برخی از زنان از اینکه سلیقه بهتری نسبت به آقایان دارند، احساس غرور و خوشحالی خاصی پیدا میکنند و آن را در مسایل مختلفی مانند مد و تزیینات بروز میدهند. با این وجود هنگامی که صحبت از حس چشایی به میان میآید، شواهد علمی جنسیت زن را برتر میداند. باتوجه به مطالعات انجام شده، خانمها توانایی تعیین تفاوت بهتری در چشیدن طعمها دارند.
توانایی چشایی برتر فقط محدود به زنان بزرگسال نمیشود. پژوهشهای حاکی از آن است که دختران جوان هم حس قویتری در مزه کردن طعمها در برابر پسران دارند. دانشمندان طی مطالعه اخیر خود در دانمارک به این نتیجه رسیدند که حس چشایی دانشآموزان ابتدایی و متوسطه با توجه به اولویتهای غذایی و خصوصیات آنها بر مساله تمایز قایل شدن بین طعمهای شیرین و ترش تاثیرگذار است.
در پایان مشخص شد که دختران قدرت تشخیص بهتری در چشیدن طعمها نسبت به پسران دارند. این پژوهش نشان داد که پسران برای رسیدن به سطح تشخیص مشابه دختران، بایستی مواد غذایی مورد نیازشان حداقل 10 درصد ترشتر یا 20 درصد شیرینتر باشد. نکته جالب توجه دیگر این است که طبق این تحقیق، پسرها نسبت به دختران طعمهای شیرین را در اولویت بالاتری قرار میدهند.
در نهایت چه چیزی باعث میشود که دختران و زنان درک بهتری از طعم غذا داشته باشند؟
باید گفت که هنوز هم پژوهشهای زیادی در این زمینه در حال انجام است، اما با توجه به علم روز، اساسیترین پاسخ به سوال فوق را اینگونه میتوان بیان کرد:
زنان معمولا حسگرها و مناطق چشایی (زایدههای قارچمانند) بیشتری روی زبانهای خود دارند.
با این وجود، از نقطه نظر تکاملات انسانی به این نتیجه میتوان رسید که ابزارهای چشایی زنان توسعه بیشتری یافته است. دلیل آن هم به این خاطر است که جنس زن نقش مهمتری در مراقبت از فرزندان (هم در طول دوران بارداری و هم پس از آن) دارد. شاید به همین سبب است که تمایل زنان به داشتن حس بویایی قویتر نیز نسبت به مردان بیشتر است.
آی تی رسان