به جرات می‌‌توان آیفون ۶ را متفاوت ترین آیفونی دانست که تا به امروز معرفی شده است. محصولات شرکت اپل بدون شک محبوب ترین دستگاه های بازار به شمار می روند و با روند موفقی که تا به اکنون داشته اند مورد استقبال بسیار گسترده ای قرار گرفته اند. در بررسی امروز می خواهیم آیفون ۶ را که تحول ابعاد نمایشگر در نسل آن صورت گرفته، را مورد ارزیابی قرار داده و نکات مثبت و منفی آن را برشمریم.

طراحی

طراحی آیفون ۶، اینبار بسیار متفاوت با نسل های پیشین خود می باشد اما همانند نسل قبلی از بدنه‌ی آلومینیومی بهره گرفته است با این تفاوت که لبه های آن به صورت منحنی در نظر گرفته شده اند.

این محصول تنها ۱۲۹ گرم وزن داشته و دارای ضخامتی در حدود ۶٫۹ میلی متر است که اندکی‌ طویل‌ تر، عریض ‌تر، سنگین‌ تر و البته باریک‌ تر از آیفون ۵s است.

این بار اپل از یک نمایشگر ۴٫۷ اینچی بهره برده که بطور کامل با شیشه‌ی محافظ گوریلا گلس ۲٫۵D پوشیده شده است. در واقع شرکت سازنده توجه‌ ویژه ‌ای به کیفیت ساخت و قطعاتی که در محصولات خود بکار برده است، داشته چرا که بدنه‌ی آیفون ۶ با دقت بسیار بالایی تراش خورده و حس یک کالای باکیفیت و لوکس را به کاربر منتقل می کند.

در نمای جلو گوشی علاوه بر وجود نمایشگر، یک دکمه‌‌ی دایره ‌ای شکل، هم به چشم می خورد که به نام دکمه هوم شناخته می شود و به عنوان سنسور اثر انگشت دستگاه عمل می کند.

با توجه به اینکه سایز صفحه‌ نمایش در آیفون ۶ افزایش یافته، شرکت سازنده، دکمه‌ی پاور را از بالای تلفن به لبه‌ی راست منتقل کرده تا دسترسی به آن راحت ‌تر شود. دکمه ‌های تنظیم حجم صدا نیز در بخش سمت چپ گوشی جای داده شده و اندکی بزرگتر از نسل قبلی در نظر گرفته شده اند.

در فریم پشت دستگاه هم که به صورت یکنواخت از آلومینیوم ساخته شده، دو نوار دیده می شود که کارکرد آنتن دهی گوشی با مشکلی روبرو نشود. همچنین در این بخش دوربین اصلی گوشی به همراه میکروفون دوم و فلاش دو تایی نیز قرار گرفته و لوگوی بسیار زیبای اپل هم اندکی پایین تر از نوار آنتن به چشم می خورد.

شاید بتوان بزرگترین مشکل در طراحی آیفون ۶ را برآمدگی دوربین آن دانست. البته باید گفت بدنه‌ی آلومینومی آن هم با وجود تمام جذابیت ‌هایی که دارد بسیار ظریف و مستعد خط و خش است. بنابراین کاربر پس از خریداری بلافاصله باید یک محافظ نیز برای آن تهیه نماید. با وجود تمام این گفته ها بازهم نمی توان از طراحی بسیار زیبای این محصول به سادگی گذشت. به جرات می توان گفت آیفون ۶ یکی از خوش دست ترین گوشی‌ های در حال حاضر بازار است که به لطف لبه‌ های گرد گوشی و بالانس خوبِ وزن در تمام قسمت‌ های آن به دست آمده است.

صفحه نمایش

بدون تردید یکی از تغییرات مهم نسبت به نسل قبل، در این بخش رخ داده است. صفحه نمایش آیفون ۶ در مقایسه با نسل پیشین خود دارای ابعاد بزرگتری بوده و ۴٫۷ اینچ تغییر کرده است که با یک شیشه‌ی گوریلا گلس ۲٫۵D به همراه لبه ‌های منحنی ای که به همراه دارد، پوشش داده شده است. در واقع این نمایشگر دارای رزولوشن غیر استاندارد ۱۳۳۴ در ۷۵۰ پیکسل می باشد که تراکم پیکسلی ۳۲۶ پیکسل در اینچ را باخود به همراه دارد.

با این حال تراکم پیکسلی نمایشگر آیفون ۶ به هیچ وجه آزار دهنده نیست و نمی توان کوچکترین ایرادی به آن وارد نمود.

تمام ویژگی های این صفحه نمایش فوق ‌العاده است. شدت روشنایی آن در حد بسیار خوبی قرار دارد زیرا در زیر نور مستقیم خورشید با هیچ گونه مشکلی روبرو نخواهید شد. حداقل روشنایی صفحه هم آنقدر مناسب است که بتوان از آن در شب برای مرور خبرهای روز استفاده کرد. حد بالای تراکم پیکسلی در این نمایشگر منجر به وضوح بسیار بالای آن گشته و شما می توانید بدون هیچ مشکلی به مطالعه متون و وب گردی بپردازید.

یک فناوری با نام Dual Domain Pixel هم در آیفون ۶ به کار گرفته شده که پیشتر در برخی از مانیتورهای شرکت IBM و نمایشگرهای تجهیزات پزشکی استفاده می شد. در صفحه نمایش هایی که از این فناوری بهره می برند، الکترودِ پیکسل‌ ها به صورت اریب کنار یکدیگر قرار گرفته اند و دیگر تراز نیستند. این نوع چیدمان باعث می شود تا نور پس ‌زمینه در زوایای مختلف به شکل بهتری دیده شود. همین امر هم موجب می شود که نمایشگر از زاویه‌ ی دید بسیار خوبی برخوردار باشد.

دوربین

نرم‌افزار دوربین همیشه یکی از مزایای کلیدی آیفون نسبت به رقبا بوده و این موضوع در آیفون ۶ هم به خوبی حفظ شده است. آیفون ۶ باز هم همانند نسل پیشین به یک دوربین ۸ مگاپیکسلی مجهز است. اپل افزایشی برای لنز دوربین در نظر نگرفته اما از یک سنسور جدید بهره برده که قابلیتی به نام Focus Pixel را نیز به همراه دارد. در واقع این فناوری موجب می شود تا سرعت افزایش یاب. همچنین از تکنیکی به نام تشخیص خودکار فاز بهره هم برده که در بسیاری از دوربین‌های DSLR نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متاسفانه آیفون ۶ فاقد OIS است اما در عوض از لرزش‌گیر اپتیکال (OIS) بهره می برد و کاهش لرزش دست به صورت دیجیتالی انجام می شود. همچنین در این محصول جدید اپل کاربر می تواند با نرخ ۲۴۰ فریم در ثانیه، فیلم‌ های حرکت‌ آهسته بسازد و هیچ حرکت سریعی را از دست ندهد.

در مورد رابط کاربری دوربین هم می توان گفت که از طراحی بسیار خوبی برخوردار است و کاربر می تواند به ساده ترین شکل ممکن به قابلیت ‌های مختلفی از جمله عکس ‌برداری سِلفی در حالت برست‌، عکس ‌برداری پانوراما و فیلم‌برداری حرکت آهسته دسترسی داشته باشد. عکاسی برست در حالت سلفی به این گونه عمل می کند که چند تصویر پشت سر هم از شما گرفته و حق انتخاب می دهد که بهترین آن را انتخاب نمایید.

در حالت کلی دوربین آیفون ۶ قابلیت های بسیار زیادی را در اختیار کاربر قرار می دهد و روی هم رفته امکانات بسیار زیادی را به همراه دارد که هرکاربری را عاشق عکس برداری می کند.

اسپیکر

اپل این بار به دلیل افزایشی که در ابعاد محصول خود داده به همان نسبت از یک اسپیکر بزرگ ‌تر هم استفاده کرده است. بنابراین حجم ‌صدای خروجی و کیفیت اسپیکر محصول بیشتر شده و می توان از آن حتی در محیط های شلوغ هم استفاده کرد که البته بازهم به پای سیستم صوتی ام ۸ نخواهد رسید. هدفونی هم که برای این محصول در نظر گرفته شده همانند گوشی ۵s این کمپانی می باشد و از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است.

نرم افزار

به دلیل افزایش ابعاد نمایشگر، اپل چند تغییر ایجاد نموده تا استفاده بهتر و مفیدتری از صفحه ‌نمایش  آیفون ۶ به عمل آید. به عنوان مثال اپلیکیشن ‌هایی که در صفحه‌ی هوم قرار می گیرند بیشتر شده است. یک نوار هم به بخش بالای مربوط به مالتی ‌تسکینگ اضافه شده که تماس‌ های اخیر توسط آن نمایش داده می شوند تا در موقعیت مناسب بلافاصله با لمس آیکن مربوطه، امکان برقراری تماس یا ارسال پیامک ممکن شود.

کاربر همچنین می تواند با استفاده اپلیکیشن Health که با اپل‌ واچ هماهنگ می شود، فعالیت‌ های ورزشی‌ خود را مانیتور کرده، وضعیت سلامت را تحت نظر بگیرد، میزان خورد و خوراک و کالری مصرفی را کنترل کند و یا حتی خواب خود را منظم تر کند.

در گوشی آیفون ۶ با دو بار فشردن دکمه ‌ی فیزیکی هوم توسط کاربر، رابط کاربری سیستم ‌عامل در نیمه ‌ی پایینی صفحه نمایش قرار می گیرد و باقی صفحه خالی می‌شود تا کار کردن با تلفن با یک دست روان تر شود. این قابلیت بیشتر در زمان هایی مانند رانندگی بسیار کاربرد خواهد داشت.

Spotlight؛ سیستم جستجوی iOS هم بهبود یافته و کاربر اگر بخواهد در اسپات ‌لایت، مورد خاصی را جستجو کند، نه تنها در میان کانتکت‌ ها، ایمیل ‌ها، اپلیکیشن‌ ها و دیگر موارد داخل گوشی دنبال آن می‌گردد، بلکه اطلاعات ارزشمندی از ویکی‌ پدیا، اپ‌ استور، آی‌ تونز و منابع دیگر را لیست می‌کند.

یکی از قابلیت های نرم افزاری دیگر هم که می توان به آن اشاره داشت در بخش صفحه کلید دستگاه دیده می شود. در واقع این بخش بسیار هوشمند تر از قبل طراحی شده و پیش از آنکه کاربر کلمه مورد نظر را به طور کامل تایپ کند، یک عبارت پیشنهاد می دهد. البته ممکن است در برخی مواقع این عبارت نادرست باشد.

سخت افزار و بازده

همانطور که شاهد بودیم در آیفون ۵s از پردازنده مدل A7 استفاده شده بود. حال نسخه بروز رسانی شده آن که یک پردازنده ۶۴ بیتی A8 است در محصول جدید این کمپانی یعنی آیفون ۶ به کار گرفته شده است. هرچند به ادعای شرکت سازنده این پردازنده از نظر قدرت پردازنده‌ی اصلی (CPU) حدود ۲۵ درصد و از نظر قدرت پردازش گرافیکی حدود ۵۰ درصد نسبت به نسل قبل خود بهبود یافته، اما در واقع بهینه سازی اندکی در معماری آن انجام شده است. همچنین اپل مدعیست که پردازنده‌ی A8 از بیش از ۲ میلیارد ترانزیستور تشکیل شده در صورتی که پردازنده‌ های هسول اینتل از حدود ۱.۴ میلیارد ترانزیستور بهره می‌برند. سیستم‌-روی-یک-چیپ A8 همچنین دارای ۱ گیگابایت حافظه‌ی رم است.

وجود پردازنده A8 در کنار سیستم‌ عامل بهینه‌ی iOS منجر به این شده که حتی یک بار هم، شاهد لگ، تاخیر یا کندی در اجرای اپلیکیشن ‌ها نباشیم. نکته جالب وجود پردازنده خاصی به نام M8 است که در کنار A8 اضافه شده است و وظیفه ‌ی پردازش حرکات ورزشی کاربر همچون گام‌ های برداشته شده، کالری سوزانده شده، مسافت طی شده و مواردی از این دست را به عهده دارد. بکار گیری این نوع پردازنده موجب شده تا بار پردازشی امور ذکر شده از روی پردازنده‌ی اصلی A8 برداشته شود. خود این موضوع هم باعث می شود تا در مصرف باتری صرفه ‌جویی شده و بازده‌ی کلی سیستم حفظ شود.

در مجموع می توان اظهار داشت که بازده و عملکرد در حد بسیار خوبی قرار دارد. در این دستگاه کاربر هرگز با مشکل کمبود حافظه‌ی رم یا کندی اجرای اپلیکیشن ‌ها روبرو نمی شود و حتی می تواند اجرای هر نوع بازی سنگینی را با آن تجربه کند.

باتری

محصول جدید اپل از یک باتری ۱٫۸۱۰ میلی‌آمپر ساعتی بهره می برد. در طی یک آزمایش برای ارزیابی طول عمر باتری همانطور که شدت روشنایی را روی ۵۰ درصد تنظیم نمودیم تمام شبکه های بی سیم را هم قطع کردیم. با پخش مداوم یک ویدیو تا لحظه ی خاموش شدن گوشی، باتری آن توانست تا حدود ۷ ساعت و ۱۲ دقیقه دوام آورد. این زمان بررسی شده آنقدر هم خوب به نظر نمی رسد که البته با وجود پردازنده‌ی بهینه‌ی A8 و همچنین نرم‌افزار کارآمد، طول عمر باتری در وب‌گردی به حدود ۹ ساعت و ۳۰ دقیقه خواهد رسید.

سخن آخر

بدون شک آیفون ۶ یکی از بهترین تلفن‌ های هوشمند بازار محسوب می شود. این محصول اپل به غیر از دو مورد، طول عمر کم باتری و برآمدگی دوربین، در تمامی بخش ها خیلی خوب ظاهر شده است. در واقع این گوشی با داشتن طراحی بسیار خوش ساخت با کیفیت، بدنه ی باریک با آرگونومی عالی، پردازنده‌ی ۶۴ بیتی پرسرعت و بهینه‌، دوربین قوی با بازده بسیار خوب، اکوسیستم غنی به همراه رابط کاربری زیبا و در نهایت صفحه نمایش با کیفیت و بی ‌نقص، یکی از موفق ترین محصولات کمپانی اپل است و از محبوبیت بسیار زیادی نیز برخوردار می باشد.

vitrino

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *