شرکت هواوی چند سالی است که با قدرت بسیار زیادی به رقابت در عرصه تولید گوشی های هوشمند پرداخته و به سومین برند برتر این بازار تبدیل شده است. دلیل این موفقیت هواوی عرضه گوشی های قدرتمند، با کیفیت و مهمتر از همه، مقرون به صرفه بوده که موجب شهرت بسیار زیاد این کمپانی شده است.
اگر چه دو گوشی هوشمند P10 و P10 Litee هر دو در یک زمان رونمایی شده اند، اما از زبان طراحی چندان مشابهی بهره نبرده اند. پیش از این به نقد و بررسی هواوی P10 پرداختیم و حال نوبت به نسخه دیگراین شرکت رسیده است که در ادامه آن را مورد مطالعه قرار می دهیم.
اخیرا هواوی گوشی هایی با سری P را رونمایی نمود که در آن گوشی بالا رده ای P10  با دو دوربین، طراحی جذاب و سطح صیقلی و براق نظر بسیاری از خریداران را به خود جلب کرد و عنوان پرچمداری را از آنِ خود کرد.
این گوشی به دلیل ساختار منحصر به فرد، کمی از بودجه مصرف کنندگان خارج بود و به همین دلیل هواوی تصمیم گرفت دستگاهی مقرون به صرفه تر نیز به بازار عرضه کند تا بتواند تمامی قشر مردم را راضی نگه دارد. همین امر سبب شد که بسیاری از ویژگی های منحصر به فرد و مناسب درگوشی پرچمدار، در P10 Lite حذف شود.

طراحی

تفاوت بارزی که این دستگاه با گوشی پرچمدار یعنی P10 دارد، این است که دکمه فیزیکی Home، پیرو P9 در قاب پشتی دستگاه تعبیه شده است. همچنین درگاه USB نوع CC و دوربین دوگانه که در P10  شاهد بودیم در این اسماتفون حذف شده است.
در قاب پشتی P10 Lite افزون بر قاب فلزی، شیشه ۲٫۵ بعدی نیز به کار رفته که سبب زیبایی بیشتر این اسمارتفون شده است. گفتنی است لبه های پلاستیک این دستگاه که به شکل خمیده طراحی شده اند موجب مقاوت آن در برابر ضربه های احتمالی می شود.
عدم حضور محافظ صفحه گوریلا گلس، که این روزها بر روی هر اسمارتفونی قرار دارد، کمی خریداران را دلسرد می کند چراکه استحکام آن در استفاده طولانی مدت، کاهش می یابد.
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، در قاب پشتی این دستگاه سنسور اثر انگشت و همچنین لوگوی Huawei جایگیری شده است.دوربین اصلی به همراه فلش در ناحیه بالای این فریم دیده می شود و صفحه نمایش آن با اندازه ۵٫۲ اینچی همراه است که در قسمت پایین آن لوگو Huawei مجددا حک شده است.
کلید های کنترل صدا و دکمه پاور در لبه راستی این دستگاه تعبیه شده اند و سینی سیم کارت در سمت چپ آن قرار دارد. در لبه پایینی P10 Lite دریچه اسپیکر، میکروفون و پورت میکرو USB را برای شارژ باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری مشاهده می کنیم.
جک ۳٫۵ میلی متری به تقلید از گوشی P9 Lite در لبه بالایی دستگاه به چشم می خورد که قطر ورودی آن، با ضخامت گوشی برابری می کند که به طراحی نه چندان مناسب این دستگاه اشاره می کند.

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نمایشگر

Huawei P10 Lite  به یک پنل IPS LCD 5.2 اینچی مجهز شده است که دارای کیفیت Full HD می باشد. روشنایی تصویر در محیط های تاریک و بسته بسیار مطلوب و کارامد بوده، و در فضای پر نور، با وجود شدت روشنایی، از خوانایی نسبتا مطلوبی برخوردار است.
با کمی تامل و مقایسه غلظت رنگ ها در این نمایشگر، متوجه خواهیم شد که رنگ ها کمی به سردی متمایل هستند که در این صورت می توان این درجه سردی را در بخش منو و تنظیمات کنترل نمود.
به طور کلی روشنایی، شفافیت و وضوح تصویر از نکات مثبتی است که در نمایشگر P10 Lite به چشم می خورد. و به دلیل کنتراست خوبی که دارد، در هنگام استفاده دستگاه در زیر نور آفتاب، با مشکلی مواجه نخواهید شد.
نمایشگر P10 Lite از نوع IPS LCD است که موجب نمایش زنده و جذاب رنگ‌ها می شود. کنتراست تصویر نیز اگرچه به خوبی OLEDها نیست اما در سطح بسیار خوبی قرار دارد به طوریکه رنگ مشکی با عمق بسیار خوب و رنگ سفید نیز به صورت طبیعی به نمایش در می‌آید.
متاسفانه باید گفت که با کمی تغییر در زاویه‌ی دید، مه خاکستری نمایشگر را فرا می گیرد که برای بسیاری از کاربران ناخوشایند است.

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

سخت افزار و  اجرا

P10 Lite یک گوشی دو سیم کارته می باشد. بنابراین می توان دو سیم کارت نانو را در خود جای دهد یا در صورت لزوم، از جایگاه سیم کارت دوم به عنوان کارت حافظه Micro SD استفاده کرد.
این دستگاه در دو نسخه ۳۲ گیگی با رم ۳ گیگ و دیگری با همان حافظه داخلی و رم ۴ گیگ وارد بازار شده است.

هوآوی P10 Lite از یک پردازنده هشت هسته ای ۶۵۸ Kirin استفاده شده که دارای ۴ هسته‌ی ۲٫۳۶ گیگاهرتزی و ۴ هسته‌ی ۱٫۷ گیگاهرتزی، مبتنی بر معماری Cortex A53  می باشد. همچنین برای اجرای بهتر وظایف، هسته های این پردازنده به دو بخش تقسیم شده اند که انجام وظایف چند گانه و فعالیت های سنگین را به عهده دارند. کارت گرافیکی Mali-T830 MP2 برای این اسمارتفون در نظر گرفته شده است که سبب پویایی در اجرای بازی های گرافیکی می شود.
همچنین بازی های گرافیکی دو بعدی در این دستگاه به خوبی راه اندازی می شود. اما اجرای بازی های سه بعدی، مصرف باتری بیشتری را به همراه دارد.
لازم به ذکر است هواوی P10 Lite هرگز در انجام وظایف چند گانه کاربر تعلل ایجاد نکرده و اجرای وظایف به بهترین نحو امکان پذیر است.

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نرم افزار

سیستم عامل این دستگاه اندروید ۷ نوقا می باشد با رابط کاربری EMUI که به صورت منحصر به فرد ساخته شده خود شرکت هوآوی می باشد و در نسخه ۵٫۱ برای P10 Lite ارائه شده است.
گفتنی است پیش از این در دو گوشی P10  و Honor 8 Pro شاهد حضور اندروید نوقا با رابط کاربری EMUI بوده ایم. رابط کاربری که علاوه بر اجرای وظایف چند گانه، دارای حافظه مدیریتی بسیار بالایی است و روند اجرا و راه اندازی برنانه ها ا تسهیل می کند. این بار در EMUI 5 شاهد ساده‌سازی رابط کاربری و حذف برخی از منوها و امکانات کم کاربرد گذشته هستیم.

بخش نوتیفیکیشن‌ ها که پیش‌تر در قالب دو زبانه‌ میان‌ برها و نوتیفیکیشن‌ ها ارائه می‌شد، حالا بیشتر شبیه به اندروید ۷ شده، ظاهر بهتری نیز به خود گرفته است و شبیه به گوشی ها Pixel عمل می کند.
هواوی همچنین تلاش کرده است دسترسی به قابلیت‌ های مختلف را ساده‌تر کند و به ادعای خود این شرکت، ۵۰ درصد از امکانات تنها با دو بار لمس صفحه در دسترس قرار می‌گیرند. همچنین برای استفاده و تکمیل فرایند انجام ۹۰ درصد از قابلیت‌ها تنها سه بار لمس صفحه نیاز است. از این بابت می‌توان تلاش هواوی در بهبود تجربه‌ی کاربری را ارزشمند دانست.
در رابط کاربری هواوی می‌توانید به لطف قابلیت App Twin دو نمونه از یک اپلیکیشن را اجرا کنید؛ مثلا می‌توانید دو نسخه از تلگرام را با دو شماره موبایل اجرا کنید یا دو نسخه از اپلیکیشن فیس‌بوک یا اینستاگرام را کنار هم اجرا کنید تا از دو اکانت خود به‌صورت هم‌زمان استفاده کنید.
درمجموع رابط نرم‌ افزاری EMUI 5.1 به‌ مراتب بهتر از نسل قبلی شده است و بهینه‌سازی‌ ها و ساده‌سازی‌ هایی که در نرم‌ افزار پی ۱۰ ایجاد شده، آن را روان‌تر و سرراست‌تر از همیشه کرده است. بااین‌حال هنوز بعضی از گزینه‌ها مانند آیکون مربوط به تنظیمات در نوار نوتیفیکیشن‌ ها ابعاد مناسبی ندارد و لمس آن‌ ها مشکل است.

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

اسپیکر

جایگیری اسپیکر تک کاناله در لبه پایینی گوشی و در کنار درگاه Micro USB، کیفیت و شفافیت صدای خروجی بسیار مناسبی را به همراه دارد.
با این حال شاید بلندی صدای این اسپیکرها برای کسانی که به دنبال حجم صدای بالا هستند، کمی ناامیدکننده باشد. شفافیت در تمامی سطوح حجم صدا متناسب است و از این رو باید عنوان کنیم که با یکی از اسپیکرهای خوب در گوشی‌های میان‌رده طرف هستیم. شفافیت صدا و واضح بودن آن فقط به اسپیکر ختم نمی‌‌شود و تجربه‌ی موسیقی با هدفون‌ موجود در جعبه‌ی پی ۱۰ لایت هم نتیجه‌ی یکسانی دارد.

دوربین

یکی از تفاوت های این دستگاه با P10 وجود دوربین دوگانه ای است که در P10 Lite حذف شده است.
دوربین اصلی در نظر گرفته شده برای P10 Lite حساسیت ۱۲ مگاپیکسلی دارد که با دریچه دیافراگم F/2.2 همراه است.
در نور روز عکسبرداری بسیار با کیفیت و شفاف بوده و جزئیات و شدت رنگ در آن رضایت بخش بوده
دوربین سلفی این دستگاه به حساسیت ۸ مگا پیکسلی تجهیز شده است که برای علاقه مندان به عکس های سلفی بسیار مناسب است. و به صورت خودکار مود Beauty در آن به کار گرفته شده است و دیگر قابلیت های آن در منو تنظیمات قابل استفاده است.
در نور کم تصاویر بالا تر از حد انتظار می باشد و چندان که به نظر می رسد، بد نیست. همچنین جزئیات و رنگ ها در آن به خوبی قابل مشاهده است.
علاوه بر قابلیت استانداردی مانند: پانوراما و HDR قابلیت های دیگری مانند: time-lapse ،Slow-Mo و watermark نیز در منو آن در نظر گرفته شده است.
همچنین با قابلیت تنظیمات دستی، می توان سرعت شاتر و یا ISO را تنظیم نمود.
هوآوی امکان دیگری را در این منو جای داده است که به نام light painting mode نامگذاری شده است که با عکاسی با سرعت شاتر کمتر کشیدگی تصاویر متحرک را سبب می شود که شاید برای بسیاری از عکاسان این قابلیت جذاب باشد. البته نگهداری دستگاه، نیازمند آن است که دست در حالت ثابت باشد و یا بر روی سه پایه قرار گیرد.
فیلمبرداری توسط P10 Lite با کیفیت Full HD انجام پذیر است، اما نبود قابلیت فیلمبرداری با کیفیت ۴K و همچنین لرزشگیر اپتیکال، از نکات منفی برای دوربین این دستگاه به شمار می رود که سبب می شود بسیاری از جزئیات در هنگام فیلمبرداری از دست برود.

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

نقد و بررسی گوشی هوشمند هواوی P10 Lite

باتری

باتری در نظر گرفته شده برای این دستگاه دارای ظرفیت ۳۰۰۰ میلی آمپری می باشد که غیر قابل تعویض است. غیر تعویض بودن آن به این مفهوم است که بدون ابزارآلات مخصوص قابل جدا شدن نیست و می بایست آن را به متخصصات گوشی سپرد.
بازی های گرافیکی ۳ بعدی با شارژ کامل به مدت ۴ ساعت و تماشای فیلم و وبگردی حداقل تا ۸ ساعت شارژ را در خود نگه می دارد.

به طور کلی با مصرف روزانه و متعادل می توان به مدت یک روز این گوشی را بدون شارژ دوباره، استفاده نمود.

حرف آخر

هوآوی P10 Lite با وجود اینکه از دسته گوشی های میان رده ای محسوب می شود، اما دارای ضخامت کم، همراه با باتری متناسب و خوب می باشد. که به همراه آن اجرا و بازدهی مطلوبی نیز در پی دارد.
نرم افزار این دستگاه از ویژگی های مضاعف و مناسبی برخوردارند که با وجود رم ۴ گیگ این قابلیت بهتر نیز می شود.
اگر چه این دستگاه شامل گوشی هایی با دوربین دوگانه نمی باشد اما با این حال حضور تنها یک دوربین که دارای کیفیتی مناسب است، خالی از لطف نیست.
این گوشی هوشمند به ندرت از خود ضعف نشان می دهد و در اجرای بازی های گرافیکی و سه بعدی، بسیار قدرتمند عمل می کند.
طراحی باریک و اجرای مناسب به همراه باتری خوب و دوربین کار آمد از ویژگی های خوب این دستگاه می باشد.
توجه به اینکه گوشی گلکسی A5 با وجود قیمتی مشابه دارای باتری بهتر و طراحی ضد آب می باشد، شاید شما را در خرید این دستگاه مردد کند.

سهیلا چابکی

vitrino

insta-tanikal

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *