امواج موبایل سرطان‌زا هستند؟

بارها شنیده‌ایم که امواج موبایل سرطان‌زا است. این موضوع از آنجا سرچشمه گرفته که بسیاری از مردم می‌دانند موبایل از طریق انتشار امواج کار می‌کند و نوعی پیش‌فرض در میان عموم وجود دارد که انتشار امواج می‌تواند سرطان‌زا باشد.

خب با این اوصاف و با توجه به اینکه برای دهه‌ها شاهد شنیدن چنین شایعاتی بودیم نباید پاسخی علمی در این باره وجود داشته باشد؟ چنین پاسخی وجود دارد و به شکل تئوری پاسخ منفی است. از نظر تئوریک امواج موبایل سرطان‌زا نیستند اما دانشمندان هنوز در این زمینه در حال تحقیق هستند.

باید به این نکته توجه داشت که امواج و تشعشعات تلفن مانند تشعشات هسته‌ای نیستند. تشعشعات هسته‌ای که تحت عنوان تشعشعات یونیزه‌‌کننده شناخته می‌شوند، قادرند به DNA فرد صدمه بزنند و این اتفاق باعث ایجاد سرطان می‌شود.

اما تلفن همراه امواجی با انرژی بسیار کمتر منتشر می‌کند که به تشعشعات غیر یونیزه‌‌کننده معروف‌اند و به DNA صدمه نمی‌زنند. اما سوال اینجاست که ممکن است این امواج به نوعی دیگر به بدن صدمه وارد کنند؟

نهایتا باید گفت سال‌ها تحقیق نشان می‌دهد گرچه به شکل تئوریک نمی‌توان نشان داد که این امواج سرطان‌زا هستند اما تحقیقات نشان می‌دهد ممکن است این امواج به نوعی خطرناک باشند گرچه ابهامات زیادی در این تحقیقات وجود دارد.

تانی کال

برگرفته از The Verge

دیجی کالا مگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *