با یوگا به زندگی خود نظم دهید

معمولا همه ما در طول روز وظایف زیادی به عهده داریم و باید در محیط‌های مختلفی حاضر شویم. از طرفی دوست داریم افرادی منظم در فعالیت‌های روزانه‌مان باشیم، اما در این میان، دغدغه‌ها نه تنها منظم بودن را برایمان سخت کرده‌اند بلکه باعث به وجود آمدن کارهای عقب افتاده و استرس ناشی از عدم انجام آنها هم شده‌اند.

به طور کلی هر کاری که شما در طول روز انجام می‌دهید، جسم و ذهن شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که اگر ۶ هفته، یک کار را هر روز انجام دهید، ذهنتان آن را به عنوان یک عادت جدید قبول خواهد کرد. بر اساس همین قانون می‌خواهیم به کمک یوگا در ۴ مرحله به نظم در فعالیت‌های روزانه‌مان برسیم:

قدم اول: زمان مشخص و ثابتی برای یوگا در نظر بگیرید

صبح بهترین زمان برای ایجاد نظم و انجام یوگاست، البته الزامی وجود ندارد و این زمان کاملا به شما بستگی دارد. ممکن است که عصرها بدن شما آمادگی بهتری برای حرکات کششی یوگا داشته باشد و از این نظر مناسب است.

چرا زمان مشخص اهمیت دارد؟

چون موجب نظم و تداوم می‌شود. اگر در زندگی شما کارها با نظم و ترتیب پیش نمی‌روند، از همین جا شروع کنید. تعیین زمان و پایبندی به آن، باعث ایجاد الگوی مثبتی در ذهن شما می‌شود و یاد می‌گیرید که چگونه این الگو را وارد بخش‌های دیگر زندگی خود کنید.

بیشتر بخوانید:   بالا رفتن تمرکز با ۸ خوراکی

یوگای منظم نه تنها به ایجاد عادت‌های مثبت دیگر کمک می‌کند، بلکه خود ورزش هم باعث می‌شود بیشتر روی خودتان تمرکز کنید و نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسید. به مرور با یوگای منظم، متوجه عادت‌های منفی خود می‌شوید که باید سعی کنید آنها را از بین ببرید.

به همین دلیل است که تمرینات روزانه، حتی برای ۵ دقیقه بسیار مهم است. یکی از ویژگی‌های یوگا این است که حتی در چنین مدت کوتاهی هم قابل اجرا و تاثیر گذار است. پس اگر کلاس یوگایی نزدیک محل زندگی خود نمی‌شناسید یا فرصت کلاس رفتن را ندارید، نگران نباشید. از نظر یک مربی یوگا حتی اگر یک ساعت دراز بکشید و درست نفس بکشید، هم یوگا محسوب می‌شود.

قدم دوم: تمام دغدغه‌های ذهنی خود را روی کاغذ خالی کنید

کاغذ و قلمی بردارید و ۱۵ دقیقه زمان تنظیم کنید. بهتر است که این کار درست بعد تمرین یوگای شما، که در هوشیارترین و سرحال‌ترین وضعیت خود هستید باشد.

حالا تمام کارهاییکه باید انجام دهید را بنویسید. هر چیزی؛ شخصی، جزئی، مهم و… . خودتان را سانسور نکنید و چیزی از قلم نیندازید. نوشتن با دست، به جای فکر کردن، ارتباط بهتری بین انرژی ذهنی و حسی ایجاد می‌کند و راحت‌تر کارها را به یاد می‌آورید.

قدم سوم: لیست خود را مرتب کنید

حالا کارهای خود را دسته بندی کنید. دسته بندی باعث می‌شود برای هرکار زمانی مشخص در نظر بگیرید. همان طور که برای یوگای منظم به زمان مشخصی نیاز داشتید. این کار موجب می‌شود تمرکز کامل و حضور ذهنی صد در صد را احساس کنید. چیزی که با یوگا هم به خوبی یاد می‌گیرید و تمرین می‌کنید.

بیشتر بخوانید:   ” نه گفتن ” از مهمترین خصوصیات افراد موفق

شما با یوگا یاد می‌گیرید موقع تمرین فقط در حال تمرین باشید و نه هیچ چیز دیگری. به این ترتیب یاد می‌گیرید هنگام انجام هر کاری فقط و فقط روی آن متمرکز باشید. پس برای کارهایی که زمان بندی آنها در اختیار شماست، زمان مشخص و واحدی تعیین کنید و اصل حضور ذهنی را تمرین کنید.

قدم چهارم: ماتریس کارهای مهم و ضروری

در ادامه برگه خود را به جدولی با ۵ خانه تقسیم کنید. ۵ خانه جدول به شرح زیر باشد:

  • ضروری و مهم
  • مهم و غیر ضروری
  • غیر مهم ولی ضروری
  • غیر مهم و غیر ضروری

حالا کارهای خود را وارد خانه‌های جدول کنید. اگر عادت به تاخیر انداختن کارها و بی‌نظمی داشته باشید، در روزهای ابتدایی بخش ضروری و مهم کارهای شما کاملا پر می‌شود، اما به مرور و با ادامه دادن این روش و یوگای منظم، خواهید دید که این بخش روز به روز کوچکتر خواهد شد.

فراموش نکنید همانطور که برایان تریسی می‌گوید قدم‌های کوچک اما مستمر به تغییرات بزرگ منجر می‌شود. با تمرین روزانه این عادت‌های مثبت را در خودتان ایجاد کنید. با یوگای منظم شروع کنید و این نظم را به مرور وارد تمام بخش‌های زندگی خود کنید.

تانی کال

برگرفته از TheYogiMovement

سبکتو

برچسب‌ها
insta-tanikal
  • هوش هیجانی

    طرز فکر افراد موفق

    طرز فکر افراد موفق خیلی از افراد همیشه به دنبال راهی برای دست یابی به موفقیت هستند. گاهی ب…
  • social

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی

    آموزش افزایش مهارت‌های اجتماعی شاید بارها پیش آمده باشد که از خودتان بپرسید چگونه می‌توان …
  • Man success

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم

    با درست بودن 80 درصد از کارهایمان، موفق می‌شویم فیونا گرینوالد، مشاور متخصص اجتماعی ، سخنر…
  • چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟

    چگونه اراده خود را تقویت کنیم؟ خیلی از ما ها خوب میدانیم بعضی صحبت ها در در جهت استتار ضعف…
  • استرس

    درمان استرس

    درمان استرس استرس اصولا مانع عملکرد صحیح بسیاری از فعالیت های فیزیکی و روحی افراد میشود. ا…
  • عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی

    عوامل موثر بر داشتن انرژی روحی و جسمی تا کنون حتما برایتان پیش آمده که موبایل خود را بر رو…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *