ایجاد انگیزه شروع به درس خواندن

همه ما تجربه نداشتن انگیزه شروع برای درس خواندن را داریم. مدتی از شروع سال تحصیلی گذشته و می‌بینیم که نه تنها عملکرد خوبی نداشتیم، بلکه سر کلاس‌ها هم تمرکز کافی نداشته و آن طور که باید و شاید سر کلاس یاد نگرفته‌ایم. جزوه و کتاب را به موقع مطالعه‌ نکرده‌ایم. تمرین‌ها را به موقع تحویل نداده‌ایم یا بیشتر از آن چیزی که باید، کمک گرفته‌ایم! اگر کنکوری هستیم، از برنامه‌ریزی‌مان عقب افتاده‌ایم و تنها دستاوردمان از آزمون‌های آزمایشی، صبح جمعه بیدار شدن بوده است! تا اینجای سال تحصیلی را با شب امتحانی درس خواندن گذرانده‌ایم اما حالا تصمیم گرفته‌ایم در فرصت باقی مانده از نو شروع کنیم و منظم‌تر و اصولی‌تر از قبل مسیر یادگیری خود را پیش ببریم.

اگر این تجربه‌ها برای شما هم آشناست برای ایجاد راهکارهایی که انگیزه شروع به درس خواندن هستند، با این مطلب همراه باشید:

وقتی انگیزه شروع نداریم؛ چگونه پیش زمینه آن را بسازیم؟

اولین مساله‌ای که همه ما هنگام روبرو شدن با بحران درس خواندن روبرو می‌شویم، “انگیزه نداشتن” است. معمولا ما عادت کرده‌ایم که بگوییم “نمی‌توانم” درس بخوانم، نمی‌توانم کارهای خود را به موقع انجام دهم، نمی‌توانیم تکنیک‌های درس خواندن را به کار گیریم و منظم و اصولی باشیم. ولی سوالی که مطرح می‌شود این است که آیا واقعا نمی‌توانیم یا مایل نیستیم اقدام کنیم؟

بیایید با خودمان روراست باشیم، ما حاضر به تغییر شرایط ثابتمان نیستیم واگر نه می‌توانیم.

انگیزه شروع به درس خواندن یا در مجموع انجام هرکاری وابسته به چند فاکتور است:

پاداش‌ها

به طور طبیعی در مقابل انجام هر کار منطقی و درستی پاداشی به دست می‌آوریم. در مورد درس خواندن به طور کلی این پاداش‌ها، شامل نمره خوب یا رتبه خوب است، اما معمولا آنها را نمی‌بینیم. پس یک راه عملی برای افزایش انگیزه شروع، برجسته کردن پاداش‌هاست. می‌توانید هر بار قبل از شروع مطالعه، بهدستاوردهای بلند مدت درس خواندنتان فکر کنید یا حتی آن‌ها بنویسید. یا اینکه انجام کارهای مورد علاقه‌تان یا یک خوراکی خوشمزه را پاداشی برای تمام کردن مطالعه یک بخش یا انجام یک تمرین در نظر بگیرید.

عواقب

همان طور که یادگیری، پاداش‌هایی دارد، درس نخواندن هم عواقبی را در پی دارد و معمولا ما خیلی دیر متوجه آنها می‌شویم! در واقع یکی از دلایل سستی ما در اول کار این است که هنوز خطر انجام ندادن آن کار را درک نکرده‌ایم که موجب شروع‌مان شود. برای این حل مساله نیاز به سیستم دارید. سیستمی که خودتان تنظیم و طراحی‌اش کرده‌اید. عواقب گاهی عمومی و گاهی مختص هر شخص است. باید با خودتان رو راست باشید و به این عواقب فکر کنید. به محض آنکه به اندازه شب امتحان متوجه عواقب شدید، انگیزه شما برای راه اندازی سیستمی برای پیشبرد یادگیری‌تان تقویت خواهد شد.

حواس پرتی‌ها

حواس پرتی و ایده‌های وسوسه کننده بخش جدا نشدنی از هر کاری است. معمولا به محض شروع به درس خواندن، عوامل زیادی از وسوسه چک کردن شبکه‌های اجتماعی گرفته تا پیش آمدن برنامه ناگهانی دوستانه، مانع ادامه درس خواندن می‌شود. پس اگر به طور جدی تصمیم به درس خواندن دارید، باید مورد به مورد این حواس پرتی‌ها را حذف کنید. شک نداشته باشید هر حواس پرتی یک راه پیشگیری دارد. می‌توانید در محیطی آرام مثل کتابخانه درس بخوانید. ابزار الکترونیکی خود را دور از دسترس قرار دهید. یا اگر به اینترنت نیاز دارید، از برنامه‌های محدودکننده دسترسی استفاده کنید.

اگر هنگام درس خواندن یامطالعه افکار مختلفی به ذهنتان می‌رسد، می‌توانید یک دفترچه همراه خود داشته باشید، هر فکر جدیدی که به ذهنتان رسید را در آن یادداشت کنید و سریع به ادامه مطالعه برگردید. با این کار هم به درس خواندنتان می‌رسید و هم می‌توانید بعد از زمان تعیید شده سراغ افکارتان بروید.

در واقع در زمینه انگیزه شروع، بیشتر از ناتوانی، عدم تمایل مانع شماست. پس با در نظر گرفتن فاکتورهای بالا و پرسیدن این سوال از خود که: “آیا واقعا هر آنچه در توانم بود انجام داده‌ام و همچنان قادر به درس خواندن نیستم؟” وضعیت خود را تشخیص دهید. خواهید دید که به مرور انگیزه شروع در شما ایجاد می‌شود. آنگاه راهکارهای کلی گفته شده را شخصی سازی کنید و سیستم اختصاصی درس خواندن خود را بسازید.

“ایجاد انگیزه شروع به درس خواندن و راهکارهای آن” را بشنوید (۵دقیقه)

تانی کال

سبکتو

  • هوش هیجانی

    طرز فکر افراد موفق

    طرز فکر افراد موفق خیلی از افراد همیشه به دنبال راهی برای دست یابی به موفقیت هستند. گاهی ب…
  • social

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی شاید بارها پیش آمده باشد که از خودتان بپرسید چگونه می‌توان …
  • Man success

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم فیونا گرینوالد، مشاور متخصص اجتماعی ، سخنر…
  • چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

    چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ خیلی از ما ها خوب میدانیم بعضی صحبت ها در در جهت استتار ضعف…
  • استرس

    درمان استرس

    درمان استرس استرس اصولا مانع عملکرد صحیح بسیاری از فعالیت های فیزیکی و روحی افراد میشود. ا…
  • عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی

    عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی تا کنون حتما برایتان پیش آمده که موبایل خود را بر رو…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *