با رسیدن فصل امتحانات، بزرگترین دغدغه افراد به درس خواندن شب امتحانی تغییر کرده است. بهترین روش درس خواندن این است که در طول ترم یا نیمسال هر روز زمانی کوتاه را به مرور درس ها اختصاص دهیم تا در آخر ترم با کلی درس انباشته شده و اطلاعاتی که گویی دفعه اولی است که آنها را می بینیم مواجه نشویم. اما حقیقت این است که برای افراد بسیاری این حالت ایده‌آل است و از بعد از دبستان دیگر اجرایش نکرده اند. اما چاره چیست؟

مدل درس خواندن خودتان را پیدا کنید

قبل از هر کاری مدل درس خواندنتان را پیدا کنید. افراد با توجه به عادت ها و رفتارهایشان، بر اساس یک روش خاصی مغزشان آمادگی بیشتری برای دریافت مطالب بیشتر با حجم بالاتر پیدا می کند. این حالت را برای خودتان پیدا کنید، چون نه تنها در مواقع شب امتحانی بلکه در تمام زندگی به کارتان می آید. برخی افراد در مطالعات گروهی و برخی با صدای بلند درس خواندن، توانایی مغزشان را بیشتر می کند.

در وضعیت غیرراحت قرار بگیرید

بیایید قبول کنیم که روی تخت نشتن یا دراز کشیدن نمی تواند راه خوبی برای درس خواندن باشند. پس خودتان را گول نزنید و حالا که به درس خواندن شب امتحانی رسیده‌اید کمی به خودتان سختی دهید. پشت میز بنشینید، کمرتان را صاف نگه دارید و حواستان را از روی گل قالی و تابلوی عکس روی دیوار بردارید و به کتاب یا جزوتان توجه کنید. اگر خسته شدید به جای تغییر وضعیت بلند شوید و کمی قدم بزنید یا یک چای بریزید و  دوباره شروع کنید.

یک نگاه کلی بیندازید

البته احتمالا این کاری است که در طول مطالعه زیاد انجام می دهید. اما قبل از شروع یک نگاه کلی به کتاب بیندازید و با موضوعات کلی کتاب و بخش های مختلف آن آشنا شوید و بشناسید. در این نگاه کلی، به هر فصل یا تیتر مهمی که می رسید کمی زیر مجموعه آن را بخوانید تا درکی از اینکه در چه مورد صحبت می کند به دست آورید یا اگر در کلاس حضور داشتید سعی کنید صحبت های استادتان را به یاد آورید.

استرس و ناراحتی را کنار بگذارید

شب امتحانی درس خواندن معمولا همراه با استرس از حجم باقی مانده درس ها و گذر زمان است. در برخی افراد این حس تبدیل به احساس ناراحتی نسبت به خود یا سرزنش کردن خودش برای اینکه در طول ترم مطالعه نداشته تبدیل می شود. اما چیزی که مهم است این است که هنوز وقت دارید و نباید این زمان را هدر بدهید. پس یک نفس عمیق بکشید و شروع کنید.

شب امتحان

از درس لذت ببرید

بالاخره باید قبول کنید که چیزی که می خوانید انتخاب شما یا مربوط به انتخابتان است. اگر قرار باشد تمام مدت با عصبانیت یا اخم و غر زدن درس بخوانید کاری از پیش نخواهید برد. پس فکر کنید امتحان ندارید و قرار است این کتاب را بخوانید،سعی کنید کمی مثبت به درس نگاه کنید، بعد متوجه می شوید که نکات جالب یا کاربردی زیادی در آن وجود دارد که می تواند حتی یک سرگرمی برایتان باشد.

دسته بندی کنید

قرار است چند فصل بخوانید؟ ۱۴ فصل یا ۴ فصل طولانی؟ چقدر وقت دارید؟ بر اساس زمانی که دارید و تعداد فصل هایی که باید بخوانید برنامه ریزی کنید. اگر فصلی طولانی است یا مطالب سنگین دارد، آن را به دو بخش تقسیم کنید و حتما بین آن استراحت کنید. اهمیت فصل ها و مطالب را مشخص کنید و بخش های بی اهمیت را حذف کنید و تمرکزتان را بر روی قسمت های مهم بگذارید. اگر پس از خواندن مطالب مهم همچنان وقت داشتید، سراغ موارد کم اهمیت بروید.

نکته برداری کنید

یکی از بهترین روش های مطالعه خلاصه نویسی است. اگر برای امتحانتان هنوز فرصت دارید، در پایان هر فصل یا نیم فصل خلاصه ای از نکات مهم بنویسید. این خلاصه نویسی معجزه می کند. اما اگر به درس خواندن شب امتحانی رسیده اید و وقتی برای خلاصه نویسی ندارید، پیشنهاد می کنم که یک مداد یا خودکار قرمز بردارید و هر قسمتی که فکر میکنید ممکن است مهم باشد را مشخص کنید. صبح روز امتحان، با نگاهی کلی به آنها یک بار درس را مرور می کنید.

خوب بخوابید

فرقی نمی کند که هنوز درس مورد نظرتان را تمام نکرده اید یا بیش از پنج بار دوره کرده اید، بدن شما نیاز به خواب دارد. شب قبل از امتحان تا دیر وقت بیدار نمانید، چون وقتی ذهن شما خسته باشد و با قدرت کار نکند فرقی نمی کند که تا صبح درس خوانده باشید یا نه ذهنتان سر امتحان خواب است. یک لیوان شیر گرم بخورید و بدون احساس عذاب وجدان از باقی مانده درس ها بخوابید. اگر خیلی نگران هستید می توانید صبح کمی زودتر بیدار شوید.

در کل چیزی که باید بدانید این است که این روزها هم می گذرند و جز خاطره چیزی برایتان نمی گذارند اما خاطره پاس کردن امتحانات خیلی بهتر از خاطرات مشروطی است.

“چطور شب امتحانی درس بخوانیم” را بشنوید (۶دقیقه)

 سبکتو

  • هوش هیجانی

    طرز فکر افراد موفق

    طرز فکر افراد موفق خیلی از افراد همیشه به دنبال راهی برای دست یابی به موفقیت هستند. گاهی ب…
  • social

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی شاید بارها پیش آمده باشد که از خودتان بپرسید چگونه می‌توان …
  • Man success

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم فیونا گرینوالد، مشاور متخصص اجتماعی ، سخنر…
  • چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

    چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ خیلی از ما ها خوب میدانیم بعضی صحبت ها در در جهت استتار ضعف…
  • استرس

    درمان استرس

    درمان استرس استرس اصولا مانع عملکرد صحیح بسیاری از فعالیت های فیزیکی و روحی افراد میشود. ا…
  • عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی

    عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی تا کنون حتما برایتان پیش آمده که موبایل خود را بر رو…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *