت ۸ با توجه به حاشیه‌های اندک آن، باز هم بسیار زیاد است. استانداردهایی مانند HDR و دالبی ویژن با وجود نوپا بودن به عنوان آینده‌ی سینما مطرح شده‌اند. خوشبختانه نوت ۸ از HDR10 پشتیبانی می‌کند، با توجه به کم بودن محتوای اچ‌دی‌آر در شرایط کنونی، پشتیبانی همزمان از HDR10 و دالبی ویژن را بیشتر می‌پسندیم؛ پشتیبانی از دالبی ویژن نه تنها آینده‌نگرانه‌تر است بلکه مکملی برای محتوای HDR10 نیز محسوب می‌شود.

همانطور که از نمایشگرهای پرچمداران سامسونگ انتظار داشتیم، نمایشگر نوت ۸ هم در عمل و هم در تست‌های ما سربلند بود. در آزمایش‌های ما، حداکثر روشنایی نمایشگر نوت ۷ در حالت تنظیم خودکار به عدد ۱۰۵۰ نیت رسید. حداکثر روشنایی در حالت تنظیم دستی نیز ۷۳۸ نیت اندازه‌گیری شد که از بسیاری از پرچمداران بازار (حتی در حالت تنظیم خودکار) بالاتر است. حداقل روشنایی نمایشگر نیز به عنوان معیاری برای استفاده‌ از گوشی در محیط‌های کم نور، ۲.۸۵ نیت بدست آمد؛ این عدد را می‌توان یک نتیجه‌ی معمولی در دنیای پرچمداران تلقی کرد با این حال این میزان از روشنایی در کنار فعال‌سازی فیلتر نور آبی تجربه‌ی لذت‌بخشی از گوشی را حتی در محیط‌های تاریک به دنبال دارد. یکی از برتری‌‌های نمایشگرهای اولد نسبت به نمونه‌های دیگر، ارائه‌ی بی نقص رنگ مشکی است. کنار هم قرار دادن روشنایی خیره‌کننده و مشکی عمیق در نوت ۸ آن را به نمونه‌ای عالی در صفحه‌نمایش مبدل کرده است. برای مقایسه‌ی نتایج بدست آمده برای این نمایشگر و دیگر پرچمداران می‌توان از جدول زیر استفاده کرد.

روشنایی نمایشگر White, 0% Black, 100%, Manual White, 100%, Manual Black, 100% Auto White, 100%, Auto Max Native Contrast
Galaxy note 8 2.85 0 738 0 1074
OnePlus 5 2.4 0 639 0 640
Xperia XZ Premium 3.87 1.38 411 1.55 414 298
Galaxy S8 Plus 2.39 0 698 0 1119
iPhone 7 Plus 1.53 1.81 553 2.21 647 305
LG G6 2.51 0.68 349 0.82 389 513
Huawei P10 1.73 3.57 532 3.50 531 152
HTC U11 4.68 3.18 395 3.97 515 130

سنسورهای تنظیم نور نمایشگر در نوت ۸ در کمترین زمان ممکن به تغییر نور محیط واکنش نشان می‌دهند؛ سامسونگ برای عملکرد بهتر در شرایط خاصی مانند قرار گرفتن سنسور جلو در سایه، از سنسور دیگری در پشت دستگاه استفاده کرده است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

رنگ‌ها در نمایشگر نوت ۸ زنده و با طراوت نشان داده می‌شوند. کیفیت نمایش رنگ‌ها در نگاه از زوایای مختلف تا حد زیادی حفظ شده و رنگ‌ها همچنان زنده نمایش داده می‌شوند. عملکرد نمایشگر به لطف روشنایی بالای آن در زیر نور خورشید کاملا رضایت‌بخش است. اگر از جمله‌ افرادی هستید که به رنگ‌ها‌ی جذاب و اشباع علاقه ندارید سامسونگ بخشی به نام «Screen mode» را برای شما درنظر گرفته است. تنظیمات این بخش به صورت پیش‌فرض روی حالت «Adaptive display» قرار دارد؛ گوشی در این حالت به صورت خودکار مواردی مثل میزان اشباع و طیف رنگ را برای ارائه‌ی تصویر مناسب تغییر می‌دهد. رنگ‌های به نمایش درآمده در این حالت ممکن است غیر واقعی به نظر برسند اما جذابیت و طراوات رنگ‌های این بخش موردپسند بسیاری از کاربران خواهد بود.

دو گزینه‌ی «AMOLED cinema» و «AMOLED photo» نیز بهترین تنظیمات برای تماشای ویدئو و عکس را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. دقت رنگ‌ها در این دو حالت بسیار بالا بوده و در عین حال رنگ‌ها پویا و زیبا نمایش داده می‌شوند. گزینه‌‌ی چهارم و آخر این بخش حالت «Basic» است که با انتخاب آن تصاویر با کم‌ترین اختلاف رنگ با رنگ‌های واقعی سوژه‌ها نمایش داده می‌شوند.

ویژگی‌ نمایشگر همیشه روشن (Always on display) به لطف استفاده از پنل اولد در نوت ۸ مصرف بسیار کمی دارد. در پایان این بخش باید گفت نوت ۸ همانند برادران خود از سری اس به نمایشگری عالی مجهز شده است که برگ برنده‌ی اصلی آن در رقابت با دیگر فبلت‌های بازار به شمار می‌رود.

اسپیکر

اگر نگاهی به گوشی‌های بالارده‌‌ی سال‌های اخیر بیاندازیم به وضوح حرکت آن‌ها به سوی بهبود تجربه‌ی صوتی دیده‌ می‌شود و دیگر استفاده از مبدل دیجیتال به آنالوگ و ارائه‌ی صدای های‌فای امر عجیبی نیست. همانطور که در بررسی گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس ذکر کردیم، این دو پرچمدار تمام عیار فاقد اسپیکری در حد و اندازه‌ی دیگر بخش‌هایشان بودند.

سامسونگ در نوت ۸ نیز تمرکز خود را روی دیگر بخش‌ها گذاشته و از ایجاد یک تغییر بنیادی در بخش صوتی و اسپیکر سرباز زده است به طوری که هنوز هم شاهد یک اسپیکر تکی در پایین دستگاه هستیم. فقدان اسپیکر دوگانه و بلندی صدای نه چندان زیاد نوت ۸ را دوست نداشتیم؛ با وجود این که کیفیت و وضوح صدای این اسپیکر رضایت شما را جلب می‌کند اما به هیچ وجه قابل مقایسه با نمونه‌‌های مطرح این بخش مانند HTC U11 نیست.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

سامسونگ در تبلیغات خود برای نوت ۸، مانور زیادی روی هدفون‌های همراه این دستگاه داده است؛ گلکسی نوت ۸ همانند اس ۸ و اس ۸ پلاس با هدفونی از برند AKG عرضه می‌شود. سامسونگ همچنان به استفاده از جک ۳.۵ میلی‌متری در گوشی‌هایش وفادار مانده و این هدفون توگوشی ۱۰۰ دلار نیز از طریق همین جک به گوشی متصل می‌شود.

خوشبختانه خروجی صدای دستگاه در حالت استفاده از هدفون رضایت‌بخش است با این حال رضایت‌بخش بودن برای رقابت با فبلت جدید ال‌جی که از تراشه‌ی Hi-Fi Quad DAC ساخت ESS Technology و هدفون‌ بالارده‌ی B&O Play بهره می‌برد قطعا کافی نخواهد بود.

نرم‌افزار

با اینکه یک ماهی از معرفی هشتمین نسخه‌ی اندروید می‌گذرد، ولی گلکسی نوت ۸ با اندروید ۷.۱.۱ به بازار عرضه شد؛ البته تجربه‌ی استفاده از گوشی‌های سامسونگ نشان داده است که نوت ۸ هم پس از مدت کوتاهی، به‌روزرسانی اندروید ۸.۰ را دریافت خواهد کرد. اندروید موجود در گلکسی نوت ۸، مثل پرچم‌داران دیگر سامسونگ، به رابط کاربری Samsung Experience مجهز شده است. پیش از این، رابط کاربری سامسونگ اکسپرینس را در گلکسی اس ۸ و مدل پلاس آن هم دیده بودیم. این رابط کاربری، جدیدترین محصول بخش توسعه‌ی نرم‌افزاری سامسونگ محسوب می‌شود و همان‌طور که نامش نشان می‌دهد، برای گوشی‌هایی با نمایشگر خمیده، طراحی شده است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

پیش از اینکه به مهم‌ترین بخش نرم‌افزاری این گوشی، یعنی قلم آن بپردازیم، نگاهی به قابلیت‌های رابط کاربری آن می‌اندازیم. علاوه بر تمام قابلیت‌های نسخه‌ی پیشین این رابط کاربری، سامسونگ یک سری امکان جدید، مخصوص نوت ۸ طراحی کرده است که مهم‌ترین آن‌ها، App Pair نام دارد. اپ پیِر به شما امکان می‌دهد که دو اپلیکیشن را به هم متصل کرده و به کمک یک میان‌بر، این دو را به‌صورت همزمان و در دو پنجره‌ی جداگانه، اجرا کنید. برای مثال، می‌توانید اپلیکیشن کروم را به جیمیل متصل کنید تا با اجرای یک میان‌بر، در نیمی از نمایشگر به مرورگری اینترنت و در نیمی دیگر، ایمیل‌های خود را چک کنید. این قابلیت می‌تواند برای تمام برنامه‌هایی که از امکان چند پنجره‌ای (Multi-Window) پشتیبانی می‌کند، استفاده شود. میان‌بر ایجاد شده، می‌تواند در صفحه‌ی اصلی رابط کاربری یا روی نوار لبه‌ی گوشی، قرار بگیرد.

رابط کاربری گلکسی نوت 8

به جز این مورد، سایر قسمت‌های رابط کاربری، تفاوت خاصی با گلکسی اس ۸ ندارد؛ سامسونگ از زبان طراحی ساده‌ای استفاده کرده است که پیشرفت چشمگیری در مقایسه با نسل‌های گذشته‌ی رابط‌های کاربری این شرکت، محسوب می‌شود. بخش مربوط به لبه‌ی گوشی یا اِج پنلز (Edge Panels)، مثل گذشته می‌تواند میزبان میان‌برهای پرکاربرد و مخاطب‌های پر تماس بوده یا کاربردهای مختلفی مثل خط‌کش، قطب‌نما یا نشان‌دهنده‌ی وضعیت آب‌وهوا باشد. این بخش، همیشه از لبه‌ی گوشی، حتی در هنگام اجرای برنامه‌های مختلف، قابل دسترس است؛ البته اگر این موارد برای‌تان کافی نیست، می‌توانید سری به فروشگاه «گلکسی اَپس» زده و کاربردهای دیگری را برای استفاده از لبه‌های خمیده، دانلود کنید. از لحاظ امنیتی هم، انواع راه‌های مختلف مثل حسگرهای اثرانگشت، تشخیص چهره و تشخیص عنبیه‌ی چشم وجود دارد و پوشه‌ی مخصوصی هم برای قرار دادن فایل‌ها و اطلاعات شخصی، تعبیه شده است.

رابط کاربری گلکسی نوت 8

برخلاف مدل‌های گذشته‌ی سامسونگ، تعداد اپلیکیشن‌های پیش‌فرض موجود در نوت ۸، بسیار کم است. با وجود این، بیش از ۱۲ گیگابایت از حافظه‌ی داخلی گوشی توسط سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض اشغال شده و حدود ۵۲ گیگابایت آن، در اختیارتان خواهد بود. محیط رابط کاربری به لطف تراشه‌ی قدرتمند، کاملا روان است و در مدتی که میزبان این گوشی بودیم، هیچ نوع مکث یا کاهش سرعتی را در قسمت‌های مختلف سیستم‌عامل، مشاهده نکردیم.

رابط کاربری گلکسی نوت 8

گلکسی نوت ۸ هم مثل دیگر پرچم‌داران سامسونگ، به دستیار صوتی بیکسبی (Bixby) مجهز شده است. پیش از این و در بررسی گوشی گلکسی اس ۸، به‌طور کامل در مورد این دستیار صوتی، سخن گفته بودیم؛ ولی به‌طور خلاصه، بیکسبی، راه حل سامسونگ برای رقابت با سیری و گوگل اسیستنت محسوب می‌شود و می‌تواند از طریق صوت، لمس یا متون، با شما ارتباط برقرار کند. این دستیار صوتی از هوش مصنوعی استفاده می‌کند و هر چقدر که بیشتر از آن استفاده کنید، عملکرد آن بهبود می‌یابد. علاوه بر بیکسبی، نوت ۸ از مبدل دکس (DeX) هم پشتیبانی می‌کند. کافی است یک ماوس، کیبورد و مانیتور را به آن وصل کنید، تا تجربه‌ی کاری یک کامپیوتر رومیزی را در اختیارتان قرار دهد؛ البته این مبدل به‌صورت پیش‌فرض در جعبه‌ی نوت ۸ وجود ندارد و باید آن را به‌صورت جداگانه خریداری کنید.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

اما پس از همه‌ی این‌ها، به جذاب‌ترین قسمت این گوشی، یعنی قلم هوشمند S Pen می‌پردازیم؛ قلمی که امضای گوشی‌های سری نوت محسوب می‌شود. از لحاظ ظاهری، قلم نوت ۸، تفاوتی با قلم مدل‌های گذشته، یعنی نوت ۷ و نوت ۵ ندارد. این قلم که حدود ۱۱ سانتی‌متر طول دارد، در شکاف روی لبه‌ی پایینی گوشی، جای می‌گیرد و نیازی هم به شارژ کردن ندارد. ارتباط بین قلم و نمایشگر، توسط یک لایه‌ی حساس به فشار روی نمایشگر صورت می‌پذیرد که طبق ادعای سامسونگ می‌تواند تا ۴۰۹۶ سطح از فشار را تشخیص دهد. مهم‌ترین مزیت این قلم، نوک بسیار باریک آن است؛ بنابراین حتی اگر تمام قابلیت‌های جذاب آن را کنار بگذارید، می‌تواند حکم یک ماوس را برای نمایشگر عریض نوت ۸ داشته باشد. سامسونگ امکانی را برای کاربران نوت ۸ فراهم کرده است تا بتوانند در سریع‌ترین حالت ممکن، از قلم دستگاه استفاده کنند؛ یعنی حتی زمانی که نمایشگر گوشی خاموش است، می‌توانید قلم را از شکافش خارج کرده و روی نمایشگر خاموش، به نوت برداری بپردازید.

رابط کاربری گلکسی نوت 8

میانبر مربوط به امکانات قلم که به‌صورت شناور روی رابط کاربری قرار دارد، امکاناتی مثل نوت‌برداری، ثبت اسکرین شات، برش صفحه و ترجمه‌ی کلمات را در اختیارتان قرار می‌دهد که این موارد را پیش از این هم در گوشی‌های سری نوت، دیده بودیم؛ اما جدیدترین و جذاب‌ترین قابلیت نوت ۸، امکان ساخت فایل‌های گیف (GIF) است. به کمک این امکان که لایو مسیج (Live Message) نام دارد، می‌توانید یک پیام کوتاه را روی صفحه نوشته، به آن مقداری افکت‌های تصویری اضافه کنید و سپس آن را در قالب یک تصویر متحرک و توسط یکی از اپلیکیشن‌های پیام‌رسان مثل تلگرام یا واتس‌اپ، ارسال کنید. با اینکه این قابلیت، مورد جدیدی برای کاربران اندروید محسوب می‌شود؛ ولی شرکت اپل، سال گذشته قابلیتی شبیه به این را با به‌روزرسانی iOS 10 به سرویس iMessage اضافه کرده بود. در نهایت می‌توانید تمام اثرهای خلق کرده با قلم نوت ۸ را در شبکه‌ی اجتماعی مخصوص کاربران گلکسی نوت، با نام PEN.UP به اشتراک گذارید.

لازم به ذکر است که گلکسی نوت ۸ به ‌طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند.

دوربین

گلکسی نوت ۸ اولین پرچمدار سامسونگ است که در آن شاهد استفاده از دوربین دوگانه هستیم. هرچند انتظار می‌رفت تا کره‌ای‌ها بسیار پیش از این رو به استفاده از دوربین دوگانه در گوشی‌های هوشمند خود بیاورند، اما این موضوع تا گلکسی نوت ۸ محقق نشد. سامسونگ ترکیب دوربین دوگانه در پشت گلکسی نوت ۸ را بصورت افقی قرار داده است. دوربین دوگانه در پشت گلکسی نوت ۸ عملکردی مشابه با آیفون ۷ پلاس اپل دارد، بطوریکه یک لنز واید در کنار یک لنز تله‌فوتو قرار گرفته و از این دوربین می‌توان برای ثبت تصاویر پرتره با پس زمینه‌ی مات استفاده کرد.

دوربین دوگانه گلکسی نوت ۸ شامل دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی است که البته سایز سنسورهای مورد استفاده متفاوت است. سایز پیکسل سنسور ۱/۲.۵۵ اینچی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل مورد استفاده برای لنز واید، ۱.۴ میکرومتر است، حال آنکه سنسور ۱/۳.۶ اینچی مورد استفاده با همان رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی سایز پیکسل یک میکرومتری دارد. لنز واید ۲۶ میلی‌متری بوده و لنز تله‌فوتو ۵۲ میلی‌متری است. دیافراگم لنز تله‌فوتو f/2.4 بوده و لنز واید از دیافراگم f/1.7 بهره می‌برد. براساس اطلاعات ارائه شده توسط سامسونگ، هر دو دوربین پشتی از وجود لرزش گیر اپتیکال بهره می‌برند، از این رو در زمان ثبت ویدیو و همچنین عکسبرداری نباید از لرزش دست آنچنان نگران بود. دوربین مجهز به لنز واید علاوه بر اینکه از لرزش گیر اپتیکال بهره می‌برد، به فوکوس خودکار موسوم به Dual Pixel‌ نیز مجهز است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

از دیگر ویژگی‌های دوربین دوگانه گلکسی نوت ۸ باید به HDR خودکار و همچنین ثبت ویدیوهای 4K همزمان با امکان عکسبرداری با رزولوشن ۹ مگاپیکسل اشاره کرد. دوربین سلفی گلکسی نوت ۸ سامسونگ همان دوربینی است که این کمپانی کره‌ای در گلکسی اس ۸ نیز استفاده کرده بود. سنسور مورد استفاده برای این دوربین ۸ مگاپیکسل با دیافراگم f/1.7 است. اندازه‌ی هر پیکسل در سنسور ۱/۳.۶ اینچی برابر ۱.۲۲ میکرومتر است. دوربین سلفی قادر است تا ویدیوهایی با رزولوشن ۱۴۴۰ پیکسل را با نرخ ۳۰ فریم در ثانیه ثبت کند.

پس از یک بررسی اجمالی از مشخصات فنی دوربین گلکسی نوت ۸ بهتر است به عملکرد این دوربین نیز نگاهی داشته باشیم. زمانی که اپلیکشن دوربین را اجرا می‌کنیم، با تنظیمات پیچیده و آیکون‌های زیادی روبرو نمی‌شویم. در بالای کلید نرم‌افزاری شاتر، کلید LIVE FOCUS مربوط به ثبت تصاویر پرتره با پس زمینه مات قرار دارد و در بالای آن نیز می‌توان آیکون بسیار کوچکی را مشاهده کرد که عبارت 1X یا 2X را نمایش می‌دهد.

در صورتی که روی 2X کلیک کنیم دوربین روی لنزه تله‌فوتو سوئیچ شده و در صورت کلیک روی 1X دوربین روی لنز واید سوئیچ می‌شود. البته این تنها راه سوئیچ بین دو لنز و استفاده از زوم گلکسی نوت ۸ نیست. در هر دو حالت 1X و 2X می‌توان انگشت را روی کلید شاتر نگه داشت و با کشیدن آن به سمت راست، از قابلیت زوم استفاده کرد. زمانی که دوربین از لنز واید استفاده کند، در صورت کشیدن کلید شاتر به سمت راست، تا رسیدن به زوم دو برابری، همچنان از زوم دیجیتال و پردازش تصویر برای زوم کردن استفاده می‌شود، یعنی دوربین لنز واید مورد استفاده قرار می‌گیرد، به محض رسیدن به زوم دو برابری، دوربین عوض شده و لنز تله فوتو وارد مدار می‌شود. در صورت استمرار در زوم کردن و کشیدن کلید شاتر به سمت راست، دوربین همچنان از لنز تله فوتو و اعمال زوم‌دیجیتال استفاده می‌کند.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

در قسمت بالایی اپلیکیشن دوربین می‌توان چهار آیکون را مشاهده کرد که از سمت راست به چپ به ترتیب آیکون مربوط به تنظیمات، فلش، سایز ویوفایندر و سوئیچ بیت دوربین پشتی و سلفی هستند. در صورتی که پس از اجرای اپلیکیشن دوربین انگشت خود را از سمت چپ به راست روی نمایشگر بکشیم حالت‌های مختلف عکاسی و فیلمبرداری نظیر اسلوموشن و هایپرلپس، عکاسی از غذا، پانورامار و حالت پرو برای کاربر نمایش داده می‌شود. با انتخاب پرو، در پایین صفحه اپلیکیشن دوربین می‌توان تنظیمات مربوط به حساسیت سنسور، وایت‌بالانس و دبافراگم را مشاهده کرد. در صورتی که در پنجره‌ی اصلی اپلیکیشن دوربین، انگشت خود را از راست به چپ بکشیم نیز فیلترهای پیش فرض در دسته‌بندی‌های مختلف برای کاربر نمایش داده می‌شود.

جدیدترین قابلیتی که به واسطه‌ی استفاده از دوربین دوگانه به گلکسی نوت ۸ اضافه شده، امکان ثبت تصاویر پرتره با استفاده از دوربین مجهز به لنز تله‌فوتو است. برای استفاده از این قابلیت کافی است تا در اپلیکیشن دوربین فبلت جدید سامسونگ روی آیکون LIVE FOCUS کلیک کنید؛ در این حالت دوربین روی لنز تله‌فوتو سوئيچ می‌کند و می‌توانید تصویری پرتره را با پس زمینه‌ای مات ثبت کند. بهترین خروجی دوربین در این حالت زمانی است که سوژه در فاصله‌ی تقریبی ۱.۲ متری باشد. یکی از ویژگی‌های دوربین گلکسی نوت ۸ در حالت LIVE FOCUS این است که هم پیش از کلیک روی کلید شاتر و هم پس از ثبت تصویر می‌توان میزان مات بودن پس زمینه را با استفاده از یک اسلایدر تنظیم کرد.

رابط کاربری گلکسی نوت 8

پس از ثبت تصویر، دو آیکون در پایین تصویری که درون اپلیکیشن دوربین می‌توان دید، برای کاربر نمایش داده می‌شود که یکی NORMAL PICTURE و دیگری ADJUST BACKGROUND BLUR است. با کلیک روی تصویر نرمال، تصویری برای کاربر نمایش داده می‌شود که توسط دوربین با لنز واید ثبت شده است. ADJUST BACKGROUND BLUR نیز اسلایدر مخصوص برای تغییر ماتی پس زمینه را نمایش می‌دهد که با استفاده از آن می‌توان مات بودن پس زمینه را تغییر داد. نکته‌ای که در مورد ثبت تصاویر پرتره می‌توان به آن اشاره کرد، این است که گلکسی نوت ۸ قادر نیست در همه شرایط به خوبی لبه‌های سوژه را تشخیص دهد بعضا برخی لبه‌های سوژه نیز جزو پس زمینه قرار می‌گیرند. این موضوع زمانی نمود بیشتری پیدا می‌کند که تصویر در محیط پرنور و روشنی ثبت شود.

در حالتی که روی دوربین سلفی سوئیچ کنیم نیز با کشیدن انگشت از چپ به راست، منویی از حالت‌های مختلف عکاسی سلفی برای کاربر نمایش داده می‌شود. البته باید به این نکته اشاره کنیم که در هر دو دوربین سلفی و اصلی، می‌توان با کلیک روی دانلود در منوی حالت‌های عکاسی، موارد جدیدی را اضافه کرد.

در ادامه شما را به مشاهده‌ی نمونه‌ی تصاویر ثبت شده با دوربین گلکسی نوت ۸ دعوت می‌کنیم

بازده و عملکرد

در حالی که اکثر شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند، محصولات خود را با پردازنده‌ی یکی از شرکت‌های کوالکام و مدیاتک روانه‌ی بازار می‌کنند؛ سامسونگ به‌لطف سابقه‌ی هفت ساله‌ی خود در زمینه‌ی توسعه‌ی پردازنده‌های اختصاصی خانواده‌ی اکسینوس، معمولا گوشی‌های پرچم‌دار سری گلکسی اس و نوت را در دو نسخه و با جدیدترین تراشه‌های بالارده‌ی کوالکام و سری اکسینوس وارد بازار می‌کند؛ بنابراین گلکسی نوت ۸ نیز از این قاعده مستنثی نیست و کره‌ای‌ها آن را همانند گلکسی اس ۸ / اس ۸ پلاس با دو مدل پردازنده‌ی مختلف، یکی با اسنپدراگون ۸۳۵ (چین و آمریکا) و دیگری اکسینوس ۸۸۹۵ (اروپا و آسیا) در بازارهای مختلف عرضه خواهند کرد.

سامسونگ ترجیح داده است تا فبلت بالارده‌ی خود را با حافظه‌ی رم بیشتری نسبت به سری گلکسی اس ۸ روانه‌ی بازار کند، گلکسی نوت ۸ اولین گوشی هوشمند سامسونگ محسوب می‌شود که از ۶ گیگابایت حافظه‌ی رم بهره می‌برد. حافظه‌ی رم بیشتر سبب می‌شود تا محصول جدید کره‌ای‌ها با وجود قابلیت‌های انبوه نرم‌افزاری، مانند اج‌پنل‌ها و ویژگی‌های متعدد قلم اس‌پن، در کنار رابط کاربری نسبتا سنگین Samsung Experience، تجربه‌ی چندوظیفگی بهتری را نسبت برادران خود ارائه دهد.

گلکسی نوت ۸ در سه نسخه با حافظه‌‌ی ذخیره‌سازی داخلی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت روانه‌ی بازار خواهد شد که امکان ارتقاء این حافظه به‌واسطه‌ی وجود درگاه کارت حافظه‌ی میکرو‌اس‌دی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت وجود دارد. نسخه‌ای که در اختیار سامسونگ قرار دارد از ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی داخلی بهره می‌برد.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

اکسینوس ۸۸۹۵، نخستین تراشه‌ی سامسونگ محسوب می‌شود که از فناوری تولید ۱۰ نانومتری FinFET با ساختار سه‌بعدی بهبودیافته‌ی ترانزیستور بهره می‌برد؛ کره‌ای‌ها ادعا می‌کنند که این فرایند تولید نسبت به فناوری ۱۴ نانومتری LPE FinFET، حدود ۲۷ درصد عملکرد بهتر و ۴۰ درصد مصرف انرژی پایین‌تر را به ‌ارمغان می‌آورد. این سیستم-روی-یک-چیپ دارای یک مودم LTE-A است که با تجمیع ۵ برابری حامل‌های LTE به سرعت یک گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.

از این رو گلکسی نوت ۸ که از این تراشه‌ بهره می‌برد، عملکرد سریع‌تر و بهینه‌تری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ به‌طوری که فبلت پرچم‌دار جدید کره‌ای‌ها نه‌تنها از عهده‌ی وظایف یک گوشی هوشمند برمی‌آید؛ بلکه می‌تواند قابلیت‌هایی مانند فراهم‌‌کردن تجربه‌ی دسکتاپ از طریق داک Samsung DeX‌ و کنترل‌ دستگاه‌های هوشمند خانه از طریق Samsung Connect را نیز ارائه دهند.

مشخصات تراشه‌ها‌ی اکسینوس سامسونگ
مشخصات / تراشه اکسینوس ۸۸۹۵ اکسینسوس ۸۸۹۰ اسنپدراگون ۸۳۵
سی‌پی‌یو ۴ هسته‌ی اکسینوس M2 با فرکانس ۲.۳۱۴ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس M1 با فرکانس ۲.۳ و ۲.۶ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Kryo 280 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز
جی‌پی‌یو Mali G71MP20 Mali T880MP12
۶۵۰ مگاهرتز
Adreno 540
۷۱۰ مگاهرتز
کنترلر حافظه LPDDR4X LPDDR4 LPDDR4X
حافظه‌ی ذخیره‌سازی eMMC 5.1, UFS 2.1 eMMC 5.1, UFS 2.0 eMMC 5.1, UFS 2.1
مودم Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat12
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
ISP دوربین عقب: ۲۸ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۲۸ مگاپیکسل
دوربین عقب: ۲۴ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۱۳ مگاپیکسل
۳۲ مگاپیکسل تکی
۱۶ مگاپیکسل دوگانه
فرایند تولید ۱۰ نانومتری FinFET ۱۴ نانومتری FinFET ۱۰ نانومتری FinFET

سیستم‌-روی-یک-چیپ Exynos 8895 از ۸ هسته‌ی پردازشی بهره می‌برد که ۴ هسته‌ی کم‌مصرف آن با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز مبتنی بر معماری Cortex-A53 و ۴ هسته‌ی پُرقدرت آن بر پایه‌ی معماری سفارشی‌شده‌ی “Exynos M2 “Mongoose هستند و با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز کار می‌کنند. سامسونگ برای اولین بار در اکسینوس ۸۸۹۰ از پردازنده با هسته‌های سفارشی خود استفاده کرد و حالا در نسل دوم این هسته‌ها شاهد کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری هستیم.

ساختار یادشده برای پردازنده‌ی مرکزی اکسینوس ۸۸۹۵، به‌ لطف سیستم اتصال میانی سامسونگ موسوم به Samsung Coherent Interconnect یا SCI برای فناوری چندپردازشی ناهمگون (HMP) معماری big.LITTLE امکان به‌ وجود‌ آوردن تعادلی مناسب، بین عملکرد و بهره‌وری را فراهم می‌کند. در پردازش مبتنی بر معماری big.LITTLE، تعداد بهینه‌ای از هسته‌های سفارشی‌شده‌ی سامسونگ و هسته‌های Cortex-A53 به‌ کار گرفته می‌شود تا بدین ترتیب، به هر تسک دلخواه، توان پردازشی مناسبی اختصاص یابد و از این طریق، در مصرف انرژی صرفه‌جویی شود.

گلکسی نوت 8

در SOC جدید سامسونگ از پردازنده‌ی گرافیکی Mali-G71 استفاده شده است که توسط آرم توسعه داده می‌شود. این GPU دارای ۱۲ هسته‌ی پردازش گرافیکی است که به ادعای سامسونگ، ۶۰ درصد قدرت پردازش بیشتر در مقایسه با نسل قبلی ارائه می‌کنند. آرم در طراحی Mali-G71 از نسل جدید معماری GPU موسوم به Bifrost بهره گرفته است؛ به‌ لطف این معماری، ساختار داخلی G71 به‌صورت بنیادینی اصلاح شده است تا بدین ترتیب با ماهیت موازی‌سازی هم‌زمان در سطح تِرد یا TLP پردازنده‌های گرافیکی دسکتاپ و بار محاسباتی مدرن برابری کند.

برای ارائه‌ی محتوای گرافیکی شارپ‌تر و واقع‌گرایانه‌تر، واحد پردازش گرافیکی تراشه‌ی اکسینوس ۸۸۹۵ از قابلیت‌های گرافیکی متنوعی مانند MSAA یا آنتی-الیاسینگ چندنمونه‌گیری برای بهبود کیفیت تصویر، Mipmap برای افزایش سرعت رندرگیری، Tessellation برای مدیریت مجموعه‌ی داده‌های مبتنی بر چندضلعی‌ها و پشتیبانی از آخرین کتابخانه‌های مربوط به گرافیک مانند Vulkan بهره می‌برد. علاوه‌بر موارد یادشده، ترکیب معماری پیشرفته‌ی Mali-G71 با فرایند ساخت ۱۰ نانومتری FinFET‌، به‌طور قابل توجهی بر سطح عملکرد و بهره‌وری تراشه‌ می‌افزاید.

پردازنده‌ی جدید سامسونگ از Multi-Format Codec نیز پشتیبانی می‌کند. پشتیبانی از MFC به معنی قابلیت رمز‌گذاری و رمزگشایی فرمت‌های مختلف ویدیویی است که توسط سامسونگ و برای پردازنده‌های این شرکت توسعه داده می‌شوند. پردازنده‌ی اکسینوس ۸۸۹۵ سامسونگ از پخش ویدیو با رزولوشن 4K UHD با نرخ ۱۲۰ فریم در ثانیه به همراه کُدک‌های H.265، H.264 و VP9 پشتیبانی می‌کند. این فناوری همچنین کمک می‌کند تصاویر با وضوح و کیفیت بصری بالاتری پخش شوند تا تماشای ویدیو یا اجرای اپلیکیشن‌های مبتنی بر محتوا در محصولات مجهز به این پردازنده بهبود یابد.

سامسونگ برای تغذیه‌ی تراشه‌ی قدرتمند اکسینوس ۸۸۹۵، پشتیبانی از حافظه‌ی LPDDR4x را نیز به آن اضافه کرده است؛ نسخه‌ای ارتقاءیافته از حافظه‌ی LPDDR4 استاندارد که با هدف کاهش ۲۰ درصدی مصرف انرژی DRAM طراحی شده است. تراشه‌های اسنپدراگون ۸۳۵، اکسینوس ۸۸۹۵ و تراشه‌ی جدید کرین ۹۷۰ تنها نمونه‌های بالارده و قدرتمندی هستند که از این حافظه‌ی جدید پشتیبانی می‌کنند.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

سامسونگ بخشی اختصاصی در SOC خود در نظر گرفته است تا وظیفه‌ی پردازش سیگنال‌های تصویر را برعهده داشته باشد. این پردازنده که از آن با عنوان ISP یا Image Signal Processor یاد می‌شود، وظیفه‌ی پردازش تصاویر گرفته شده با دوربین و بهبود کیفیت آن‌ها را برعهده دارد. وجود این پردازنده‌ی اختصاصی باعث می‌شود تا در زمان پردازش تصاویر گرفته شده با دوربین، به هسته‌های CPU فشار کمتری وارد شود و در نتیجه مصرف انرژی کاهش یابد.

برای بهبود امنیت اطلاعات کاربر، بخش اختصاصی در اکسینوس ۸۸۹۵ در نظر گرفته شده است تا اطلاعات مهم از جمله الگوی اثر انگشت، چهره یا عنبیه‌ در آن پردازش شود و شکستن قفل گوشی از راه هک‌ کردن این بخش‌ها دشوار باشد.

در ادامه نتایج بنچمارک‌های مختلفی را که روی گوشی گلکسی نوت 8 اجرا کرده‌ایم، با شما به اشتراک می‌گذاریم:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار
تلفن / تبلت AnTutu 6 3DMark
IceStorm
Unlimited
PCMark
Work 2.0
/Overall
Web Browsing
Geekbench 4
/Single
Multi
GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreen
GFXBench
/Car Chase
Offscreen
GFXBench
/T-Rex
OffScreen
Vellamo
/Browser
Metal
CF Bench
v1.3
Galaxy Note 8 174364 32586 5121
4858
1992
6673
23FPS
43FPS
13FPS
26FPS
60FPS
123FPS
7118
3193
58788
iPad Pro 10.5 227599 54609 3928
9325
58FPS
100FPS
59FPS
217FPS
OnePlus 5 171993 41163 6666 1953
6716
40FPS
40FPS
24FPS
24FPS
60FPS
113FPS
7303
2714
68851
Sony Xperia XZ Premium 161200 39926 6675
6287
1979
5927
41FPS
40FPS
25FPS
23FPS
60FPS
108FPS
6739
3423
65027
HTC U11 173946 40449 6887
6323
1892
6350
14FPS
31FPS
10FPS
19FPS
48FPS
89FPS
7044
2720
68303
Samsung Galaxy S8+ 173282 31219 5307
5162
2019
6452
22FPS
36FPS
13FPS
25FPS
57FPS
103FPS
7565
3209
58165
LG G6 130962 * 5221
4157
1749
4170
12FPS
26FPS
8.2FPS
16FPS
41FPS
63FPS
4368
3625
34373
Samsung Galaxy S8 171795 28659 5045
4773
1988
6627
23FPS
35FPS
13FPS
25FPS
58FPS
104FPS
4467
3348
54718
HTC U Ultra 148858 26849 6489
5789
1645
4014
44FPS
23FPS
18FPS
18FPS
57FPS
61FPS
5888
3091
67896
Huawei P10 120,852 22,923 6299
5521
1928
5608
18FPS
17FPS
12FPS
9.9FPS
52FPS
55FPS
6004
2737
55,639
Xiaomi Mi Mix 138654 26098 6798
5902
1821
4296
46FPS
22FPS
19FPS
19FPS
57FPS
63FPS
5978
3124
69034
Google Pixel Xl 138,423 25,856 6589
5871
1478
4218
44FPS
21FPS
18FPS
17FPS
57FPS
62FPS
5846
3087
68021
Huawei Mate 9 122,178 27,471 6321
5612
1940
5855
20FPS
20FPS
12FPS
11FPS
57FPS
62FPS
– / 3382 59,427
Moto Z 136846 24987 18FPS
32FPS
12FPS
19FPS
4901
3458
65879
Xiaomi Mi5s 134568 25648 1701
3992
26FPS
26FPS
16FPS
16FPS
4896
3345
64359
Xperia XZ 124589 24569 4856
3256
64589
Apple iPhone 7 168242
Galaxy Note 7 132586 23989 4823
2956
63989
OnePlus 3 141895 27546 4986
3568
66587
Galaxy S7 edge 127589 24046 4789
3058
65489

گلکسی نوت ۸ در بنچمارک انتوتو که تمام جنبه‌های گوشی، مانند GPU ،CPU، رم و تجربه‌ی کاربری را مورد بررسی قرار می‌دهد، بالاترین امتیاز در بین تمام پرچم‌دارانی که زومیت تاکنون بررسی کرده است، از آن خود کرد. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آف‌اسکرین برای مقایسه‌ی CPU و GPU دستگاه‌های مختلف است؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تاثیری بر نتایج ندارد، در این تست، گلکسی نوت ۸ موفق به کسب امتیاز ۳۲۵۸۶ شده است که تقریبا مشابه گلکسی اس ۸ پلاس است و پایین‌تر از گوشی‌هایی با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ قرار می‌گیرد. بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را به‌جای الگوریتم‌های انتزاعی و غیرقابل لمس، براساس تسک‌های روزمره می‌آزماید، همان‌طور که مشاهده می‌کنید، عملکرد نوت ۸ در این آزمون، به‌میزان قابل توجهی پایین‌تر از سایر پرچم‌داران اندرویدی است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

بنچمارک گیک‌بنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسک‌های روزمره، در دو حالت تک و چند هسته‌ای عمل می‌کند؛ این تست نشان می‌دهد که پردازنده‌ی مرکزی نوت ۸ عملکردی نزدیک به پرچم‌داران اندرویدی دارد؛ اما کماکان آیفون ۷ با پردازنده‌ی A10 Fusion، بالاترین امتیاز را در دنیای گوشی‌های هوشمند در اختیار دارد. در بنچمارک GFXBench که روی پردازش گرافیکی تمرکز دارد، آزمون‌های Car Chase ،Manhattan و T-Rex را در دو حالت آن‌اسکرین و آف‌اسکرین اجرا کردیم، نوت ۸ در حالت آن‌اسکرین که رزولوشن نمایشگر نیز بر نتایج تاثیرگذار است، عملکرد پایین‌تری را نسبت به وان‌پلاس ۵ با واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۵۴۰ و نمایشگر فو‌ل اچ‌دی به نمایش گذاشت؛ اما در حالت آف‌اسکرین، رتبه‌ی اول به نوت ۸ تعلق می‌گیرد.

از بنچمارک Vellamo که توسط شرکت کوالکام توسعه داده شده است، آزمون‌های Browser و Metal را انتخاب کردیم که به‌ترتیب عملکرد مرورگر وب و CPU را زیر ذره‌بین قرار می‌دهد، در این دو تست نیز عملکرد نوت ۸ مشابه سایر پرچم‌داران اندرویدی است. در نهایت بنچمارک CF-Bench را داریم که عمدتا عملکرد پردازنده‌ی مرکزی و حافظه را مورد آزمایش قرار می‌دهد. در این بنچمارک گلکسی نوت ۸ امتیاز کلی ۵۸۷۸۸ را کسب کرد که مشابه عملکرد گلکسی اس ۸ است؛ اما به میزان قابل توجهی از پرچم‌داران مبتنی بر تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ پایین‌تر است.

باتری

پس از فاجعه‌ای که باتری گلکسی نوت ۷ به بار آورد، سامسونگ تحقیقات گسترده‌ای را به‌منظور پی‌بردن به علت دقیق بروز مشکل در باتری این فبلت آغاز کرد. کره‌ای‌ها از آن زمان، در زمینه‌ی طراحی و توسعه‌ی باتری محصولات خود با احتیاط بیشتری عمل می‌کنند و تست‌های دقیقی را روی آن‌ها انجام می‌دهند؛ به‌طوری که استاندارد هشت مرحله‌ای و محافظه‌کارانه‌ای را نیز برای اطمینان از ایمنی این باتری‌ها تعریف کرده‌اند.

احتیاط و محافظه‌کاری کره‌ای‌ها در این زمینه به حدی بوده است که با وجود بزرگ‌تر بودن ابعاد گلکسی نوت ۸ نسبت به نوت ۷ و اس ۸ پلاس، باتری کوچک‌تری را برای آن در نظر گرفته‌اند؛ بنابراین ظرفیت باتری گلکسی نوت ۸ با کاهش ۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی نسبت به نمونه‌ی به‌کاررفته در نسل پیشین، معادل ۳۳۰۰ میلی‌آمپرساعت است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

سامسونگ با اشاره به پردازنده‌ی ۱۰ نانومتری نوت ۸ و مصرف بهینه‌ی آن، معتقد است که باتری ۳۳۰۰ میلی‌آمپرساعتی این فبلت، شارژدهی مناسبی خواهد داشت؛ با این حال بسیاری از کاربران بر این باورند که چنین ظرفیتی پاسخ‌گوی نمایشگر +QHD و ۶.۳ اینچی نوت ۸ نخواهد بود. اما عملکرد باتری گلکسی نوت جدید در دنیای واقعی چگونه است؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، تست‌های باتری استاندارد زومیت را روی گلکسی نوت ۸ اجرا کردیم.

زومیت، شارژدهی گوشی‌های هوشمند را در چهار بخش مختلف بررسی می‌کند. ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچ‌دی در شرایطی به‌صورت مداوم تا زمان خاموش‌شدن دستگاه انجام می‌شود که میزان روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بی‌سیم قطع شده‌اند (حالت هواپیما). در آزمایش بعدی الگوریتم وب‌گردی روی دستگاه متصل به شبکه‌ی وایرلس با شدت روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر اجرا می‌شود و این آزمایش نیز تا زمان خاموش شدن گوشی ادامه دارد.

و در نهایت بنچمارک PCMark‌ و GFXBench روی گوشی اجرا می‌شوند که نمونه‌ی اول، یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند. گوشی‌های موبایل باید قادر به ارایه‌ی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برند‌ها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی را به ارمغان می‌آورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی به سرعت خالی خواهد شد.

گوشی / تست نمایشگر ظرفیت 
(mah)
ویدیو 
(h)
وب‌گردی 
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime
GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance
PCMark
(h)
Galaxy Note 8 WQHD+ / “6.3 3300 13:48 10:25 173.1min 833.7Frame 6:41
OnuPlus 5 1080p / “5.5 3300 16:45 11:40 185.6min 1,937Frame 10:00
Sony Xperia XZ Premium 4K / “5.5 3,230 7:00 10:04 180.3min 1,718Frame Failed*
HTC U11 QHD / “5.5 3,000 11:04 10:12 339.4min 730.0Frame Failed*
+Samsung Galaxy S8 WQHD+ / “6.2 3,500 14:27 12:16 157.8min 827.5Frame 9:31
LG G6 QHD+ / “5.7 3,300 12:30 8:31 391.3min 479.5Frame
Samsung Galaxy S8 WQHD+ / “5.8 3,000 12:30 10:05 8:15
HTC U Ultra QHD / “5.7 3,000 8:40 7:35 7:26
Huawei P10 1080p / “5.1 3,200 14:24 12:00 6:30
Xiaomi Mi Mix 1080p / “6.4 4,400 14:10 13:40 10:13
Pixel XL Google 5.5″ / QHD 3,450 11:10 9:30 8:16
Pixel Google 5″ / 1080p 2,770 11:20 8:10 7:43
Huawei Mate 9 5.9″ / 1080p 4,000 14:15 14:17 9:22
Huawei Honor 8 5.2″ / 1080p 3,000 9:00 10:40
Huawei Nova Plus 5.5″ / 1080p 3,340 11:00 10:50
Motorola Moto Z 5.5″ / QHD 2,600 8:50 6:50
Xiaomi Mi 5s 5.15″ / 1080p 3,200 13:00 12:10
iPhone 7 4.7″ / 750p 1,960 9:20 10:00
Xperia XZ 5.2″ / 1080p 2,900 9:00 9:20
iPhone 7 Plus 5.5″ / 1080p 2,900 14:20 12:00

همان‌طور که از نتایج تست‌های باتری نیز پیداست، گلکسی نوت ۸ به‌لحاظ شارژدهی باتری، عملکردی مشابه اس ۸ دارد؛ بنابراین در استفاده‌‌های روزمره که شامل وب‌گردی و استفاده‌ی گاه‌گدار از نرم‌افزارهای پیام‌رسان می‌شود، می‌توان تا یک روز از فبلت جدید سامسونگ استفاده کرد، اما چنانچه استفاده‌ی شما از گوشی، اجرای بازی‌های سنگین، استریم فیلم و اتصال ممتد به شبکه‌ی 4G را نیز در بگیرد، باید یک پاوربانک نیز به همراه داشته باشید.

جمع‌بندی

گلکسی نوت همواره یکی از پرچم‌داران جذاب و پرطرفدار به‌شمار می‌رود که ویژگی‌های منحصربه‌فردی را نسبت به سایر فبلت‌های موجود در بازار ارائه می‌دهد؛ اما امسال، گلکسی نوت بیش از هر زمان دیگری چه به لحاظ طراحی و چه به لحاظ مشخصات سخت‌افزاری به گلکسی اس نزدیک است. شاید بتوان مهم‌ترین برتری‌های گلکسی نوت ۸ را نسبت به اس ۸ پلاس، قلم اس‌پن و دوربین دوگانه‌ی این گوشی بدانیم؛ قلم استایلوس نام‌دار کره‌ای‌ها اکنون حساسیت بالاتری دارد و می‌توان از آن برای ساخت تصاویر متحرک جذاب، ثبت اسکرین‌شات و ترجمه‌ی متون استفاده کرد و دوربین دوگانه‌ی گوشی نیز امکان ثبت تصاویری با افکت بوکه فراهم می‌کند و کیفیت تصاویر ثبت‌شده توسط آن نیز همانند آنچه با گلکسی اس ۸ تجربه کرده بودیم، بسیار بالا است.

سامسونگ گلکسی نوت 8 / samsung galaxy note 8

گلکسی نوت ۸ از نمایشگری ۶.۳ اینچی بهره می‌برد که تنها ۰.۱ اینچ بزرگ‌تر از نمونه‌ی به‌کاررفته در اس ۸ پلاس است، ضمن اینکه تراشه‌ی مشترکی، توان پردازشی اس ۸ پلاس و نوت ۸ را تامین می‌کند؛ اما کره‌ای‌ها ترجیح داده‌اند تا نوت ۸ را با حافظه‌ی رم ۶ گیگابایتی روانه‌ی بازار کنند که البته این موضوع در استفاده‌ی روزمره، تاثیر قابل توجهی روی عملکرد گوشی ندارد. بنابراین چنانچه استفاده از قلم در اولویت‌های شما نیست، قابلیت‌هایی که دوربین دوم به نوت ۸ اضافه کرده است، جذب‌تان نمی‌کند و ده‌ها اپلیکیشن و بازی سنگین را به‌صورت هم‌زمان روی گوشی‌تان اجرا نمی‌کنید، احتمالا گلکسی اس ۸ پلاس انتخاب‌ مناسب‌تری برای شما خواهد بود، اما برای علاقه‌مندان به قلم و ثبت تصاویر خلاقانه، نوت ۸ بهترین گزینه‌ی در دسترس است.

نکات مثبت

  • طراحی زیبا
  • بدنه‌ای باکیفیت و ضدآب
  • عملکرد عالی دوربین
  • نمایشگر فوق‌العاده باکیفیت
  • قابلیت‌های جذاب و کاربردی قلم اس‌پن
  • رابط کاربری غنی

نکات منفی

  • محل نه‌چندان مناسب حسگر اثر انگشت برای دسترسی سریع
  • عملکرد نامناسب دوربین در تشخیص مرز سوژه و پس‌زمینه در افکت بوکه
  • عمر باتری کمتری نسبت به گلکسی اس ۸ پلاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *