با ارائه مدل مفهومی اتاق های نشیمن خودران، چشم انداز جدیدی برای ایده حمل و نقل خصوصی پدید آمده است. Charles Bombardier، مهندس مکانیکی از کشور کاناداست که با قوه تخیل مهارنشدنی خود در همکاری ای که با Ashish Thulkar، طراح وسایل نقلیه داشته است، موفق به توسعه Tridika شده است. وسیله نقلیه Tridika را می توان یک اتاق نشیمن شبیه به واگن حمل یا پاد (pod) حمل و نقلی دانست که از تکنولوژی مَگلِو (maglev) بهره برده است. به گفته Bombardier، چرا نباید توانست از وسایل نقلیه برای اهدافی به غیر از حمل و نقل استفاده کرد؟

در مورد تکنولوژی مَگلِو- maglev (magnetic levitation) یا شناوری مغناطیسی که در طراحی قطارهای مغناطیسی از آن بهره برده شده است باید گفت که در این نوع قطارها برخلاف فناوری مرسوم که چرخ بر روی ریل حرکت می کند، هیچ نوع تماسی بین وسیله نقلیه و هادی راه وجود نخواهد داشت. بدین صورت که جایگزین کردن قطعات الکترونیکی بدون سایش با اجزای مکانیکی معمول، نیاز به چرخ و ریل از بین رفته و با بهره گیری از میدان مغناطیسی ای که بین قطار و هادی راه ایجاد می شود، وسیله نقلیه در فاصله کمی از هادی (خط) معلق مانده و در طول آن حرکت می کند. بدین ترتیب با از بین رفتن اصطکاک بین قطار و خط، سرعت حرکت بسیار افزایش یافته بطوریکه رکورد سرعت مَگلِو در ژاپن به ۵۸۱ کیلومتر بر ساعت با سرنشین نیز رسیده است.

Tridika وسیله نقلیه خودرانی با تکنولوژی مَگلِو که می تواند به عنوان یک اتاق پرتابل نیز مورد استفاده قرار بگیرد

Tridika وسیله نقلیه خودرانی با تکنولوژی مَگلِو که می تواند به عنوان یک اتاق پرتابل نیز مورد استفاده قرار بگیرد

پیش از این نیز ایده های خلاقانه، عجیب و دور از ذهن بسیاری توسط Bombardier مطرح شده که بیش از ۲۰۰ مورد از آنها در وبلاگی از او که از سال ۲۰۱۳ شروع به کار کرده، جمع آوری شده اند. ایده اولیه Tridika که جدیدترین نوآوری Bombardier محسوب می شود الهام گرفته شده از آسانسور ویلی ونکا – شخصیت خیالی رمان چارلی و کارخانه شکلات سازی نوشته رولد دال- و همچنین فیلم های علمی تخیلی است. مدل مفهومی Tridika اساسا در مورد یک وسیله نقلیه خودران است که بر روی خط مَگلِو حرکت کرده و در صورتی که برای حمل و نقل صاحب خود بین مسافت های مختلف شهری مورد استفاده قرار نگیرد، می توان آن را کنار خانه یا واحد آپارتمان پارک کرده و از آن به عنوان یک اتاق اضافه استفاده کرد. کاربرد دیگری که Bombardier برای این وسیله برشمرده نیز استفاده از این pod به عنوان یک دفتر کار پرتابل با ظرفیت ۶ نفر است.

به گفته طراحی Tridika، بکارگیری چنین مفهومی علاوه بر اینکه راه حلی برای فضاهای محدود در محیط های شلوغ شهری است، می تواند معضل کمبود فضا برای پارک وسایل نقلیه را نیز به طور همزمان پوشش داده و به افزایش فضای مورد استفاده خانه افراد نیز کمک می کند. همچنین از آنجایی که در Tridika از تکنولوژی maglev استفاده می شود، جایگیزین مناسبی برای خودروهای سوخت فسیلی از نظر سازگار بودن با محیط زیست محسوب می شود.

vitrino

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *