جشن تولد 76 سالگی استیون هاوکینگ

استیون هاوکینگ به یک مرحلۀ دیگر از زندگی شگفت‌آورش نزدیک شد – تولد ۷۶ سالگی. فیزیکدان دانشگاه کمبریج امروز ۷۶ ساله شد (دوشنبه، ۸ ژانویه). او گواهی بر مبارزۀ خستگی ناپذیر بشر با مخرب‌ترین نوع بیماری است.

به گزارش بیگ بنگ، پروفسور هاوکینگ در سن ۲۱ سالگی مبتلا به بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) شد که نوعی بیماری نورون حرکتی است. این بیماری خیلی ترسناک است – ابتدا باعث ضعف عضلانی، سپس از دست دادن عضله و فلج شدن می شود و در نهایت قدرت تکلم، بلع و حتی تنفس را از بین می برد. پیش‌بینی برای کسانی که مبتلا به این بیماری می شوند مرگ است – ظرف دو تا پنج سال.

اما پروفسور هاوکینگ همانند بخش های دیگر زندگی‌اش همه را شگفت‌زده کرد و حتی بیشتر از یک انسان سالم زنده مانده است. در سال ۲۰۰۹ خیلی وحشت کردیم چون دانشگاه کمبریج اعلام کرد که وی «بسیار بیمار» است و در بیمارستان تحت آزمایش قرار دارد. علت وحشت این بود که بیماری به مرحلۀ نهایی رسیده و او را نیز به کام مرگ می کشد. اما او از آن بحران نیز جان سالم به در برد.

علی‌رغم اینکه معروف‌ترین دانشمند دنیا در دهۀ ۷۰ زندگی‌اش قرار دارد، هنوز تحقیق می کند، می‌نویسد و سخنرانی می کند. مهمترین نظریه هاوکینگ “تابش هاوکینگ” می‌باشد. طبق این نظریه فوتون‌ها حین فرار از دل سیاهچاله کمی انرژی می‌ربایند و این کاهش تدریجی جرم در گذر زمان به این معنی است که سیاهچاله‌ها به تدریج تجزیه شده و نابود می‌شوند. براساس این نظریه که به تابش هاوکینگ شهرت دارد، ذرات نوری متواری می‌توانند به یکی از بزرگترین معماهای شناخته شده در جهان معنی ببخشند، اما با گذشت بیش از چهار دهه، هنوز کسی نتوانسته این رویداد را به اثبات برساند، با این‌ همه به نظر می‌آید شرایط در حال دگرگونی است و برخی دانشمندان در حال بررسی “نظریه هاوکینگ” هستند.

پروفسور هاوکینگ در سال ۲۰۰۶ در مورد بیماری‌اش گفت: «من بیشتر عمرم را در انتظار مرگ بودم، بنابراین زمان برایم ارزشمند بوده. من کارهای زیادی دارم که باید انجام دهم. از هدر دادن زمان متنفرم.»  وی یک انسان سخت‌کوش بوده تا جایی که بیماری‌اش نیز نتواسته مانع از فعالیت‌های علمی وی شود. او تاکنون چندین کتاب علمی برای ترویج علم نوشته، در بسیاری از سخنرانی‌ها و مستندهای علمی بعنوان کارشناس شرکت داشته و زندگی‌اش همیشه مورد توجه دانشمندان و مردم بوده است. هاوکینگ در جایی گفته اگر احساس می‌کنید درون سیاهچاله گیر افتاده‌اید، ناامید نشوید، راه فراری هم وجود دارد.» این جمله بیشتر وصف حال خودش است که از سیاهچاله‌ای که در آن گیر افتاده بود، رهایی یافت!

تانی کال

برگرفته از cambridge-news

بیگ بنگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *