منیبه همراه دوستانتان به یک کافی شاپ می روید به وای فای کافی شاپ متصل می شوید تا به دوستانتان چند ویدئو و عکس جالب نشان دهید و همچنین سری به ایمیل هایتان بزنید. روز بعد متوجه می شوید شخصی غیر از خودتان توانسته به ایمیل هایتان دسترسی پیدا کند.

این را نمی توانستید از قبل متوجه شوید، اما متاسفانه علتش این بوده که صاحب کافی شاپ امنیت شبکه وای فای خود را تامین نکرده بوده. این به هکرها اجازه می دهد بتوانند به امنیت شبکه بی سیم راه پیدا کنند و اطلاعات شما و هر شخص دیگری که در آن کافی شاپ به وای فای متصل شده است را بدست بیاورند.

این واقعا وحشتناک است، هکر می تواند با این کار روی یک فرد کنترل کامل پیدا کند یعنی حساب بانکی، هویت و تمام رمزهای عبوری که داخل دستگاه متصل شده به وای فای است در اختیار او قرار می گیرد.

شاید به نظر خیلی شدید برسد و با خود بگویید کم پیش می آید چنین اتفاقی رخ بدهد اما باید بگویم این نوع اتفاق ها فقط در یک رستوران یا کافی شاپ رخ نمی دهد می تواند در خانه خودتان هم رخ بدهد.

در این مقاله می خواهم ۱۰ روش به شما معرفی کنم تا بتوانید امنیت وای فای خود را حفظ کنید و از شر هکرها در امان بمانید.

شبکه بی سیم خانگی چیست؟

در چند کلمه ساده یک شبکه بی سیم خانگی یعنی اتصال یک نقطه دسترسی اینترنت، مانند کابل ارائه دهنده خدمات اینترنتی تان به یک روتر ( وایرلس ) تا دستگاه های مختلف بتوانند از آن طریق به سرعت به شبکه متصل شوند.

شبکه بی سیم خانگی چیست؟

اگر چند گام برای امنیت این شبکه برندارید هکرها می توانند به راحتی به آن نفوذ کنند و برایتان حسابی دردسر ایجاد کنند.

تنها کاری که بیشتر افراد برای امنیت وای فای خود می کنند این است که روی آن رمز بگذارند تا از وارد شدن همسایه ها و خالی کردن ترافیک جلوگیری کنند. اما یک مجرم اینترنتی می تواند به سادگی از رمز عبور ضعیفی که گذاشتید عبور کند و علاوه بر مصرف ترافیکتان اطلاعات با ارزشی نیز از شما به سرقت ببرد.

با اینکه دسترسی به شبکه های وای فای ساده و آسان است اما این شبکه ها همیشه امن نیستند. به همین دلیل آموختن اینکه چگونه شبکه وای فای خود را امن کنید حرکتی بسیار هوشمندانه است.

بسیار خب بعد از توضیحاتی که داده شد تا شما را به اندازه کافی نگران امنیت شبکه وای فای خود کنم حالا می خواهم راه هایی را به شما آموزش دهم تا با کمک آنها بتوانید امنیت وای فای خود را هرچه بیشتر تقویت کنید.

۱- نام شبکه بی سیم خانگی خود را تغییر دهید

اولین کاری که باید انجام دهید این است که نام وای فای خود را که با نام SSID  نیز شناخته می شود تغییر دهید.

وقتی می خواهید نام وای فای خود را تغییر دهید از گذاشتن نام های تحریک آمیز مانند ” نمی تونی اینو هک کنی ” خود داری کنید. نامی قابل قبول و معصومانه انتخاب کنید بهتر است.

تغییر نام وای فای کمک می کند هکر متوجه نشود چه نوع روتری استفاده می کنید ( نام شبکه های وای فای به صورت پیش فرض نام مودم است ). اگر هکر شرکت سازنده روتر شما را شناسایی کند در واقع نقطه ضعف آن را شناسایی کرده و از آن طریق اقدام به نفوذ می کند.

همچنین از گذاشتن نام خود روی وای فای خود داری کنید ( مانند: hessam wifi ) چون نباید اجازه دهید در اولین نگاه از بین چند وای فای موجود هکر متوجه شود شما کدام یکی هستید. همچنین افشا کردن اطلاعات شخصی روی نام وای فای نیز حرکت هوشمندانه ای نیست.

با استفاده از این راهنما می توانید نام وای فای خود را تغییر دهید.

۲- رمز عبوری قوی و خاص برای وای فای خود انتخاب کنید

روتر بی سیم شما از قبل یک رمز عبور پیش فرض دارد. حدس زدن این رمز عبور برای هکرها بسیار ساده است مخصوصا اگر سازنده وای فای شما را نیز بدانند.

رمز عبور مناسب برای وای فای باید حداقل ۲۰ کاراکتری باشد و شامل شماره، حرف و علامت های مختلف باشد.

با گذاشتن رمز عبوری طولانی و دشوار شاید دوستانی که از شما دسترسی به وای فای می خواهند صدایشان دربیاید که این چه وضعیتی است که درست کردید اما این کار در واقع امنیت شما و آنها را تامین می کند.

۳- با روشن کردن رمزگذاری شبکه امنیت وای فای خود را تقویت کنید

شبکه های بی سیم زبان های رمزگذاری چند گانه دارند، مانند WEP, WPA یا WPA2. WEP اولین بار در سال ۱۹۹۰ توسعه یافت، بنابراین یکی از قدیمی ها به حساب می آید و نفوذ به آن ساده است. WPA بین WEP و WPA2 قدرت بیشتری دارد و امروز نیز از آن بهره می گیرند.

اما WPA2 نیز به خودی خود انواع مختلفی دارد. یکی از آنها TKIP است، اما زبان رمزگذاری کاملا قدیمی است که از همان اوایل با WPA توسعه پیدا کرد بنابراین خیلی امن نیست. دیگری AES است، سیستم رمزگذاری است که توسط دولت های سراسر دنیا از جمله آمریکا مورد استفاده قرار می گیرد.

بنابراین بهترین انتخاب برای رمزگذاری وای فایتان WPA2 AES است.

خوشبختانه WPA2 AES یک سیستم امنیتی استاندارد است و تمام شبکه های بی سیم با آن تطبیق پذیر هستند.

پس اگر این کار را نکرده اید به تنظیمات مودم بروید و امنیت رمز وای فای خود را با انتخاب WPA2 AES تقویت کنید.

۴- وقتی خانه نیستید شبکه بی سیم را غیر فعال کنید

توصیه می کنم در صورت غیبت طولانی حتما این کار را بکنید. با انجام این کار تمام فرصت ها را از هکرهای احتمالی گرفته اید چون دیگر چیزی نیست که بخواهند هکش کنند.

۵- روتر را کجای خانه قرار دادید؟

شاید اصلا به این مورد فکر نکرده اید اما محل قرار گرفتن روتر نیز می تواند روی امنیت وای فای شما تاثیر بگذارد.

روتر بی سیم خود را تا جای ممکن در محلی قرار دهید که نزدیک به مرکز خانه باشد. اولین مزیت چنین کاری این است که تمام نقاط خانه تان به یک اندازه آنتن وای فای را دریافت می کند. دومین مزیت این است که سیگنال وای فای بیش از اندازه به خارج از خانه درز پیدا نمی کند.

به همین دلیل نباید روتر خود را نزدیک پنجره قرار دهید، چون دیگر هیچ چیز مانع بیرون رفتن سیگنال از خانه نمی شود.

۶- انتخاب رمز عبور قوی برای ادمین شبکه امنیت وای فایتان را تقویت می کند

برای راه اندازی روتر بی سیم خود، معمولا باید به یک پلت فرم آنلاین یا صفحه وب دسترسی داشته باشید تا بتوانید تنظیمات شبکه خود را دستکاری کنید.

بسیاری از روترهای وای فای نام کاربری و رمز عبور پیش فرض دارند که برای اکثرشان ” admin ” و ” password ” تعریف شده است. این کار هکرها را برای ورود به شبکه شما بسیار راحت می کند.

با اینکه عوض کردن رمز وای فای و نامش به خودی خود تقویت کننده های امنیت خوبی هستند شما یک گام فراتر بردارید و نام ادمین شبکه و رمز عبور مربوط به آن را تغییر دهید. این کار را برای حمله هکرها فوق العاده دشوار می کند.

۷- دسترسی از راه دور را غیر فعال کنید

بسیاری از روترها اجازه می دهند تنها با اتصال به یک دستگاه آنلاین به رابطشان متصل شوید و بعضی حتی اجازه دسترسی از راه دور را می دهند.

با غیر فعال کردن دسترسی از راه دور دیگر هکر نمی تواند با استفاده از دستگاهی که به شبکه بی سیمتان وصل نیست به تنظیمات شخصی روترتان دسترسی پیدا کند.

برای انجام این تغییر به تنظیمات شخصی روتر خود بروید و ” Remote access ” یا ” Remote Administration ” را جستجو کنید.

۸- نرم افزار روتر خود را به روز نگه دارید

نرم افزار یکی از مهمترین بخش های امنیت شبکه بی سیم است. سیستم عامل روترهای بی سیم، درست مانند دیگر نرم افزارها، دارای نقص هایی هستند که هکرها از آنها استفاده می کنند تا وارد شبکه شوند.

متاسفانه بیشتر روترها گزینه ای به نام آپدیت اتوماتیک ندارند، بنابراین باید این عذاب را تحمل کنید و به صورت دستی آپدیتشان کنید.

حتی گاهی روترهایی که گزینه آپدیت شدن را دارند نیز باید توسط خودتان از تنظیمات فعال شوند.

۹- فایر وال می تواند به تامین امنیت شبکه وای فای کمک کند

فایروال ها تنها نرم افزارهایی نیستند که روی کامپیوتر استفاده می شوند. فایروال ها شکل سخت افزار نیز دارند.

یک سخت افزار فایروال تا حدود زیادی شبیه به نرم افزارش دارد، اما مزیتش این است که یک لایه اضافی امنیتی به حساب می آید.

یکی دیگر از چیزهای خوبی که سخت افزار فایر وال دارد این است که بهترین انواع روترها خود یکی از این فایروال ها را از قبل نصب شده روی خود دارند. می توانید هنگام خرید روتر این گزینه را مد نظر داشته باشید.

حتی ار روتر شما دارای سخت افزار فایر وال نباشد هم می توانید یکی روی آن نصب کنید تا از ورود هکرها به شبکه بی سیم جلوگیری کنید.

۱۰- دستگاهی را که مرتب به شبکه بی سیم مرتبط است را محافظت کنید

هیچ چیزی را در معرض آسیب پذیری از جانب مجرمان اینترنتی نگذارید.

حتی با وجود تامین امنیت روتر و شبکه بی سیم باید مطمئن شوید هیچ خلاء امنیتی برای هکرها به جا نگذاشته باشید.

برای دستگاه هایی که دائم به شبکه بی سیم متصل هستند تدابیر امنیتی بچینید و همیشه نرم افزارهای تامین امنیتشان را آپدیت نگه دارید.

با قرار دادن این لایه های امنیتی می توانید مطمئن شوید که وای فایی امن در اختیار دارید.

در پایان برای اینکه متوجهتان کنم ایجاد امنیت برای روتر چقدر اهمیت دارد یک آمار به شما می دهم:

در سال ۲۰۱۰ تعداد شبکه های وای فایی که در سراسر جهان هک شدند ۲۰ میلیون بود. و تنها در ۶ سال این تعداد به ۱۳ برابر افزایش پیدا کرد!

امیدوارم حالا اهمیت تامین امنیت این شبکه ها را درک کرده باشید.

Bedunim

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *